dodání ihned! nové
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. Zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
discount week 30
Avatar
petr.chatar.anton:1.11.2016 13:03

Ahoj,
nevíte někdo, co mám špatně?

Mám tento kód:

<!DOCTYPE html>
<html lang="cs">
    <head>
        <meta charset="windows-1250" />

    </head>

    <body>
        <form action="login.php" method="POST">
            <input type="text" name="username"><br>
            <input type="password" name="password"><br>
            <input type="submit" value="Přihlásit">
        </form>
    </body>
</html>

Začal jsem v Netbeans, ale ať dělám co dělám, stránka se mi zobrazuje se špatnou češtinou. Stačí tu stránku otevřít v Notepad++, přepnout na 11250 a uložit a vše je v pořádku. Při vytváření projektu jsem nastavil kódování na Windows-1250. V properties projektu to taky tak ukazuje. S UTF-8 problémy nemám. Už nevím ....
Netbeans mám 8.2, Windows 10

 
Odpovědět
1.11.2016 13:03
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.chatar.anton
Jan Bezdíček:1.11.2016 13:10

Jdi do slozky s NetBeans a ve slozce etc otevri soubor netbeans.conf, do netbeans_defau­lt_options pridej:

-J-Dfile.encoding=UTF-8
Editováno 1.11.2016 13:10
 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:10
Avatar
petr.chatar.anton:1.11.2016 13:13

Spíš Windows-1250, ne?

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:13
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.chatar.anton
Jan Bezdíček:1.11.2016 13:26

Ne, UTF-8 :D i v HTML to zmen na UTF-8

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:26
Avatar
petr.chatar.anton:1.11.2016 13:29

Jo, to je ale strašně jednoduchý, psát v UTF-8. Mně ale zajímá, jak to udělat, aby to bylo ve 1250 v pořádku. Proč to nejde. Když si ručně přepnu kódování ve web browseru, kódování je v pořádku ....

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:29
Avatar
petr.chatar.anton:1.11.2016 13:32

Já tam m usím mít nějakou chybu v tom HTML kódu .... To není možný ....

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:32
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.chatar.anton
Jan Bezdíček:1.11.2016 13:32

Proc bys chtel pouzivat Windows-1250 ? Je to "jen" kodovani ... UTF-8 je univerzalnejsi a tecka :D Uloz soubor v UTF-8 (NetBeans prepnes do UTF-8 dle nastaveni vyse), definuj kodovani UTF-8 i v souboru a je to.

Nevidim jediny duvod, proc bys mel pouzivat Windows-1250

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:32
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
petr.chatar.anton:1.11.2016 13:35

Protože mi to nejde :-D

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:35
Avatar
petr.chatar.anton:1.11.2016 13:35

No, asi mi nic jiného nezbyde, zvědavost zůstane neukojena .....

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:35
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.chatar.anton
Jan Bezdíček:1.11.2016 13:38

Nastav si to kodovani NetBeansu na UTF-8, restartuj NetBeans. Otevri ten HTML soubor, zmen v nem kodovani na UTF-8 pak ten soubor znovu ULOZ, at se ulozi jako UTF-8.

Spust v prohlizeci a je hotovo ... nevim co by ti na tom nemelo jit :D

PS.: Nechapu jaka zvedavost, znakovou sadu pro ceske znaky ma UTF-8 a Windows-1250 stejnou. Takze tam ani neni co koumat

Editováno 1.11.2016 13:38
 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:38
Avatar
petr.chatar.anton:1.11.2016 13:39

On ten soubor v tom win-1250 asi je, jen Opera ani Edge ani IE se na to správný kódování sami nepřepnou. Jen ručně.

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:39
Avatar
Odpovídá na petr.chatar.anton
Neaktivní uživatel:1.11.2016 13:44

On taky pro podporu win-1250 skoro už není důvod :D

Nahoru Odpovědět
1.11.2016 13:44
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Lava
Člen
Avatar
Lava:2.11.2016 14:07

S používaním win-1250 to máš ako s deklarovaním verzie html... v roku 2004 beriem. Vtedy to každý riešil... no dnes by to bol megadebil, kto by vypisoval

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
           "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

a tým si zopsul život, keď môže napísať

<!DOCTYPE html>

a má to vystarané ešte aj v IE :D

Nahoru Odpovědět
2.11.2016 14:07
Aspartám, sacharín, to je môj vitamín
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.