Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
birthday
Avatar
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 18:55

Když se snažím vytáhnout z databáze data, přicházejí mi v takovémto formátu - z�kladn��ch. Nevíte, co s tím?

Odpovědět
19.1.2014 18:55
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Neaktivní uživatel:19.1.2014 18:58

Jestli používáš PDO, tak po vytvoření spojení zavolat

proměnná->query("SET NAMES utf8");
Nahoru Odpovědět
19.1.2014 18:58
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Nahoru Odpovědět
19.1.2014 19:01
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Neaktivní uživatel:19.1.2014 19:09

jestli je zadáváš v phpMyAdmin tak se ti to bude takhle zobrazovat. zkus to zadat z php souboru

Nahoru Odpovědět
19.1.2014 19:09
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 19:13

To jsem vyzkoušel, ale skoro nic se nezměnilo.
pozn. Je to na webhostingu Endora

Nahoru Odpovědět
19.1.2014 19:13
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 19:17

Na localu mi to přes php fungovalo.

Nahoru Odpovědět
19.1.2014 19:17
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Milan Gallas:19.1.2014 19:26

Máš nastaveno

mb_internal_encoding("utf-8");

?
a v šabloně

<meta charset="UTF-8" />

?

 
Nahoru Odpovědět
19.1.2014 19:26
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Milan Gallas:19.1.2014 19:27

A jaké IDE používáš?

 
Nahoru Odpovědět
19.1.2014 19:27
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 19:28

Už jsem to vyřešil. Php nefungovalo díky špatnému nahrání na server.

Nahoru Odpovědět
19.1.2014 19:28
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Zdeněk Pavlátka:19.1.2014 19:30

Kódování jsem měl oběma způsobama a weby píšu zásadně v notepadu a textovém editoru jota+(android).

Nahoru Odpovědět
19.1.2014 19:30
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Michal Žůrek - misaz:19.1.2014 20:59

Vždycky musíš všude nastavit stejné, je celkem jedno jaké (neukamenujte mě), ale všude musíš mít stejné. Aby mě neukamenovali, tak ti řeknu že utf-8 je nejlepší. Vždycky musíš i kódování zdrojáku mít ve stejném, PSpad to umožňuje u zdrojáků měnit v nabídce Formát, třeba Visual Studio ve File > Advanced Save Options. U jiných to nevím.

 
Nahoru Odpovědět
19.1.2014 20:59
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
mkub:20.1.2014 1:16

veru by som nepouzival klasicky windowsacky notepad ako editor zdrojoveho kodu, maximalne tak na jednoduchu editaciu BATCH a .ini suborov, ale na tvorbu webu sa moc nehodi kvoli jeho velmi obmedzenym moznostiam

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2014 1:16
Avatar
Odpovídá na mkub
Zdeněk Pavlátka:20.1.2014 6:31

Mě stačí.

Nahoru Odpovědět
20.1.2014 6:31
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
mkub:20.1.2014 10:44

tak to si neskusil ozajstny editor... vyskusaj napr. notepad++, ci iny z tejto kategorie...
ja som takisto pouzival klasicky windowsacky poznamkovy blok, ale on ma strasne obmedzeny pocet funkcii...
neumoznuje napr.:

  • zvyraznovanie syntaxe
  • konverzia medzi /Win/Lin/Mac dormatmi suborov (lisia sa koncom riadka)
  • konverzia medzi kodovyme strankami
  • automaticke doplnovanie vyrazov
  • spravu projektov
  • rozsirenie pomocou pluginov

tieto veci by mal obsahovat kazde jedno IDE

a pri praci na zdrojakoch C#/C/C++, Java, Pascal, ASM este aj podporu na kompilaciu, debug/trasova­nie,...

cize z tohto pohladu Windowsacky poznamkovy blok je nevhodne pouzite riesenie, ktore umoznuje vytvarat chybny kod a pokial napises 500 riadkov kodu a nebude ti to fungovat ako ma, napr. ze zabudnes na riadku c. 100 jednu uvodzovku, uvidis, ako ti ten editor, co umoznuje zvyraznenie syntaxe pomoze

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2014 10:44
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.