Vánoční nadílka Vánoční nadílka
Vánoční akce! Daruj lepší budoucnost blízkým nebo sobě. Až +50 % zdarma na dárkové poukazy. Více informací
Avatar
Jakub Dvorský:17. června 12:32

Zdravím, chci se zeptat jestli se nějak dá přes javascript dosadit hodnota do formuláře.

Chci docílit: Potřeboval bych vzít hodnotu někde z HTML a dosadit jí to formuláře aby se přeposlala na další stránku.

Editováno 17. června 12:32
 
Odpovědět 17. června 12:32
Avatar
Šimon Rataj
Člen
Avatar
Šimon Rataj:17. června 14:44
document.getElementById("mujInput").value = hodnota;

Jestli používáš jQuery:

$('#mujInput').val(hodnota);

Jestli nechceš, aby byla vidět, použij <input type="hidden"

 
Nahoru Odpovědět 17. června 14:44
Avatar
Odpovídá na Šimon Rataj
Jakub Dvorský:17. června 15:09

Pořád nevím jak to zprovoznit, dám tady části kódu:

Script:

function submitItemForm(hodnota) {
    // Can do some validation here if needed
    document.getElementById("mujInput").value = hodnota;
    document.getElementById('item_form').submit();

    return true;
}

Form:

<form method='POST' action='itemPage.php' id='item_form'>
    <input type="hidden" id="mujInput" value="" />
</form>

PHP:

while($row = $result->fetch_assoc())
{
    echo "<a class='itemLink' href='javascript:void(0);' onclick='submitItemForm();'><div class='item'>";
    echo "<a class='itemLink' href='javascript:void(0);' onclick='submitItemForm(".$row["Nazev"].");'><div class='item'>";
    echo "<strong>".$row["Nazev"] . "</strong><hr>";
    echo "<img class='itemImage' src='img/".$row["Nazev"].".jpg' alt='Error'></img>";
    echo "Typ: ".$row["Typ"]."<br>Počet dílu: ".$row["Pocet_dilu"];
    echo "</div></a>";
}

Potřeboval bych vzít text $row["Nazev"] a poslat ho přes GET na další stránku. Zkoušel jsem co jste napsal, ale pořád mi to nefunguje

Editováno 17. června 15:11
 
Nahoru Odpovědět 17. června 15:09
Avatar
Zdeněk Srb
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Dvorský
Zdeněk Srb:17. června 18:29

Ahoj, zkus si k tomu obrázku přidat ID třeba id="mujInput" a value = $row["Nazev"], tak by se ten JS měl chytit.

 
Nahoru Odpovědět 17. června 18:29
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Srb
Jakub Dvorský:17. června 18:42

Bohužel to nefunguje

 
Nahoru Odpovědět 17. června 18:42
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Dvorský
David Hynek:17. června 22:12

To co chces dosadit musi byt v kodu uvedeno driv, nez to co dosazuje. Pak je to opravdu pres ID nejjednodussi.

Ze to posilas pres POST misto GET si asi uvedomujes.

Editováno 17. června 22:14
Nahoru Odpovědět 17. června 22:12
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:19. června 7:45

https://www.jakpsatweb.cz/…rmulare.html#…
Tam si najdi, jak se spravne pise normal input nebo type hidden. Nemas tam name.

 
Nahoru Odpovědět 19. června 7:45
Avatar
Tomáš Martin Holub:4. července 14:05

Pokud že tu hodnotu už máš uloženou v php můžeš zkusit :

echo "<input type='text' value=" . $x . ">";
 
Nahoru Odpovědět 4. července 14:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.