Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: jak dostat hodnotu mezi závorkami

V předchozím kvízu, Online test znalostí PHP, jsme si ověřili nabyté zkušenosti z kurzu.

Aktivity
Avatar
Pavel Soukup
Člen
Avatar
Pavel Soukup:12.5.2018 21:48

Ahoj :) potřeboval bych pomoc ohledně filtrace stringu. Potřeboval bych z:
a:1:{i:0;s:31­:"plugincleaner/plu­ginCleaner.php";}
dostat jenom hodnoty mezi závorkami, tedy: i:0;s:31:"plu­gincleaner/plu­ginCleaner.php";
Nevím jak tohoto dosáhnout, hledal jsem na netu, nacházel jsem např explode, implode, preg_match atd. ale nepřipadá mi to jako nejlepší volba. Pokud někdo ví, jak mi pomoct tak mi prosím napište, děkuji :)

 
Odpovědět
12.5.2018 21:48
Avatar
Odpovídá na Pavel Soukup
Martin Konečný (pavelco1998):12.5.2018 21:51

Ahoj, pokud je to jen takhle jednoduchý formát, pak si myslím, že by regulární výraz postačil v pohodě. Píšu z hlavy

$string = 'a:1:{i:0;s:31:"plugincleaner/pluginCleaner.php";}';
preg_match("#\{(.*)\}#", $string, $matches);
$result = $matches[0];
Editováno 12.5.2018 21:52
Nahoru Odpovědět
12.5.2018 21:51
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Odpovídá na Pavel Soukup
Uživatel sítě :12.5.2018 21:56

Ahoj, co je například dle tebe na tomto kódu špatného?

<?php
$s = 'a:1:{i:0;s:31:"plugincleaner/pluginCleaner.php";}';
preg_match('~{(.*?)}~', $s, $m);
print_r($m);
Nahoru Odpovědět
12.5.2018 21:56
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.