Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:30.12.2012 12:04

Zdravím

Zjišťuji, jestli soubor existuje, ale zobrazuje se mi chyba

Warning: file_exists() expects parameter 1 to be a valid path, string given in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-12.1\www\kontro­lery\smerovac­.php on line 16

část kodu vypadá takhle

if(file_exists("kontrolery/$kontroler.php")){
       $this->kontroler = new $kontroler;
}
 
Odpovědět
30.12.2012 12:04
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Kit:30.12.2012 12:52

Doporučuji funkci file_exists() k tomuto účelu nepoužívat. Je zbytečné se ptát na existenci souboru s třídou před vytvářením instance a je to vlastně i špatně.

Nahoru Odpovědět
30.12.2012 12:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:30.12.2012 13:26

V PHP to dost dobře jinak nejde, jedině handlovat ten fatal error co vyvolá autoloader a to nebylo úplně průzračné. Funkce file_exists() se samozřejmě indexuje, takže to není ani pomalé. Spíše by mě zajímalo, proč mu to nejede, Máš nějaký nápad?

Nahoru Odpovědět
30.12.2012 13:26
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:30.12.2012 13:34

Že nejde? Tak si zkus tohle:

<?php
function __autoload($class) {
    if ([email protected]include("$class.class.php")) throw new Exception("Třída $class neexistuje");
}

try {
    $a=new NonExistClass();
    echo "OK\n";
} catch (Exception $e) {
    echo $e->getMessage()."\n";
}
Nahoru Odpovědět
30.12.2012 13:34
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:30.12.2012 13:49

Ten zavináč mě nenapadl, dík :)

Nahoru Odpovědět
30.12.2012 13:49
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
martinkobelka:30.12.2012 13:57

Už jsem to vyřešil tak, že jsem prohnal proměnou s názvem objektu funkci trim. Musely tam být bílé znaky.

 
Nahoru Odpovědět
30.12.2012 13:57
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:30.12.2012 14:01

Přišel jsem na to tak, že jsem kombinoval "@" a "include/require". A jedna z těch kombinací udělala přesně to, co jsem potřeboval. @include() vrací při neúspěchu false a nedělá nic víc.

Jinak je dost nebezpečné vytvářet objekty podle názvu z dat od uživatele.

Nahoru Odpovědět
30.12.2012 14:01
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Kit:30.12.2012 14:22

Pokud proměnnou $kontroler bereš z URL, je dobré ji ošetřit, např.

$kontroler=basename($kontroler);
Nahoru Odpovědět
30.12.2012 14:22
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.