Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
ondrasekno04:14.2.2015 18:42

Ahoj lidi. Chci se zeptat, proč mi nefunguje editor v souboru editor.php ze seriálu databáze v PHP pro začátečníky 6.díl . Níže přidávám screenshoty zobrazení zdrojového kódu a konzole.

 
Odpovědět 14.2.2015 18:42
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
Michal Žůrek (misaz):14.2.2015 19:08

zkus celý obsah toho script, v kterém máš tinymce.init obalit ještě do

window.onload = function () {
    // zde bude tinymce.init ....
}
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:08
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
Michal Žůrek (misaz):14.2.2015 19:33

a jak přesně vypadá tvůj kód.

Btw. nauč se používat ctrl + C a ctrl + V, ty screenshoty jsou hrozné.

Nahoru Odpovědět  +1 14.2.2015 19:33
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
ondrasekno04:14.2.2015 19:36
  1. kód níže
  2. a proč jsou tak hrozné ...
 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:36
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
IT Man:14.2.2015 19:42

Protože vidíme prd. Kód vkládej do tagů. :)

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:42
Usmívej se, zítra už tvůj kód nemusí fungovat!
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
shaman:14.2.2015 19:52

Co mas na tom riadku 37 v editor.php?

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:52
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
Odpovídá na shaman
ondrasekno04:14.2.2015 19:56
<?php
session_start();
if (empty($_SESSION['uzivatel_admin']))
        die('Nedostatecna opravneni');

require('Db.php');
Db::connect('mysql.hostinger.cz', 'u750040171_hlavn', 'u750040171_ondra', 'ondraseknovacek');

$clanek = array(
        'clanky_id' => '',
        'titulek' => '',
        'obsah' => '',
        'url' => '',
        'popisek' => '',
        'klicova_slova' => '',
);
if ($_POST)
{
        if (!$_POST['clanky_id'])
        {
                Db::query('
                        INSERT INTO clanky (titulek, obsah, url, popisek, klicova_slova)
                        VALUES (?, ?, ?, ?, ?)
                ', $_POST['titulek'], $_POST['obsah'], $_POST['url'], $_POST['popisek'], $_POST['klicova_slova']);
        }
        else
        {
                Db::query('
                        UPDATE clanky
                        SET titulek=?, obsah=?, url=?, popisek=?, klicova_slova=?
                        WHERE clanky_id=?
                ', $_POST['titulek'], $_POST['obsah'], $_POST['url'], $_POST['popisek'], $_POST['klicova_slova'], $_POST['clanky_id']);
        }
        header('Location: index.php?clanek=' . $_POST['url']);
        exit();
}
else if (isset($_GET['url']))
{
        $nactenyClanek = Db::queryOne('
                SELECT *
                FROM clanky
                WHERE url=?
        ', $_GET['url']);
        if ($nactenyClanek)
                $clanek = $nactenyClanek;
        else
                $zprava = 'Článek nebyl nalezen';
}

?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="cs-cz">
<head>
        <meta charset="utf-8" />
        <link rel="stylesheet" href="styly/styl_admin.css" type="text/css" />
        <title>Editor článků</title>
</head>

<body>
        <article>
                <div id="centrovac">
                        <header>
                                <h1>Editor článků</h1>
                        </header>
                        <section>
                                <?php
                                if (isset($zprava))
                                        echo('<p>' . $zprava . '</p>');
                                ?>

                                <form method="post">
                                        <input type="hidden" name="clanky_id" value="<?= htmlspecialchars($clanek['clanky_id']) ?>" /><br />
                                        Titulek<br />
                                        <input type="text" name="titulek" value="<?= htmlspecialchars($clanek['titulek']) ?>" /><br />
                                        URL<br />
                                        <input type="text" name="url" value="<?= htmlspecialchars($clanek['url']) ?>" /><br />
                                        Popisek<br />
                                        <input type="text" name="popisek" value="<?= htmlspecialchars($clanek['popisek']) ?>" /><br />
                                        Klíčová slova<br />
                                        <input type="text" name="klicova_slova" value="<?= htmlspecialchars($clanek['klicova_slova']) ?>" /><br />
                                        <textarea name="obsah"><?= htmlspecialchars($clanek['obsah']) ?></textarea>
                                        <input type="submit" value="Odeslat" />
                                </form>
                        </section>
                        <div class="cistic"></div>
                </div>
        </article>

        <script type="text/javascript" src="//tinymce.cachefly.net/4.1/tinymce.min.js"></script>
        <script type="text/javascript">
window.onload = function () {
                tinymce.init({
                        selector: "textarea[name=obsah]",
                        plugins: [
                                "advlist autolink lists link image charmap print preview anchor",
                                "searchreplace visualblocks code fullscreen",
                                "insertdatetime media table contextmenu paste"
                        ],
                        toolbar: "insertfile undo redo | styleselect | bold italic | alignleft aligncenter alignright alignjustify | bullist numlist outdent indent | link image",
                        entities: "160,nbsp",
                        entity_encoding: "named",
                        entity_encoding: "raw"
                });
        }
        </script>
</body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:56
Avatar
shaman
Člen
Avatar
shaman:14.2.2015 20:04

Mas tam nejaku inu chybu, mne to ide

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:04
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
shaman:14.2.2015 20:06

hned po <?php si dopis

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

A spusti, mas tam teraz nejaku chybovu hlasku?

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:06
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
ondrasekno04:14.2.2015 20:07

Pro vaší informaci to heslo v kódu je vymyšlené ... :-) ;)

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:07
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
IT Man:14.2.2015 20:10

Máš zaplý JavaScript?

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:10
Usmívej se, zítra už tvůj kód nemusí fungovat!
Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
ondrasekno04:14.2.2015 20:12

A to se dělá kde ? :-)

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:12
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
IT Man:14.2.2015 20:13

V nastavení prohlížeče. :)

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:13
Usmívej se, zítra už tvůj kód nemusí fungovat!
Avatar
Michal Žůrek (misaz):14.2.2015 20:16

zkus to v jiném prohlížeči.

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:16
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
ondrasekno04:14.2.2015 20:28

Už jsem to zkusil, ale stejně to nejdde :-(

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:28
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
IT Man:14.2.2015 20:42

Ale tam máš tu chybu, že to je blokováno klientem. Podíval bych se na nastavení cookies a JavaScriptu. ;)

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:42
Usmívej se, zítra už tvůj kód nemusí fungovat!
Avatar
Michal Žůrek (misaz):14.2.2015 20:44

co to vyhodí za chyby, když smažeš celý ten blok scrpt s tím tinymce.init?

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 20:44
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
shaman
Člen
Avatar
shaman:14.2.2015 20:53

Mas tam zapnutych plno moznosti. Skus to spustit v basic mode a tie ostatne vlastnosti pridavaj postupne. Mozno ti nieco z nich potrebuje dalsi plugin. Nahrad tvoje <script> tagy tymto:

<script src="//tinymce.cachefly.net/4.1/tinymce.min.js"></script>
<script>tinymce.init({selector:'textarea'});</script>
Nahoru Odpovědět  +1 14.2.2015 20:53
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 19 zpráv z 19.