Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
birthday
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:17.2.2016 17:30

Ahoj.
Mám dvě tabulky a snažím se na ně použít tento SQL dotaz:

SELECT mise.odpoved_typ FROM mise JOIN mojeMise ON mise.mise_ID = mojeMise.mise WHERE mojeMise.ID=?

Chci tímhle udělat to, že místo otazníku dosadím ID. Pro to existuje v tabule mojeMise jeden řádek a je v něm položka mise a té odpovídá ID číslo mise v tabulce mise, kde se sloupec jmenuje mise_ID. Na základě toho, že přenesu číslo ze sloupce mise do tabulky mise sloupce mise_ID, chci vytáhnout, jestli je v tabulce mise ve sloupci odpoved_typ "slovo" nebo "cislo". Co mám v tomto špatně? Dotaz evidentně nefunguje, protože pokud by fungoval, nevypsalo by mi to poté na webu hlášku, kterou jsem pro test nastavil, že se při správném vytáhnutí z db nezobrazí.

Nějaký nápady, prosím? :)

 
Odpovědět
17.2.2016 17:30
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
mkub:17.2.2016 23:20

je to ozaj PHP problem? nepatri to nahodou do SQL sekcie?

 
Nahoru Odpovědět
17.2.2016 23:20
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Uživatel sítě :18.2.2016 0:23

mise.mise_ID je id či název?

Pokud id nemělo by být mise.mise_ID = mojeMise.ID?

Nahoru Odpovědět
18.2.2016 0:23
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Marek Mansor Fojtl:18.2.2016 7:24

Doufám, že jsem dobře pochopil, tak snad pomůže

SELECT mise.*, mojeMise.*
FROM mise
INNER JOIN mojeMise ON mise.mise_ID = mojeMise.mise
WHERE mojeMise.ID=?

//ještě syntak aby jsi to měl všechno (jak to má cca vypadat)
SELECT //zde musíš vypsat všechny tabulky se kterými chceš pracovat, nebo jen řádky
FROM mise //zde napíšeš tu nadřazenou v relaci, takže tu, kde je N (jestli teda rozumíš relacím)
INNER JOIN mojeMise /*tady ta druhá tabulka*/ ON mise.mise_ID = mojeMise.mise //a tady jen jak máš propojené ty relace
WHERE mojeMise.ID=? //Zde jen ten otazník aby jsi měl podle čeho vybírat
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
18.2.2016 7:24
PHP
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Michal Kuba:18.2.2016 9:41

Moje chyba, špatná sekce, omlouvám se..

 
Nahoru Odpovědět
18.2.2016 9:41
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Michal Kuba:18.2.2016 9:42

Potřebuji provázat v tabulce "mise" sloupec "mise_ID" se sloupcem "mise" v tabulce "mojeMise", mojeMise.ID do toho doplnuji právě poslané ID..

 
Nahoru Odpovědět
18.2.2016 9:42
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Marek Mansor Fojtl
Michal Kuba:18.2.2016 9:43

Vypadá to nadějně, až budu u pc tak na to mrknu. Jen teda v selectu chci pouze mise.odpoved_typ, tak snad to je v pohodě, že tam nebude hvězdička ale pouze SELECT mise.odpoved_typ

 
Nahoru Odpovědět
18.2.2016 9:43
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Marek Mansor Fojtl:18.2.2016 9:46

Tak tam už si vyplň co potrebujes ale ja to delam klasicky tak ze si vyberu vsechno

Nahoru Odpovědět
18.2.2016 9:46
PHP
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.