Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Nefunguje .htaccess - ja zakázaný

PHP PHP Nefunguje .htaccess - ja zakázaný American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:9.8.2016 11:30

Ahoj.
Nachystal jsem si jendoduchou šablonu a chtěl ji nahodit společně s MVC na server. Dělám stránky pro jeden skautský oddíl, tudíž jsem zřídil zdarma domenu 23oddilbrno.skau­ting.cz. Na FTP, db atd přístupy mám, avšak na této stránce (http://lebeda.skauting.cz/…ke-informace) je info o tom, že server ignoruje .htaccess. Jenže bez toho to jaksi nemůžu rozjet. Odkazují na to, že mám udělat soubor .user.ini což mám, ale taky to nefunguje :/

Nemáte někdo nějaký nápad na základě těch tech. specifikací na webu lebeda.skauting? díky předem!! :)

 
Odpovědět 9.8.2016 11:30
Avatar
jpicha
Člen
Avatar
jpicha:9.8.2016 22:17

Mas nastaveno toto :
**
Práva na soubory, které mají být přístupné z webu (css, jpeg, png, .htaccess, ...), nastavte na 0640. Práva adresářů jsou ve výchozím stavu nastavena na 0750.**

Editováno 9.8.2016 22:17
 
Nahoru Odpovědět 9.8.2016 22:17
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jpicha
Michal Kuba:10.8.2016 8:11

Ale htaccess nemá být přístupný z webu.. Právě pod tímto odstavcem je text o tom, že server vůbec nereaguje na .htaccess..

Nevíte někdo, jak to obejít? Jak nahrát jiný soubor, který bude nahrazovat htaccess?

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 8:11
Avatar
00
Člen
Avatar
00:10.8.2016 9:41

Neni to .user.ini nějaká konfigurace PHP?

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 9:41
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 00
Michal Kuba:10.8.2016 10:01

Nějaká ano, ale ta taky nechce fungovat.. možná to má být napsáno trochu jinak než htaccess, protože to nefunguje.. achjo :(

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 10:01
Avatar
krouma
Člen
Avatar
krouma:10.8.2016 11:17

Zkus do toho .user.ini napsat

<Directory />
    AllowOverride all
</Directory>

a nahrát vedle toho .htaccess

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 11:17
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na krouma
Michal Kuba:10.8.2016 12:12

jakože .htaccess nechat na tom serveru pořád uložený jo?

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 12:12
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na krouma
Michal Kuba:10.8.2016 12:27

Tak ani to nepomohlo :/

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 12:27
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na krouma
Michal Kuba:10.8.2016 14:03

Chybová hláška je nyní tato:

  • Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000] [2002] *

To pokud jako host databáze nemám nic, jak píší na stránce technických parametrů. Pokud tam dám localhost, což také doporučují, napíše mi to smyčku přesměrování.

Ted už nevím, jestli to je tedy tím, že .htaccess není podporován nebo něčím jiným.. ostatní údaje do db jsou jistojistě správně..

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 14:03
Avatar
krouma
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
krouma:10.8.2016 19:20

Tak jsem se podíval na ty jejich stránky. Z toho, co tam píšou, usuzuji, že nebude ignorován celý soubor .htaccess (soubor ke konfiguraci Apache a PHP), ale jen ta PHP část (řádky začínající na php_flag). Jestli používáš .htaccess ze zdejšího MVC tutoriálu, tak se tě to netýká a můžeš ho dále používat. Kdyby náhodou ano, přesuň řádky s php_flag do souboru .user.ini a vymaž přd nimi

php_flag

To, co jsem psal v minulém komentáři, je vlastně blbost, to se píše do httpd.conf a od něj odvozených souborů. Soubor .user.ini je od php.ini.
To znamená, že chyba je pravděpodobně někde jinde. Zkus do .user.ini napsat

display_errors on

ať ti to napíše, co je špatně.

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 19:20
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na krouma
Michal Kuba:10.8.2016 20:39

Výpis chyb mám zapnutý přímo v indexu, v htaccess žádné php_flagy nemám..

Když dávám do Db::pripoj server localhost, vyhodí to smyčku přesměrování. Pokud nechám místo pro server prázdný, jak tam taky píšou, háže to chybu:

Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000] [2002] No such file or directory' in /var/www/virtu­al/23oddilbrno/web/www­/modely/Db.php:24 Stack trace: #0 /var/www/virtu­al/23oddilbrno/web/www­/modely/Db.php(24): PDO->__construct('mys­ql:host=;dbn.­..', 'user', 'pass', Array) #1 /var/www/virtu­al/23oddilbrno/web/www­/index.php(25): Db::pripoj('','u­ser', 'pass', 'nazev_db') #2 {main} thrown in /var/www/virtu­al/23oddilbrno/web/www­/modely/Db.php on line 24

Když dám jako server databáze mysql.skauting.cz, tak je chyba následující:

Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user '23oddilbrno'@'le­beda.skaut.cz' (using password: YES)' in /var/www/virtu­al/23oddilbrno/web/www­/modely/Db.php:24 Stack trace: #0 /var/www/virtu­al/23oddilbrno/web/www­/modely/Db.php(24): PDO->__construct('mys­ql:host=mysq.­..', 'user', 'pass', Array) #1 /var/www/virtu­al/23oddilbrno/web/www­/index.php(25): Db::pripoj('mys­ql.skauting..­..', 'user', 'pass', '23oddilbrno') #2 {main} thrown in /var/www/virtu­al/23oddilbrno/web/www­/modely/Db.php on line 24

Nemůžu ale žádnou chybu najít.. řádek 24 v Db.php je konec metody připoj, prázdný řádek, pouze s " ); "

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 20:39
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na krouma
Michal Kuba:10.8.2016 20:41

V databázi v phpMyAdminu mám "Server: localhost", což se ale nějak nechce chytit :/

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2016 20:41
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:11.8.2016 12:48

Někdo nějaké tipy prosím? Furt to nechce fungovat :/

 
Nahoru Odpovědět 11.8.2016 12:48
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Josef Kuchař (Pepa489):11.8.2016 13:19

Ta druhá chyba je typu Access denied, asi máš špatné údaje k databázi.

Nahoru Odpovědět 11.8.2016 13:19
2x piš, jednou debuguj
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Josef Kuchař (Pepa489)
Michal Kuba:11.8.2016 13:31

To by mohlo tak být, to totiž zkouším jako server databáze mysql.skauting.cz, což je odkaz na vstup do db přes phpMyAdmin. Co ale s tou první chybou, když jako server databáze nechám prázdné uvozovky, jak uvádí na lebedě? Když tam dám localhost (v databázi je napsáno "Server: localhost") tak to udělá smyčku přesměrování a žádnou chybovou hlášku.. :( Jak z toho ven?

 
Nahoru Odpovědět 11.8.2016 13:31
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Josef Kuchař (Pepa489)
Michal Kuba:12.8.2016 18:16

Nahodil jsem ted do indexu funkci phpinfo(). Výpis je nyní na 23oddilbrno.skau­ting.cz.

V souboru htaccess mám poslední řádek:

AddType application/x-httpd-php .php .phtml

a z podpory skauting.cz mi psali, že .htaccess například na serveru neakceptuje "addtype". Co s tím tedy, jak to nahradit? :/

 
Nahoru Odpovědět 12.8.2016 18:16
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na krouma
Michal Kuba:18.8.2016 21:06

Může .htaccess způsobovat Smyčku při přesměrování? Pokud ten server evidentně nepodporuje a tedy nepovoluje řádek:

AddType application/x-httpd-php .php .phtml

může proto se dělat ta smyčka nebo to je něčím jiným? Je to do jisté míry upravený MVC framework ze zdejších tutoriálů :)

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2016 21:06
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:18.8.2016 21:22

Kdyžtak zde je phpinfo o serveru, kde to má běžet, ale zatím neběží:
http://lebeda.skauting.cz/phpinfo

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2016 21:22
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Michal Kuba:18.8.2016 22:08

Tak htaccess byl v tom celou dobu nevinně :D

V routru jsem měl podmínku na přesměrování na domovskou stránku, ale proměnnou, kterou jsem dával do podmínky jsem měl o řádek výš zakomentovanou :DDD

Můžete uzavřít :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 18.8.2016 22:08
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 19 zpráv z 19.