dodání ihned! nové
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
rrepin15:23.4.2016 14:34

Dobrý den, dělam si takové vlastní domácí uložiště pro filmy. Funguje to tak, že mam složku s filmy a php pomocí foreach vygeneruje odkazy na filmy(ktere si přes přehravače podporující datový proud mohu na svem tabletu či mobilu přehrat) s obrazkem filmu a tlačitkem smazat film. Problem je že nevim, jak ten film smazat, pomocí funkce get to nepujde, jelikož předem neznam nazev toho tlačítka(každy film bude mit vlastní to je snad jasne). Předem diky za odpověď, kdyby jste nepochopili, ujasním.

 
Odpovědět
23.4.2016 14:34
Avatar
Nahoru Odpovědět
23.4.2016 15:38
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Jindřich Máca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Jindřich Máca:23.4.2016 15:42

Zdravím, odpověděl sis skoro sám. :D

foreach vygeneruje odkazy na filmy

Tak tím samým cyklem jednoduše vygeneruj i mazací odkazy (v rámci těch tlačítek) na jednotlivé filmy. To je si tak vše, co můžu poradit, bez znalosti dalších podrobností. :)

 
Nahoru Odpovědět
23.4.2016 15:42
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na Jindřich Máca
rrepin15:24.4.2016 15:19

Taky mě napadlo, že bych to měl dělat spíš přes odkazy, ale s php prakticky ještě začínám, jak bude ten mazací odkaz?

 
Nahoru Odpovědět
24.4.2016 15:19
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Jindřich Máca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Jindřich Máca:24.4.2016 16:38

No, konkrétně Ti to neřeknu, protože nevím, jak to máš implementované, ale podstata je, aby ten odkaz vedl na nějakou PHP funkci / skript apod. pro smazání souboru, a aby obsahoval nějaký identifikátor tj. např. ID nebo název toho filmu, aby jsi věděl, co se má konkrétně smazat. :)

Na to, jak mazat soubory v PHP, posílal odkaz už Dominik Gavrecký:

http://stackoverflow.com/…file-via-php

 
Nahoru Odpovědět
24.4.2016 16:38
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na Jindřich Máca
rrepin15:24.4.2016 18:28

Jak smazat soubor vím, ale jde mi spíše o to jak zavolat tu funkci odkazem. Jinak díky za ochotu.

 
Nahoru Odpovědět
24.4.2016 18:28
Avatar
Verquido
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Verquido:24.4.2016 18:39

Udělal bych si například soubor delete.php který by obsluhovat logiku mazání. A pak jak tam projíždíš tím foreachem tak bych si do toho tlačítka dal odkaz například

delete.php?movie=$film_url

Potom v delete.php by byl GET na název nebo odkaz toho filmu a dále postup mazání si psal že už umíš :)

Editováno 24.4.2016 18:42
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
24.4.2016 18:39
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.