Vánoční nadílka Vánoční nadílka
Až 80% zdarma! Předvánoční BLACK FRIDAY akce. Více informací

Diskuze: MVC - použití PHPMailer třídy

PHP PHP MVC - použití PHPMailer třídy American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
MicBlack
Člen
Avatar
MicBlack:26. července 10:14

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat - jak ideálně správně zakomponovat do svého projektu, který píšu dle zdejšího tutoriálu MVC, třídu PHPMailer a STMP, které bych chtěl použít?

Chtěl bych to mít správně, aby to pak v kódu bylo přehledné..

Napadlo mě, dát tyhle 2 třídy do složky model, ve které mám vlastně různé integrace na DB.. Ale nevím, jestli to tam šoupnout nebo to dát raději do helper složky. Případně, jestli je dobrá praktika to ještě obojí hodit do adresáře (třeba mailer), který bude v adresáři model - aby to bylo přehledné.

Chci docílit: Jak to správně řešit?

Díky za reakce.

 
Odpovědět 26. července 10:14
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na MicBlack
patrik.valkovic:26. července 12:49

Proč nepouzijes Composer? Sám si adresářovou strukturu vytvoří a po registraci handleru i bude třídy automaticky načítat.

Nahoru Odpovědět  +2 26. července 12:49
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na MicBlack
David Čápka:26. července 12:56

Dává se to do šložky vendor, tohle řeší navazující kurz E-shop v PHP.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  ±0 26. července 12:56
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Čech:26. července 20:39

Podle mě je zásadní informace to, jak se tam má dostat, a sice composerem. Takto se dá poměrně realisticky očekávat, že to prostě stáhne a dá do složky vendor.

Nahoru Odpovědět 26. července 20:39
the cake is a lie
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Čech
David Čápka:26. července 21:58

Jak tam dá ty 3 soubory je úplně jedno. Composer je jen generátor autoloaderů pro knihovny, které ještě nezjistily, že existuje PSR-4 standard. Kdyby se místo něj raději propagoval ten standard, nebyl by ani potřeba.

Nahoru Odpovědět  -1 26. července 21:58
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.