Python týden Letní akce
Pouze tento týden sleva až 80 % na kurzy Python. Lze kombinovat s akcí Letní slevy na prémiový obsah!
Brno? Vypsali jsme pro vás nové termíny školení Základů programování a OOP v Brně!
Avatar
maxy obr
Člen
Avatar
maxy obr:20.5.2014 15:00

Zdravím. Mám ve středu stránky aplikaci a pokaždé když jí použiji se stránka zobrazí nahoře. Zajímalo by mě jak se dělá to, že po použití aplikace nasměruji stránku na pozici kterou chci. V tomhle případě na to samé místo kde byla.
Díky

 
Odpovědět 20.5.2014 15:00
Avatar
Odpovídá na maxy obr
Michal Žůrek - misaz:20.5.2014 15:09

do html si dáš elementu který má být nahoře id a za odkaz pak doplníš #id. Přičemž id nahradíš tim id co jsi dal tomu elementu.

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.5.2014 15:09
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 20.5.2014 15:40
Give me a deep enough pipeline, and I shall move the world.
Avatar
maxy obr
Člen
Avatar
maxy obr:20.5.2014 15:41

Díky funguje to jako odkaz ale ja potřebuju aby se mi to tam odkázalo po každém kliknutí na tlačítko. Napadlo mě tedy udělat ten odkaz z tlačítka submit ale zřejmě to nejde nebo jen nevím jak na to.

Editováno 20.5.2014 15:43
 
Nahoru Odpovědět 20.5.2014 15:41
Avatar
maxy obr
Člen
Avatar
maxy obr:20.5.2014 15:47

Jo díky za manuál :D stačilo dát do odkazu jen #id ne az #id za adresu

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2014 15:47
Avatar
maxy obr
Člen
Avatar
maxy obr:20.5.2014 17:45

Aha tak s tim tlacitkem je problem moc to nechapu. Fungujeto kdyz to nahraju na web. Ale jak z te stranky odejdu vratim se tam tak se to prestane zas chovat jako odkaz. Proste chci aby po zmacknuti tlacitka "odeslat" stranka presmerovala na urcitou pozici ale tlacitko se jako odkaz chovat nechce.
Co tedy s tím?

Editováno 20.5.2014 17:46
 
Nahoru Odpovědět 20.5.2014 17:45
Avatar
Odpovídá na maxy obr
Michal Žůrek - misaz:21.5.2014 6:18

když něco odesíláš, tak na serveru nejčastěji přesměruješ, tak přesměruj tak jak teď, jen za to doplň #ID.

 
Nahoru Odpovědět 21.5.2014 6:18
Avatar
maxy obr
Člen
Avatar
maxy obr:21.5.2014 8:51
<a href="index.php?stranka=strana#stred"> <input type="submit"> </a>

Nevím co dělám špatně. :/

<a href="index.php?stranka=strana#stred"> odkaz </a>

Pokud to použiju takhle jako normální odkaz tak to funguje.

Editováno 21.5.2014 8:51
 
Nahoru Odpovědět  +1 21.5.2014 8:51
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na maxy obr
mkub:22.5.2014 6:59

tak topouzivaj bez tagu <input>, lebo tento tag sluzi na tvorbu formularov a tag <a> ti vytvara odkazy a odkaz moze odkazovat aj na lubovolne miesto v dokumente

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 6:59
Avatar
maxy obr
Člen
Avatar
maxy obr:22.5.2014 12:03

No o to tady jde. Já po použití formuláře chci aby se stránka přesměrovala zpět do poloviny. Tak jak ten odkaz mám použít?

 
Nahoru Odpovědět 22.5.2014 12:03
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na maxy obr
mkub:23.5.2014 7:21

formular sa pouziva uplne na ine veci, nez odkazy... formular sa pouziva na zadavanie roznych udajov na stranke...
a co sa tyka odkazu, tak ak som dobre pochopil, ide ti na zobrazenie urcitej casti stranky...
princip je takyto:
tam, co sa ma zobrazit umiestnis identifikator a potom pomocou tagu

<a href="...">...</a>

sa odkazes na ten identifikator

Editováno 23.5.2014 7:23
 
Nahoru Odpovědět 23.5.2014 7:21
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
mkub:23.5.2014 7:24

a navyse sa to netyka PHP, ale HTML

 
Nahoru Odpovědět 23.5.2014 7:24
Avatar
Ibrahim Izetbegovič:10. března 10:42

Zdravím všechny ve spolek, a dovolil bych si Vás požádat p radu. Tímti skriptem?
<section>
<?php
if (isset($_GET['s­tranka']))
$stranka = $_GET['stranka'];
else
$stranka = 'main';
if (preg_match('/^[a-z0-9]+$/', $stranka))
{
$vlozeno = include('sub/' . $stranka . '.php');
if (!$vlozeno)
echo('Podstránka nenalezena');
}
else
echo('Neplatný parametr.');
?>
</section>
se mi otvírají stránky z hl. menu. Potud je vše vpořádku. Ve vkládaných stránkách příklad:

<div id='main'>

<!-- Bez submenu defaultně 725px; Se submenu: 540px, padding-right: 0px; -->

<h1>Akce</h1>

<p> </p>

<p class="body-bold">V sekci Akce najdete proběhnuvší, nebo připravované akce tímto portálem</p>

<p> </p>

<table class="tabulka">
<tbody>
<tr>
<th colspan="1" class="body-bold">
International Inlinefigure Mikulov 2012</th>
</tr>
<tr>
<td colspan="1" class="body-bold">
International Inlinefigure workshop Mikulov 2013</td>
</tr>
</tbody>
</table>

<p style="font-weight: bold;"></p>

</div>

</div>

</body>
</html>

zde jsou odkazy na další stránky, u kterých potřebuji, aby se otevíraly v témže místě jako předchozí stránka. Vzhledem k tomu, že bych si chtěl zachovat adr. strukturu původního webu, mám problem jak dosáhnout kýženého požadavku. Poradí prosím někdo? Předem děkuji všem za snahu pomoci.

 
Nahoru Odpovědět 10. března 10:42
Avatar
Jan Lupčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Ibrahim Izetbegovič
Jan Lupčík:10. března 12:53

Ahoj,

  1. Tohle píšeš do tématu starého 5 let. Příště si vytvoř prosím svoje.
  2. Pro vkládání kódu používej značku [ code ] (bez mezer) i s uzavřeným pomocí [ /code ] (opět bez mezer).
  3. Nechápu, čeho chceš dosáhnout. Jak se má stránka otevřít ve stejným místě? Myslíš to, aby ti fungovaly odkazy?

Pokud chceš dosáhnout fungujících stránek s vložením, měl bys odkazovat na stránky typem ?stranka=mikulov2012 a mít je ve složce sub.

Nahoru Odpovědět  +3 10. března 12:53
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
Odpovídá na Jan Lupčík
Ibrahim Izetbegovič:10. března 21:17

Ja jsem si tento vzor skládání stránek vygooglil, jeho stáří pro mne v daný moment nehrálo roli.
Předchozí html kód je právě vložen ze složky sub, z odkazu v hl menu. viz přl. na http://caif.wz.cz/id=9.htm. Ve vložené stránce mám odkazy, na další stránky, které se pod kliknutí na odkaz otevřou na místě vložené stránky z adr sub. Stránky z odkazů ale nejsou v adr.Sub. protože stránky člením na sportovní kategorie a tam jsou pro přehlednost nasypané stránky odkud je potřebuji volat s skládat z nich kompletní stránku.

Děkuji za pomoc

 
Nahoru Odpovědět 10. března 21:17
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:11. března 10:13

Eeeee? Nechapacka :) Naprosto zmateny dotaz, ktery by tva fiktivni mladsi sestra zcela urcite nepochopila. Pokud to neumis formulovat srozumitelne pro ni, pak my to urcite nepochopime take.

Co mas?
Co to dela?
Co potrebujes?
Idealne ke kazdemu priloz adresarovou, souborovou strukturu kazdeho souboru, ktery to pouziva.

http://caif.wz.cz/id=9.htm
Co na te strance vidime, mame videt, sledovat, jak se chova? To je proste jakasi cizi stranka, kterou nezname, nikdy jsme ji nevideli. Ty se snazis nam na ni neco ukazat, ale nepopsal jsi co. Treba, jestli se jedna o nejaky odkaz, na ktery kliknout, tak zminit. Pr:

Na teto strance ... kliknete na odkaz 'Risport - velikostní tabulka'. Mela by se objevit stranka s ... (nadpisem Lyzarsky vycvik), ale neobjevi. Pro generovani stranky pouzivam kod: ....
Soubory mam ulozene ve slozkach:
x/vycvik_inc.php
soubor.php
Odkazy:
/sub/?vycvik - zobrazi ok
/?vycvik - nezobrazi nic - potrebuji, aby mi po zadani takoveto adresy zobrazil stranku

 
Nahoru Odpovědět 11. března 10:13
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:11. března 10:17
$vlozeno = include( 'sub/' . $stranka . '.php' );

Pokud slozku prejmenujes ze sub na neco jineho, tak to tam musis napsat, pr (teda, jestli aspon trochu chapu tvuj problem)

$vlozeno = include( 'katerorie1/kategorie2/' . $stranka . '.php' );
// sub/mikulov.php - prejmenovano na
// katerorie1/kategorie2/mikulov.php
 
Nahoru Odpovědět 11. března 10:17
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Ibrahim Izetbegovič:11. března 18:36

Asi jsem to špatně naformuloval. Zkusím to jinak, s použitím zmíněné ukázky z webu caif, který taky spadá pod mé portfolio. Všechny stránky s označením např. id=9.htm, otvírám z hl. menu vlevo. Totéž mi běhá i s php kodem, jak je zde na itnetwork v příkladu. Musím předeslat, že v php stránku skládám ze 2 částí: - 1 část je hlavička, levé menu a patička (to je stále se opakující kód na všech stránkách, 2 část skládané stránky tvoří vše od <div id='main'> po <p style="font-weight: bold;"></p> </div> viz pohled na zdroj kod z caif .wz.cz/id=09.htm
to se týká hl menu. Část kódu od <div id='main'> po <p style="font-weight: bold;"></p> </div>
obsahuje odkazy, které míří do adresářů, kde jsou jednotlivé stránky uloženy. Stejným způsobem jako to mám seřazené pod html, potřebuji totéž vyřeši i pod php. Nevím si rady jak nadefinovat cestu ke stránkám abych je skládal a oviraly se sekci kde se otvírají id=09.htm(id09.php)

Děkuji jarda

 
Nahoru Odpovědět 11. března 18:36
Avatar
Ibrahim Izetbegovič:11. března 19:47

Doplňuji příklad na caif.wz.cz/ menu akce caif.wz.cz/id=7­.htm. po kliknutí na kterýkoliv odkaz se otevře na mistoě id=7htm, stranka mikulov2012.htm, viz zdroj kod stranky ukazuje adr. strukturu , International Inlinefigure Mikulov 2012</th>. Tuto strukturu bych chtěl zachovat.. Děkuji Jarda

 
Nahoru Odpovědět 11. března 19:47
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:12. března 7:49

Stale mi to neni moc jasne.
Vychazis z clanku, co tu jsou. Necetl jsem tu clanky, takze nemam prehled, co tu kdo tvoril. A nedal jsi odkazy.

1)
Chces, kdyz nekdo zada adresu
http://caif.wz.cz/…ulov2012.htm
se otevirala stranka jakoby zadal
http://caif.wz.cz/id=123.htm
?
Tohle se da resit jenom pres .htaccess, soubor pro nastaveni predtim nez se spusti php nebo html. Tam se napise par radku s mod_rewrite prikazem.

2)
Nebo chces, aby jsi zadat
http://caif.wz.cz/id=123.htm
a otevrela se ti stranka schovana v adresarich
http://caif.wz.cz/…ulov2012.htm
Tak to je to, co jsem psal na zacatku

//$vlozeno = include('sub/' . $stranka . '.php');
$vlozeno = include('cs/akce/2012/mikulov2012.htm');

V druhem pripade, pokud to chces nejak komplexne vyresit, tak bych si tam udelal seznam

$page = isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : '';
$list = array(
    123 => 'cs/akce/2012/mikulov2012.htm',
    7     => '7.php',
    'err'  => 'err/error-404.htm'
    );
$page = isset($list[$page]) ? $page : 'err';
include $page;

//---
$x = $podminka ? 'prvni' : 'druhe'; // jestli neznas tento zapis, tak je to skoro totez jako, jen by to melo byt procesorove rychlejsi
if ($podminka) {$x = 'prvni';} else {$x = 'druhe';}

Mimochodem, v tom kodu, co jsi posilal, to neni uplne spravne. Pokud ti to funguje, jen tak, samotne $stranka = $_GET['stranka'], tak je to vylozene nahoda, ze mas podobne nastavene php :)
Osobne radeji pouzivam anglictinu pro php, lepe to pochopi lide na cizojazycnych forech, kdyz se chci zeptat.

Editováno 12. března 7:52
 
Nahoru Odpovědět 12. března 7:49
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:12. března 7:54

Jo, v mem pripade 2 bys pouzival adresu (ale to by slo odladit v htaccess)

http://caif.wz.cz/id=9.htm - nee
http://caif.wz.cz/?page=9
http://caif.wz.cz/?page=7
http://caif.wz.cz/?page=123
http://caif.wz.cz/?page=err

a chybka, misto

//include $page;
include $list[$page];
Editováno 12. března 7:56
 
Nahoru Odpovědět 12. března 7:54
Avatar
Ibrahim Izetbegovič:13. března 21:13

Diky zatím za pomoc, vyzkouším náměty a pokud mi bude něco nejasné ozvi se.
Děkuji Všem Jarda

 
Nahoru Odpovědět 13. března 21:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.