Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Soutěž: Machr na PHP - Vlastní WYSIWYM

PHP PHP Machr na PHP - Vlastní WYSIWYM American English version English version

Soutěž již skončila

Zadání

Jistě jste si všimli že zde máme nový systém na Machry. Rád bych Vás tedy přivítal u "první" soutěže Machr - Machr na PHP. Dotazy ohledně systému bych prosil ke mně do PM :-).

Nyní přejděme k zadání - půjde o script zpracovávající data z Vašeho vlastního WYSIWYM editoru (stačí textarea). Značky a způsob označování textu nechám na Vás. A aby to nebylo tak jednoduché, budu po Vás chtít zpracovat následující značky:

h1, h2, strong, em, p, ul, a href, img src

Představte si takovýto vstup:

Nadpis1
#######

Odstavec
další řádek odstavce se neodřádkuje.

**Tučné** písmo a *kurzíva*

Nadpis 2
========

- položka seznamu1
- položka seznamu2

"http://www.itnetwork.cz":itnetwork

[* obrazek.png .(Obrázek) *]

Ten se přeloží na tento výstup:

<h1>Nadpis1</h1>
<p>Odstavec
další řádek odstavce se neodřádkuje.</p>

<p><strong>Tučné písmo</strong> a <em>kurzíva</em></p>

<h2>Nadpis2</h2>
<ul>
<li>položka seznamu1
<li>položka seznamu2
</ul>

<p><a href="http://www.itnetwork.cz">itnetwork</a></p>

<p><img src="obrazek.png" alt="obrázek"></p>

Za další značky budou bonusové body.
Bonusové body budou i za případný Javascript - nezapomeňte však, že tento Machr je na PHP, takže pokud uděláte JS 100% a PHP 10%, asi vám to moc nepomůže.

Dialogy na zadávání parametrů (např. odkaz, obrázek) můžete dělat pomocí JS, ale stačí i prázdná textarea a vypsat syntaxi značek někam pod.

Machra odevzdejte pomocí formuláře níže, pokud to bude možné, do poznámky vložte odkaz na online verzi.
Můžete se svým výtvorem pochlubit i v komentářích, ovšem POZOR - jako přihlášené řešení beru pouze to, které bude odeslané pomocí formuláře.

Výhra

Vítěz dostane placku Machr a ocenění do portfolia.

Výhra

Výsledky

Jméno bodů Řešení ( Stáhnout vše )
Michal Žůrek (misaz) 90 Stáhnout řešení
Ondřej Hanák 90 Stáhnout řešení
IT Man 75 Stáhnout řešení
dirtyjobs 40 Stáhnout řešení
Tukmak 0 Stáhnout řešení
Aktivity (1)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:2.6.2015 18:37

V této soutěži si vyzkoušíme naprogramovat vlastní WYSIWYM editor, konkrétně script který bude zpracovávat zadané informace.

Soutěž končí 10.6.2015 19:00:00, tak se nezapomeň zapojit! :-)

Editováno 2.6.2015 19:21
 
Odpovědět  +3 2.6.2015 18:37
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Marek Z.:2.6.2015 18:40

Dá se to přirovnat k tomu, že budu vlastně zpracovávat v "bb" kódy?

Nahoru Odpovědět 2.6.2015 18:40
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Daniel Vítek:2.6.2015 18:45

Budeš vytvářet zjednodušenou verzi toho co máme zde na ITnetworku pro psaní článků (případně zde v komentářích).

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2015 18:45
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Daniel Vítek:2.6.2015 18:48

By the way, WYSIWYM rozlišuje typ elementu, takže H1 nejde napsat jako [h1], ale např.
Há jednička


Há dvojka
=========

Atd.

 
Nahoru Odpovědět  +2 2.6.2015 18:48
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Marek Z.:2.6.2015 18:50

Ano, díval jsem se na ten editor, díky.

Btw. nechceš tam přidat nějaký ten den? Ve čtvrtek jedu na dovolenku, tak abych mohl po ní.. :D :D

Nahoru Odpovědět 2.6.2015 18:50
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Daniel Vítek:2.6.2015 18:53

Aspoň se nebudeš nudit ;)

 
Nahoru Odpovědět  +2 2.6.2015 18:53
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:2.6.2015 19:23

Soutěž jsme prodloužili a přidali ukázku vstupu a výstupu.

Nahoru Odpovědět  +4 2.6.2015 19:23
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):2.6.2015 20:12

Hmmm, čas tíká :D

Nahoru Odpovědět  +2 2.6.2015 20:12
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):2.6.2015 20:14

Možná by to chtělo nějak čarou oddělit komentáře od řešitelů. Splývá to.

Nahoru Odpovědět  +3 2.6.2015 20:14
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
IT Man:2.6.2015 20:33

Velmi zajímavý machr. Zapojuji se. PHP je prostě moje láska. (v) :D

Nahoru Odpovědět  +3 2.6.2015 20:33
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Matúš Petrofčík:2.6.2015 22:31

Môžeme si vytvoriť aj vlastné znaky alebo musia zodpovedať ukážke?

Nahoru Odpovědět  +2 2.6.2015 22:31
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
qwertyW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
qwertyW:2.6.2015 22:37
Značky a způsob označování textu nechám na Vás.
Nahoru Odpovědět  +1 2.6.2015 22:37
Programuji, tedy jsem.
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na qwertyW
Matúš Petrofčík:2.6.2015 22:45

aw! dneska všetko zle čítam :D dík

Nahoru Odpovědět  +2 2.6.2015 22:45
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Honza Bittner:2.6.2015 23:06

Zkus si udělat převod z markdownu... :)

Základ syntaxe tu https://help.github.com/…down-basics/
Je to podobné jako Texy (to se používá zde), ale o mnoho lepší. :)

Nahoru Odpovědět  +1 2.6.2015 23:06
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Matúš Petrofčík:2.6.2015 23:14

Niečo podobného práve odkukujem z Bitbucketu :)
https://bitbucket.org/…markdowndemo

Nahoru Odpovědět 2.6.2015 23:14
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Tomáš123:3.6.2015 14:20

Čo je WYSIWYM? Nie náhodou WYSIWYG?

Nahoru Odpovědět  +1 3.6.2015 14:20
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
Ondřej Štorc:3.6.2015 14:33

Ne je to správně, WYSIWYM znamená "what you see is what you mean". http://en.wikipedia.org/wiki/WYSIWYM

Nahoru Odpovědět  +2 3.6.2015 14:33
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
Zdeněk Pavlátka:3.6.2015 18:01

Já jen dodám, že WYSIWYG je "what you see is what you get" - tzn. že v editoru se ti všechno zobrazuje tak, jak to bude finálně vypadat.

Nahoru Odpovědět 3.6.2015 18:01
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Daniel Vítek:3.6.2015 18:20

Pokud nepoužíváš na webu jiný styly :` :-)

 
Nahoru Odpovědět  +1 3.6.2015 18:20
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Tomáš123:3.6.2015 19:57

Práve preto, že poznám význam iniciálovej skratky WYSIWYG som sa domnieval, že je to tu uvedené nesprávne (nemyslel som, že umelé formátovanie (pomocou hocičoho) nie je vo WYSIWYG editore zvyklé). Odkaz od Ondreja ma naviedol späť. :)

Nahoru Odpovědět  +1 3.6.2015 19:57
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):3.6.2015 22:46

Moje řešení si můžete vyzkoušet.

online: http://misaz.url.ph/wysiwym/
downlaod: http://misaz.moxo.cz/…-wysiwym.zip

Nahoru Odpovědět  +2 3.6.2015 22:46
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Matúš Petrofčík:3.6.2015 22:55

Veď ti nefunguju nadpisy a enter v odstavci.

Nahoru Odpovědět  +1 3.6.2015 22:55
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Michal Žůrek (misaz):3.6.2015 22:57

aha, nadpisy fungují jen v lokální verzi. O víkendu to opravím.

//Na tom serveru je nějaké pravěké PHP

Editováno 3.6.2015 22:57
Nahoru Odpovědět  +1 3.6.2015 22:57
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jurajs
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jurajs:4.6.2015 16:21

Sory, že se ptám, ale co to má mít za funkci? Trochu jsem asi nepochopil zadání? :D :D

 
Nahoru Odpovědět  -9 4.6.2015 16:21
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jurajs
Daniel Vítek:4.6.2015 16:22

Přečti si tu diskuzi tady ...

 
Nahoru Odpovědět  +3 4.6.2015 16:22
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Michal Šmahel (ceskyDJ):4.6.2015 17:54

Jak má vypadat výstup?? Musí to být zase v <textarea>??

Nahoru Odpovědět  ±0 4.6.2015 17:54
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Daniel Vítek:4.6.2015 22:03

Výstup si dej kam chceš, důležitý je aby to správně převedlo tvoje značky na HTML ...

 
Nahoru Odpovědět  +1 4.6.2015 22:03
Avatar
Michal Žůrek (misaz):5.6.2015 19:33

takže opraveno. Verze 1.1.0.

Online: http://misaz.url.ph/
Download: http://misaz.moxo.cz/…ym-1-1-0.zip
Bug byl u konstanty PHP_EOL, která tedy moc není univerzální. Zakončení řádku je na linuxu jiné než na Windowsu a tak vznikl problém.

Řešení: vyhodit z vstupu znak \r a konstantu PHP_EOL nahradit za \n.

Nahoru Odpovědět  +1 5.6.2015 19:33
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Matúš Petrofčík:5.6.2015 19:56
Odstavec
další řádek odstavce se neodřádkuje.

ešte toto :)

Nahoru Odpovědět  +1 5.6.2015 19:56
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Michal Žůrek (misaz):5.6.2015 20:36

na to už kašlu. :D Ani jsem moc nepochopil k čemu je to dobrý.

Nahoru Odpovědět 5.6.2015 20:36
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Marek Z.:7.6.2015 21:00
Řešení: vyhodit z vstupu znak \r a konstantu PHP_EOL nahradit za \n.

Zajímavé, ostatní radí vyhodit \r nebo \n.. :D
Díky ti. :)

Nahoru Odpovědět 7.6.2015 21:00
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Matúš Petrofčík:7.6.2015 21:02
private function standardizeLineBreaks($text){
        return str_replace(array("\r\n", "\r"), "\n", $text);
    }

takto som to urobil ja

btw neviem či to dokončím, moc sa mi ani nechce :D zatiaľ ale úspešne odolávam nahliadnutiu do michalovho riešenia, takže ešte mám šancu :D

Editováno 7.6.2015 21:03
Nahoru Odpovědět 7.6.2015 21:02
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
Michal Žůrek (misaz):7.6.2015 21:05

ono mě teď možná napadá, že to asi nemusí fungovat na macu, kde se k odřádkování používá ten znak, který se vyhodí.... Pokud by to někdo řešil, tak nahradíte \r za \n, čimž vám buď vznikne

Linux: \r => \n
Windows \r\n => \n\n
Mac \n = \n

a jednoduše pak replacnete 2 \n za jedno (případ Windows). Pak by to mělo být (snad) dokonalé. Ale nezkoušel jsem, to možná to nebude v reálu tak růžové. :D

Nahoru Odpovědět 7.6.2015 21:05
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Filip Šohajek:7.6.2015 21:10

A nešlo by to prostě pomocí regexpu

(\r)?\n

?
EDIT: Nebo prostě \r\n

Editováno 7.6.2015 21:12
 
Nahoru Odpovědět 7.6.2015 21:10
Avatar
Odpovídá na Filip Šohajek
Michal Žůrek (misaz):7.6.2015 21:12

šlo. Dovedl jsi to k dokonalost. :)

Editováno 7.6.2015 21:12
Nahoru Odpovědět 7.6.2015 21:12
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:7.6.2015 21:38

A o TEXY jste slyšeli? http://texy.info/cs/try

Nahoru Odpovědět  -5 7.6.2015 21:38
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Hynek
Adam Ježek:8.6.2015 7:25

Vzhledem k tomu, že na něm běží editory tady na síti, tak určitě slyšeli. Ale podstatou soutěže neni okopírovat fungující řešení, ale napsat vlastní, které je lepší než co mají ostatní :)

Nahoru Odpovědět  +2 8.6.2015 7:25
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
David Hynek:8.6.2015 8:45

:) já už se lekl :) co mě na TEXY a podobným vadí, že na jednoduché stylování, je celkem dobře použitelný, ale jak přijde na tabulky, odsazení a pod tak už se v tom člověk snadno zamotá.

Nahoru Odpovědět  +1 8.6.2015 8:45
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
dirtyjobs:9.6.2015 6:58

Tady je moje řešení:
http://dirtyjobss.sweb.cz/

 
Nahoru Odpovědět  ±0 9.6.2015 6:58
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Matúš Petrofčík:9.6.2015 8:41

nefunguje ti link

Nahoru Odpovědět 9.6.2015 8:41
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 9.6.2015 8:46
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
dirtyjobs:9.6.2015 9:04

Jsem tam zkoušel ještě něco změnit. A omlouvám se za ten kód, je to psané v notepadu.

 
Nahoru Odpovědět 9.6.2015 9:04
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Matúš Petrofčík:9.6.2015 10:43

mne nie :D windows 7 firefox developer edition 40

Nahoru Odpovědět 9.6.2015 10:43
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Ondřej Štorc:9.6.2015 10:56

Mě taky ne, ale nejsem si jistej jestli pochopili co tím myslíš...
dirtyjobs jde o změnu tohohle

"http://www.itnetwork.cz":itnetwork

na odkaz

Editováno 9.6.2015 10:56
Nahoru Odpovědět  +1 9.6.2015 10:56
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
dirtyjobs:9.6.2015 11:11

Ano, já ty uvozovky vynechávám(aspoň myslím), ale IE, MF i GCh mi vše zobrazuje jak má. Vážně newím co je to "firefox developer edition 40".:(

 
Nahoru Odpovědět 9.6.2015 11:11
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Ondřej Štorc:9.6.2015 11:12

Já mám teda chrome a ten odkaz nefunguje tak jak má...

Nahoru Odpovědět 9.6.2015 11:12
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
dirtyjobs:9.6.2015 11:23

S HTML jsem začal v pátek, takže se v tom ještě tak nevyznám, asi to bude těma uvozovkama.:)

 
Nahoru Odpovědět 9.6.2015 11:23
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Ondřej Štorc:9.6.2015 11:26

Nevím jak to parsuješ, ale ten text itnetwork musí být mezi tagy <a>, Ty tam máš místo toho adresu toho odkazu...

Nahoru Odpovědět 9.6.2015 11:26
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Daniel Vítek:9.6.2015 11:27

Chybí ti tam strong, em, ul

 
Nahoru Odpovědět 9.6.2015 11:27
Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
dirtyjobs:9.6.2015 11:43

Nikdo není dokonalý :)

 
Nahoru Odpovědět  -1 9.6.2015 11:43
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Daniel Vítek:9.6.2015 11:56

Je to v zadání ..

 
Nahoru Odpovědět  +1 9.6.2015 11:56
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Dominik Gavrecký:9.6.2015 12:04

S takýmto prístupom sa toho veľa nenaučíš ... ;)

Nahoru Odpovědět  ±0 9.6.2015 12:04
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:9.6.2015 15:53

Můžu u toho použít databázi (pokud dodam SQL na vytvoření)?

Nahoru Odpovědět  +1 9.6.2015 15:53
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Ondřej Štorc:9.6.2015 15:55

Začínás brzo :D

Nahoru Odpovědět  ±0 9.6.2015 15:55
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Adam Ježek:9.6.2015 15:59

Už něco mam, možná to ještě stihnu :D

Nahoru Odpovědět  +1 9.6.2015 15:59
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
IT Man:9.6.2015 16:00

Teď si přeji, aby ten čas rychleji utíkal ... tik tak. :D

Nahoru Odpovědět  ±0 9.6.2015 16:00
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Daniel Vítek:9.6.2015 16:15

Databáze je u tohoto úkolu zbytečná, máš převést klikyháky na HTML, ne dělat redakční systém ;)

 
Nahoru Odpovědět  +2 9.6.2015 16:15
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Adam Ježek:9.6.2015 16:16

tak ty serepetičky okolo navíc se porotě většinou líběj :` :D

Nahoru Odpovědět  ±0 9.6.2015 16:16
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Daniel Vítek:9.6.2015 17:24

To jo, ale tady bych měl jen práci navíc s vytvářením databáze ;)

 
Nahoru Odpovědět 9.6.2015 17:24
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Libor Šimo (libcosenior):9.6.2015 17:50

Nie som odbornik, ale na to ze zacina, to podla mna spravil pomerne slusne.

Nahoru Odpovědět  +3 9.6.2015 17:50
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):9.6.2015 21:41

taky nevím proč to dirtyjobs kritizujete, kdo z Vás se může chlubit, že za týden od naučení HTML naprogramovat WYSIWYM?

To že nesplnil 100% zadání přece vůbec nevadí, o tom machři nejsou. Někdo splní 150%, někdo 80%. Vyhrát může i ten s 80% splněného zadání.

Nahoru Odpovědět  +4 9.6.2015 21:41
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:10.6.2015 22:36

Díky všem za účast, zde jsou výsledky:

Tukmak - 0 bodů
Prý překlep, opustil soutěž.

Michal Žůrek (misaz) - 90 bodů
Zajímavý návrh aplikace, chvilku mi trvalo než jsem se rozkoukal :-). U editoru jsem nikde nenašel žádnou dokumentaci a popis funkcí. Řádek ve vzoru "Tučné písmo a kurzíva" to nehází do odstavce ;)

Mimo hodnocení:
Ty tagy měly být STRONG a EM, ne B a I, příště čti pozorněj :-)

IT Man - 75 bodů
Přijde mi, že tam máš zmatek ve třídách a že tam jsou některý zbytečně. Editor občas vyhodí nějakou šílenost, jako například že obalí nadpis do odstavce. Také ti nefungují odkazy, pouze ty s http, což není moc dobré.

Mimo hodnocení:
Podtrhnutí jsem napřed pochopil jako U, až pak mi došlo že to je vodorovná čára (HR) :-)
V kódu nemíchej češtinu a angličtinu, ve větší aplikaci se budeš ztrácet
U textarea by asi mělo být vertical resize, ne horizontal ;-)

dirtyjobs - 40 bodů
Řešíš to tu docela zajímavě pomocí cyklů a strpos. Mělo by to být řešeno spíše přes regex. Narazil jsem na chybu ve výpisu odstavců, někde se vypíše, někde se nevypíše, někde se vypíše jen konec odstavce. Ve vzoru máš daný odkaz ve tvaru itnetwork.cz:it­network - předpokládám že by se tím za dvojtečkou měl nastavit titulek - ten se nenastaví. Označení nadpisů máš na pevno (když přidám další # tak se to rozpadne), ale syntaxe byla libovolná, takže to neberu jako "chybu". Také ti chybí několik věcí ze zadání.

Mimo hodnocení:
Javascript by se měl dávat také do externího souboru (stejně jako css se nepíše do STYLE). Když už jej máš z nějakého důvodu v HTML, určitě jej nedávej nad DOCTYPE.
Koukni se na HTML5, mícháš tu staré styly a CSS, na větší stránce by to bylo hodně nepřehledné.
Stejně jako Michal - místo STRONG a EM jsi použil B a I

Ondřej Hanák - 90 bodů
Na první pohled se to nenápadně podobalo řešení od Michala, na ten druhý už ani moc ne :-)
Nadpis - není moc dobrý používat na začátku jeden znak, pak ti někdo může napsat 'nějaký text #nadpis'. Ty to tu máš ošetřené, ale en 'nějaký text' není v odstavci :D. Pokud řádek začíná nějakým "kódem" (např. tučný text), nevloží se do odstavce. Pokud je UL hned na začátku, vyhodí to z něj první položku. A hlavně .. IMG není párový tag! ;-)

Mimo hodnocení:
Máš tu nějaké složky css/js ve kterých nic není :)
Výstup editoru - pokud se správně dívám, vypisuješ to pod HTML (ve view máš celou HTML stránku a výstup editoru vypisuješ pod ni).

Placku tedy získává Michal Žůrek (misaz), sidecek123. Gratuluji :)

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +3 10.6.2015 22:36
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Adam Ježek:10.6.2015 22:53

Jenom se zobrazováním těch výsledků na homepage - je to tam vypsaný jako normálně z diskuze, ale po kliknutí mě to místo sem na příspěvek hodí do kompletního seznamu soutěží. Příde mi, že by to tak nemělo být, když je to řešení soutěže/koment v diskuzi, tak by to mělo odkazovat na ono řešení/komentář, a né na seznam všech soutěží

Nahoru Odpovědět 10.6.2015 22:53
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
David Čápka:10.6.2015 23:02

Close enough :`

Nahoru Odpovědět  +1 10.6.2015 23:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Adam Ježek:10.6.2015 23:04

Stále jedete na systém "dokud to nikomu nevadí, tak to neni chyba" ? :` :D

Nahoru Odpovědět  +1 10.6.2015 23:04
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Dan Balarin
Člen
Avatar
Dan Balarin:10.6.2015 23:09

Škoda že jsem si komenty dočetl až teď, jsem taky mohl odevzdat z části hotové řešení... Mám tak 70%

http://zdrojakoviste.suchweb.eu/machr-wysiwym/

Nahoru Odpovědět 10.6.2015 23:09
"The number one benefit of information technology is that it empowers people to do what they want to do. It lets...
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
IT Man:11.6.2015 15:17

Hele, ten nadpis dát do odstavce ... to se ti povedlo jak? :D Ať já tam dám kolik chci mezer před i za nadpis, kolik chci nadpisů ... nikdy mi to teda nehodí nadpis do odstavce.

Jinak gratuluji vítězům, určitě si to zasloužili. :)

Nahoru Odpovědět  +4 11.6.2015 15:17
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 67 zpráv z 67.