Diskuze: Několik odkazů v obrázku

PHP PHP Několik odkazů v obrázku American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
deatroid
Člen
Avatar
deatroid:12.10.2013 18:01

Ahoj chtěl jsem se zeptat jak udělat aby bylo v obrázku více odkazů. Např. mám obrázek světa a je na něm několik teček jak udělat že když kliknu na jednu tak to dá odkaz : www.něco.něco a když kliknu na jiný tak to dá jiný odkaz.

 
Odpovědět 12.10.2013 18:01
Avatar
Odpovídá na deatroid
Rostislav Křídlo:12.10.2013 18:04

Myslím že se to dá udělat tím způsobem že ten odkaz dáš do divu a v css jen upravíš top a left

Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:04
MiracleSoft! www.miraclesoft.com
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Rostislav Křídlo
David Čápka:12.10.2013 18:06

Je to jak říkáš, jen musí dát position: relative.

Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na deatroid
Kit:12.10.2013 18:07

Podívej se na tagy <map> a <area>.

Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:07
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:12.10.2013 18:11

nebo by teoreticky šlo ten obrázek "rozsekat" a pak tam jen dát

<a href='a.html'><img src='a1.jpg'><a><a href='b.html'><img src='b1.jpg'><a><br>
<a href='c.html'><img src='a2.jpg'><a><a href='d.html'><img src='b2.jpg'><a>

jen se bojim že by se ti mohlo stát že bys tam měl mezi nima mezery. nebo použít ten <map> jak radí Kit ale s tim bych se já nikdy nechtěl dělat :D

Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:11
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
deatroid
Člen
Avatar
deatroid:12.10.2013 18:13

Ale ty souřadnice musím odhadnout nebo ne ?

 
Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:13
Avatar
Odpovídá na deatroid
Rostislav Křídlo:12.10.2013 18:13

HTML

<div class="pozice">
<a href="neco.neco">.</a>
</div>

<style>
.pozice
position: relative;
top: 40px;
left: 55px;
</style>

Ty px si poladíš

Editováno 12.10.2013 18:17
Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:13
MiracleSoft! www.miraclesoft.com
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na deatroid
Ondrca:12.10.2013 18:14

Nemusíš, v nějakých programech na prohlížení ti to souřadnice ukáže.

Nahoru Odpovědět  +1 12.10.2013 18:14
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Kit:12.10.2013 18:17

Práce se značkami <map> a <area> není složitá. Možná to dokonce umí Gimp vygenerovat, ale ručně to vůbec není pracné. Je to rozhodně jednodušší (a ve finále výkonnější) řešení, než nějaké řezání obrázků.

Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:17
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Snorlax:12.10.2013 18:21

tak generátor na to už by byla příjemnější varianta

Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:21
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Ondrca:12.10.2013 18:22

Dokonce jsem našel i toto:
http://www.maschek.hu/imagemap/
nebo
http://www.image-maps.com/
.

Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:22
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
deatroid
Člen
Avatar
deatroid:12.10.2013 18:40

Dobrý snad si poradím akorát mně ten : http://www.image-maps.com/ blbne to asi bude chromem

 
Nahoru Odpovědět 12.10.2013 18:40
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.