Avatar
Jakub Dvorský:17.6.2018 12:32

Zdravím, chci se zeptat jestli se nějak dá přes javascript dosadit hodnota do formuláře.

Chci docílit: Potřeboval bych vzít hodnotu někde z HTML a dosadit jí to formuláře aby se přeposlala na další stránku.

Editováno 17.6.2018 12:32
 
Odpovědět 17.6.2018 12:32
Avatar
Šimon Rataj
Člen
Avatar
Šimon Rataj:17.6.2018 14:44
document.getElementById("mujInput").value = hodnota;

Jestli používáš jQuery:

$('#mujInput').val(hodnota);

Jestli nechceš, aby byla vidět, použij <input type="hidden"

 
Nahoru Odpovědět 17.6.2018 14:44
Avatar
Odpovídá na Šimon Rataj
Jakub Dvorský:17.6.2018 15:09

Pořád nevím jak to zprovoznit, dám tady části kódu:

Script:

function submitItemForm(hodnota) {
    // Can do some validation here if needed
    document.getElementById("mujInput").value = hodnota;
    document.getElementById('item_form').submit();

    return true;
}

Form:

<form method='POST' action='itemPage.php' id='item_form'>
    <input type="hidden" id="mujInput" value="" />
</form>

PHP:

while($row = $result->fetch_assoc())
{
    echo "<a class='itemLink' href='javascript:void(0);' onclick='submitItemForm();'><div class='item'>";
    echo "<a class='itemLink' href='javascript:void(0);' onclick='submitItemForm(".$row["Nazev"].");'><div class='item'>";
    echo "<strong>".$row["Nazev"] . "</strong><hr>";
    echo "<img class='itemImage' src='img/".$row["Nazev"].".jpg' alt='Error'></img>";
    echo "Typ: ".$row["Typ"]."<br>Počet dílu: ".$row["Pocet_dilu"];
    echo "</div></a>";
}

Potřeboval bych vzít text $row["Nazev"] a poslat ho přes GET na další stránku. Zkoušel jsem co jste napsal, ale pořád mi to nefunguje

Editováno 17.6.2018 15:11
 
Nahoru Odpovědět 17.6.2018 15:09
Avatar
Zdeněk Srb
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Dvorský
Zdeněk Srb:17.6.2018 18:29

Ahoj, zkus si k tomu obrázku přidat ID třeba id="mujInput" a value = $row["Nazev"], tak by se ten JS měl chytit.

 
Nahoru Odpovědět 17.6.2018 18:29
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Srb
Jakub Dvorský:17.6.2018 18:42

Bohužel to nefunguje

 
Nahoru Odpovědět 17.6.2018 18:42
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Dvorský
David Hynek:17.6.2018 22:12

To co chces dosadit musi byt v kodu uvedeno driv, nez to co dosazuje. Pak je to opravdu pres ID nejjednodussi.

Ze to posilas pres POST misto GET si asi uvedomujes.

Editováno 17.6.2018 22:14
Nahoru Odpovědět 17.6.2018 22:12
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:19.6.2018 7:45

https://www.jakpsatweb.cz/…rmulare.html#…
Tam si najdi, jak se spravne pise normal input nebo type hidden. Nemas tam name.

 
Nahoru Odpovědět 19.6.2018 7:45
Avatar
Tomáš Martin Holub:4.7.2018 14:05

Pokud že tu hodnotu už máš uloženou v php můžeš zkusit :

echo "<input type='text' value=" . $x . ">";
 
Nahoru Odpovědět 4.7.2018 14:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.