Black Friday Black Friday
Black Friday výprodej! Až 80 % extra bodů zdarma! Více informací zde

Diskuze: Nelze se připojit do datábaze

PHP PHP Nelze se připojit do datábaze American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Marek Hanák
Člen
Avatar
Marek Hanák:30. srpna 14:33

Ahoj,
mám problém s připojením do databáze kvůli kterému nemůžu spustit jeden framework na lokálu. Používám XAMPP, když se zkouším dostat do localhost/uxs chodí mi to vždy tuhle chybu..

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user '[email protected]­host'@'localhos­t' (using password: YES) in C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php:27 Stack trace: #0 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php(27): PDO->__construct('mys­ql:host=loca.­..', '[email protected]­ho...', 'umix3412umix341') #1 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php(15): Core\Database->__construct() #2 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php(22): Core\Database::ge­tInstance() #3 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Mo­del.php(22): Core\Database::con­nection() #4 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Ux­s.php(45): Core\Model->__construct() #5 C:\xampp\htdoc­s\uxs\index.php(41): UXS->run() #6 {main} thrown in C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php on line 27

Všechny údaje v db_config.php bych měl mít dobře, několikrát jsem si to kontroloval.. Nevíte někdo co s tím? Díky :))

Zkusil jsem: vytvoření jiného uživatele, zkusit se tam dostat přes uživatele root...

 
Odpovědět 30. srpna 14:33
Avatar
dez1nd
Člen
Avatar
dez1nd:30. srpna 14:41

Odepřený přístup pro uživatele, zkus smazat cache

 
Nahoru Odpovědět 30. srpna 14:41
Avatar
Marek Hanák
Člen
Avatar
Odpovídá na dez1nd
Marek Hanák:30. srpna 14:52

To nepomohlo

 
Nahoru Odpovědět 30. srpna 14:52
Avatar
Ondřej Pech
Člen
Avatar
Ondřej Pech:30. srpna 14:55

Nemůžeš mít vzdálený přístup k databázi zakázaný nebo povolený jen na určité IP?

 
Nahoru Odpovědět  +2 30. srpna 14:55
Avatar
don.jarducius:30. srpna 20:13

Access denied for user '[email protected]­host'@'localhos­t' (using password: YES) …

Pokud mě oko neklame, máš tam špatně username … 2x localhost… tzn. v konfiguraci máš user '[email protected]' místo 'uxstest'

 
Nahoru Odpovědět 30. srpna 20:13
Avatar
Marek Hanák
Člen
Avatar
Odpovídá na don.jarducius
Marek Hanák:31. srpna 8:17

To jsem zkoušel to tam napsat v této podobě. Ani user: uxstest mi to neveme a chyba stále stejná..

 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 8:17
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:31. srpna 8:18

viz don
PDO->__construct('mys­ql:host=loca.­..', '[email protected]­ho...', 'umix3412umix341')

server = mujserver.cz nebo localhost
user = jmeno
psw = heslo

To jsou 3 udaje, ktere se zadavaji.
Access denied for user '[email protected]­host'@'localhos­t'
Takze mas

server = localhost
user = [email protected]
psw = umix3412umix341

On potom z toho posklada logovaci string, ktery vypada nejak takto

//username:[email protected]:port/database
//[email protected]:port/database - nejdriv ale overuje existenci usera a az pak posila heslo
[email protected]@localhost:port/database - Takze dotanes takovyhle retezec a to je nesmysl, 2 zavinace. Resp, mozna to lze do username vyplnit

A druha vec, mozna takovy user na localhostu neexistuje, ani ten spravny. Mozna tam nemas vubec tu databazi a v ni takoveho usera. Takze bys mel mozna zacit vytvorenim db a usera pres phpmyadmina. Na roota login udaje do xampu vypadaji takhle

server = 'localhost'
user = 'root'
psw = '' (zadne, prazdny string)

Se zkus nalogovat nejdriv s temi udaji pres phpmyadmina.
http://localhost/phpmyadmin/

 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 8:18
Avatar
Marek Hanák
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Marek Hanák:31. srpna 8:22

<?php
//nastavení připojení k DB
define("DB_MYS­QL_HOST", "localhost");
define("DB_MYS­QL_USER", "uxstest");
define("DB_MYS­QL_PASSWORD", "umix3412umix341");
define("DB_MYS­QL_DB", "uxstest");

A chyba:
Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'uxstest'@'lo­calhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php:27 Stack trace: #0 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php(27): PDO->__construct('mys­ql:host=loca.­..', 'uxstest', 'umix3412umix341') #1 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php(15): Core\Database->__construct() #2 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php(22): Core\Database::ge­tInstance() #3 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Mo­del.php(22): Core\Database::con­nection() #4 C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Ux­s.php(45): Core\Model->__construct() #5 C:\xampp\htdoc­s\uxs\index.php(41): UXS->run() #6 {main} thrown in C:\xampp\htdoc­s\uxs\core\Da­tabase.php on line 27

Ten user na localhostu existuje a datábaze tam je taky, normálně v ní můžu přes phpadmin pracovat. Přes roota mě to tam taky nepustí a chyba stále stejná.

 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 8:22
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:31. srpna 8:23

"Všechny údaje v db_config.php bych měl mít dobře, několikrát jsem si to kontroloval.. "
Tak to je samozrejme zahada, po nekolikate kontrole stale delat tu samou chybu. Vetsinou pouzivam pak google a zkusim najit priklady, jake udaje kde zapsat. Pripadne hledam podobne chybove hlasky a blizsi info, co to vlastne znamena.

"Zkusil jsem: vytvoření jiného uživatele, zkusit se tam dostat přes uživatele root..."
A vysledek byl jaky? Chlape, tak pridej kontakt na telepata

 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 8:23
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:31. srpna 8:26

Ok. A ma ten user pristup do te databaze?
Tys ho treba vytvoril, ale pro tu databazi jsi mu nepriradil prava.

 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 8:26
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:31. srpna 8:28

Jake jsou verze php, sql na obou serverech? Na jakem portu to bezi? treba to nebezi na standartnim portu a pak k localhost bude treba pridat jeste ten jiny port.
https://stackoverflow.com/…-using-cakep
" My WAMP, is working on port 3308 instead of 3306"
define("DB_SERVER", "localhost:3308")

Editováno 31. srpna 8:29
 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 8:28
Avatar
Marek Hanák
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Marek Hanák:31. srpna 8:30

Všechny práva jsem mu přiřadil a má je, pokud dobře vidím

 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 8:30
Avatar
Odpovídá na Marek Hanák
don.jarducius:31. srpna 10:09

Bacha, to je ale jiný uživatel... to je [email protected] ne [email protected]
MySQL má na mě příliš "přiblblou" správu uživatelů.. rozděluje je na uživatele dle místa udkud se připojují na "vzálené" a "lokální" …

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 10:09
Avatar
Odpovídá na don.jarducius
don.jarducius:31. srpna 10:11

Resp. rozděluje je dle stroje kam se připojují... @stroj

 
Nahoru Odpovědět 31. srpna 10:11
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.