PHP týden PHP týden
Pouze tento týden až 80% sleva na PHP, Nette, Symfony!
Aprílový black friday tě nenechá v klidu! Až 80 % prémiového obsahu zdarma. Více informací

Diskuze: jak dostat hodnotu mezi závorkami

PHP PHP jak dostat hodnotu mezi závorkami American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Pavel Soukup
Člen
Avatar
Pavel Soukup:12.5.2018 21:48

Ahoj :) potřeboval bych pomoc ohledně filtrace stringu. Potřeboval bych z:
a:1:{i:0;s:31­:"plugincleaner/plu­ginCleaner.php";}
dostat jenom hodnoty mezi závorkami, tedy: i:0;s:31:"plu­gincleaner/plu­ginCleaner.php";
Nevím jak tohoto dosáhnout, hledal jsem na netu, nacházel jsem např explode, implode, preg_match atd. ale nepřipadá mi to jako nejlepší volba. Pokud někdo ví, jak mi pomoct tak mi prosím napište, děkuji :)

 
Odpovědět 12.5.2018 21:48
Avatar
Odpovídá na Pavel Soukup
Martin Konečný (pavelco1998):12.5.2018 21:51

Ahoj, pokud je to jen takhle jednoduchý formát, pak si myslím, že by regulární výraz postačil v pohodě. Píšu z hlavy

$string = 'a:1:{i:0;s:31:"plugincleaner/pluginCleaner.php";}';
preg_match("#\{(.*)\}#", $string, $matches);
$result = $matches[0];
Editováno 12.5.2018 21:52
Nahoru Odpovědět  +1 12.5.2018 21:51
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Odpovídá na Pavel Soukup
Uživatel sítě :12.5.2018 21:56

Ahoj, co je například dle tebe na tomto kódu špatného?

<?php
$s = 'a:1:{i:0;s:31:"plugincleaner/pluginCleaner.php";}';
preg_match('~{(.*?)}~', $s, $m);
print_r($m);
Nahoru Odpovědět 12.5.2018 21:56
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.