Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar

Člen
Avatar
:4.7.2014 15:40

Zdravím, nevíte co s touto chybou?
Warning: move_uploaded_fi­le(/images/14044810­94.png): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhos­ts/3drealita.cz/httpdoc­s/souteze.php on line 183.

 
Odpovědět
4.7.2014 15:40
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na
David Čápka:4.7.2014 16:04

Spíš sem dej zdrojový kód té řádky.

Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:04
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
:4.7.2014 16:13

Takové úryvky kódu, to co se týká nahrání:

define ("FILEREPOSITORY", "/images/");
$timestamp = time();
$filename = $timestamp;
$filename = strtolower($filename);
$final_location = "$filename";
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],FILEREPOSITORY.$final_location.".png");
 
Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:13
Avatar

Člen
Avatar
:4.7.2014 16:17

Chyba se týká posledního řádku, taky že kód funguje, až na ten poslední řádek.

 
Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:17
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na
David Čápka:4.7.2014 16:18

IMHO tam nemáš složku images, třeba jsi ve špatné složce. EDIT: Pak mě ještě napadá, jestli tam máš práva 777.

Editováno 4.7.2014 16:19
Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:18
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
:4.7.2014 16:22

Asi to bude tím, že nemám práva, protože je soubor souteze a v té samé složce je pak složka images. A nevíš jak bych to mohl vyřešit?

 
Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:22
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na
David Čápka:4.7.2014 16:24

Najdi si příkaz chmod.

Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:24
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
:4.7.2014 16:35

Použil jsem ho takto:

chmod($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/images/", 0644);

A hlásí mi to teď pro změnu: Warning: chmod(): Operation not permitted in /var/www/vhos­ts/3drealita.cz/httpdoc­s/souteze.php on line 153.

 
Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:35
Avatar
Samuel Kodytek
Super redaktor
Avatar
Odpovídá na
Samuel Kodytek:4.7.2014 16:43

ty jsi na linuxu že? musíš jít do terminálu a tam napsat ten chmod abys mohl nastavit práva kdo tam muže a nemůže lezt (do té složky)...

Víc: http://mdshaonimran.wordpress.com/…n-in-ubuntu/

Editováno 4.7.2014 16:45
Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:43
There is more than one way to screw it
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
:4.7.2014 16:49

Web už běží na hostingu.

 
Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:49
Avatar
Samuel Kodytek
Super redaktor
Avatar
Samuel Kodytek:4.7.2014 16:51

ok a na localhostu to fungovalo? :o

Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:51
There is more than one way to screw it
Avatar

Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět
4.7.2014 16:57
Avatar
Samuel Kodytek
Super redaktor
Avatar
Samuel Kodytek:4.7.2014 17:02

Tak muže být víc důvodu, buď hosting má starou verzi php a nějak to blbne (nejspíš ne), nebo máš divný filename (to jsi říkal že ne), a nebo že na tom serveru kde běží tvůj web, tak ti nedovoluje vlézt do té složky. Skus najít nějaké tlačítko na hostingovém panelu kde by mělo být něco jako: "chmod 777" a nebo "set premissions to all folders"

Nahoru Odpovědět
4.7.2014 17:02
There is more than one way to screw it
Avatar
Vojtěch Novák:5.7.2014 0:13

Předpokládám, že hosting běží na Linuxu a ty se snažíš nahrát soubor do /images/14044810­94.png a to je absolutní cesta. Správně by jsi měl napsat /var/www/vhos­ts/3drealita.cz/httpdoc­s/images/14044810­94.png

Je lepší zadávat absolutní cesty.

Měl by jsi si poupravit

define ("FILEREPOSITORY", "/images/");

na

define ("FILEREPOSITORY", "/var/www/vhosts/3drealita.cz/httpdocs/images/");

Toto je jen příklad, aby jsi viděl, jak to má vypadat.

Editováno 5.7.2014 0:16
 
Nahoru Odpovědět
5.7.2014 0:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.