Avatar
David Procházka:21.11.2012 20:33

Ahoj,
mám takovej problém, když mám v proměnné uložen nějaký vzorec (příklad) a chtěl bych ho vypočítat. Je na to nějaká funkce nebo budu muset oddělit části proměnné mezi operátory (např. +,-,*,/) do jiných proměnných a po té vypočítat o_O ?

 
Odpovědět 21.11.2012 20:33
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Procházka
David Čápka:22.11.2012 12:29

Ahoj, na to funkce není :) Ale jsou k tomu určitě hotové knihovny, minimálně zde na devbooku najdeš několik zdrojáků.

Nahoru Odpovědět 22.11.2012 12:29
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Procházka
Kit:22.11.2012 13:37

Požadavek by mohla splnit funkce eval(). Programátoři se jí však obvykle vyhýbají, protože je pomalá a potenciálně nebezpečná.

Nahoru Odpovědět  +1 22.11.2012 13:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Procházka:22.11.2012 17:53

Dík oběma už je vyřešeno :)

 
Nahoru Odpovědět 22.11.2012 17:53
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Procházka
David Čápka:22.11.2012 17:56

Pokud jsi použil Kitovo řešení a zadání nebo nějaká jeho část pochází od uživatele, ověř si ho nějakým regulárním výrazem, aby obsahoval jen co má.

Nahoru Odpovědět 22.11.2012 17:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
David Procházka:22.11.2012 17:57

Dobrá připomínka. Dikec

 
Nahoru Odpovědět 22.11.2012 17:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.