Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
discount 30
Avatar
archlin
Člen
Avatar
archlin:12.8.2013 22:27

Po hodine zistovania prečo mi do databázy nezapisuje vstup z formulára som si všimol že vždy keď napíšem špecialý znak š,ô .. tak sa nič nezapíše preto musí byť chyba niekde v php kódovaní vstupov no neviem čím to nastavím :)

Editováno 12.8.2013 22:28
Odpovědět
12.8.2013 22:27
sublime text 2
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na archlin
Kit:12.8.2013 22:46

První SQL dotaz po otevření DB musí být vždy

SET NAMES 'utf8';

Musí to být stejné kódování, jako to na webu nebo musíš zajistit překódování.

Mohl by sis zvolit i jinou znakovou sadu, ale u nového projektu je lepší jít rovnou do UTF-8.

Nahoru Odpovědět
12.8.2013 22:46
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
archlin
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
archlin:12.8.2013 22:54

zabudol som napísať ze dostavam null z $_POST preto sa nič nezapisuje do db

Nahoru Odpovědět
12.8.2013 22:54
sublime text 2
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na archlin
Kit:12.8.2013 23:00

Protože ti chybí označení kódování na webstránce. Ve stejném kódování se data odešlou na server.

Nahoru Odpovědět
12.8.2013 23:00
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
archlin
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
archlin:12.8.2013 23:06

Paráda charset to vyriešil vďaka.

Nahoru Odpovědět
12.8.2013 23:06
sublime text 2
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.