Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: MVC - použití PHPMailer třídy

V předchozím kvízu, Online test znalostí PHP, jsme si ověřili nabyté zkušenosti z kurzu.

Aktivity
Avatar
MicBlack
Člen
Avatar
MicBlack:26.7.2018 10:14

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat - jak ideálně správně zakomponovat do svého projektu, který píšu dle zdejšího tutoriálu MVC, třídu PHPMailer a STMP, které bych chtěl použít?

Chtěl bych to mít správně, aby to pak v kódu bylo přehledné..

Napadlo mě, dát tyhle 2 třídy do složky model, ve které mám vlastně různé integrace na DB.. Ale nevím, jestli to tam šoupnout nebo to dát raději do helper složky. Případně, jestli je dobrá praktika to ještě obojí hodit do adresáře (třeba mailer), který bude v adresáři model - aby to bylo přehledné.

Chci docílit: Jak to správně řešit?

Díky za reakce.

 
Odpovědět
26.7.2018 10:14
Avatar
Odpovídá na MicBlack
Patrik Valkovič:26.7.2018 12:49

Proč nepouzijes Composer? Sám si adresářovou strukturu vytvoří a po registraci handleru i bude třídy automaticky načítat.

Nahoru Odpovědět
26.7.2018 12:49
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
David Hartinger
Vlastník
Avatar
Odpovídá na MicBlack
David Hartinger:26.7.2018 12:56

Dává se to do šložky vendor, tohle řeší navazující kurz E-shop v PHP.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+2,50 Kč
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
26.7.2018 12:56
New kid back on the block with a R.I.P
Avatar
Petr Čech
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na David Hartinger
Petr Čech:26.7.2018 20:39

Podle mě je zásadní informace to, jak se tam má dostat, a sice composerem. Takto se dá poměrně realisticky očekávat, že to prostě stáhne a dá do složky vendor.

Nahoru Odpovědět
26.7.2018 20:39
the cake is a lie
Avatar
David Hartinger
Vlastník
Avatar
Odpovídá na Petr Čech
David Hartinger:26.7.2018 21:58

Jak tam dá ty 3 soubory je úplně jedno. Composer je jen generátor autoloaderů pro knihovny, které ještě nezjistily, že existuje PSR-4 standard. Kdyby se místo něj raději propagoval ten standard, nebyl by ani potřeba.

Nahoru Odpovědět
26.7.2018 21:58
New kid back on the block with a R.I.P
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.