Využij akce až 30% zdarma při nákupu e-learningu. Zároveň pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Hledáme fulltime koordinátora kurzů. 100% homeoffice,100% časově flexibilní. Mám zájem!
discount week 30
Avatar
Dominika Šulcová(dominiQa):15.3.2014 17:34

Ahojky, dělám miniCMS v Nette kde je možnost přidávat přes UploadForm obrázky ze složky. Napadá mě mít v dtb tabulku Fotky, kde by byla cesta k obrázku a k náhledu(vytvářel by se php scriptem), ale nevím jak udělat(příjde mi to userfriendly), že když se to do existující složky přidají dalš fotky, tak aby se už samy přidali do dtb. Jak by jste to řešili vy :)? popřípadně, jestli galerie řešíte jinak tak jak. Děkujuu moc :)

Odpovědět
15.3.2014 17:34
I ♥ nutella
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dominika Šulcová(dominiQa)
David Čápka:15.3.2014 17:51

Můžeš buď:

  1. Nechat uživatele, aby si do složky nahrával jaké obrázky chce. Potom databázi ani nepotřebuješ a můžeš jednoduše vypsat obsah složky.
  2. Každému nahranému obrázku vygenerovat nějaký umělý název (např. funkcí uniqid) a od uživatele si nechat zadat jeho popisek (třeba "Já s Nutellou"). Spolu s nahráním obrázku vložíš i záznam do databáze.

Záleží, jestli tam chceš popisky a jak moc jsi paranoidní, s databázi je to určitě bezpečnější.

Nahoru Odpovědět
15.3.2014 17:51
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Dominika Šulcová(dominiQa):15.3.2014 18:10

Díky :) Udělám to s pomocí dtb, a to automatické nahrávání tam řešit nebudu(prozatím)

Nahoru Odpovědět
15.3.2014 18:10
I ♥ nutella
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dominika Šulcová(dominiQa)
David Čápka:15.3.2014 18:18

A co máš na mysli pod automatickým nahráváním? V PHP je většinou všechno automatické :P

Nahoru Odpovědět
15.3.2014 18:18
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Dominika Šulcová(dominiQa):15.3.2014 18:28

je složka s obrázky, podle ní se vytvoří nový řádek v tabulce Galerie(název složky = název galerie) a pak se ty fotky přidají do tabulky Fotky a atributy - cesta, cestaThumb a ID galerie. A pak někde kontrolovat(asi JS) že když se přidaly obrázky do existující složky, tak aby se sám přidal nový záznam do databáze. Snad jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně :D

Nahoru Odpovědět
15.3.2014 18:28
I ♥ nutella
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dominika Šulcová(dominiQa)
David Čápka:15.3.2014 18:34

Nojo, ale nahrání obrázků do složky děláš přeci také v PHP, to nedělá JS. JS je v prohlížeči, PHP je na serveru, obrázky nahráváš na server. Nevím, jak to má Nette, ale v čistém PHP to funguje tak, že ti z formuláře přijdou s dočasnými názvy do dočasné složky a ty si je pak přesuneš kam potřebuješ. Takže při tom přesunu k tomu jen doplníš jejich vložení do databáze.

Nahoru Odpovědět
15.3.2014 18:34
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominika Šulcová(dominiQa)
mkub:16.3.2014 1:36

treba si uvedomit, ze javascript je kod povacsine na strane browsera, nic neuploaduje, jedina vyhoda JS je vkladanie grafickych prvkov, roznych DOM objektov, kontrola validity dat, ale celkovy prenos suborov spociva na protokole HTTP a serveru Apache, kde celu tu cinnost vykonava PHP, ako napisal David

 
Nahoru Odpovědět
16.3.2014 1:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.