Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: OOP prosim o kontrolu kodu

PHP PHP OOP prosim o kontrolu kodu American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:13.12.2013 19:20

Zdravím před nedávnem sem dojel OOP tady na serveru a začínám tvořit první objektové aplikace samostatně občas vim od prvního okamžiku jak má co a kde být ale občas tápu jako v případě násldujícího kódu proto sem se chtěl zeptat zda by jste mi někdo zkontroloval zda je kód v pohodě a popřípadě dali nějaký typy nechci opravený kód potřebuji jen nasměrovat na správná místa snazil jsem se o co nejvetší univerzálnost což se mi podařilo pro správnou funkčnost se musí scriptu předat informace o to v jaké složce hledat a co v té složce hledat

soubor - menu.php

class Menu {
public function overExistenci­Souboru($file)
/*Tato část má zjisti obsah proměnné get v url podíva se do složky menu a pokud takovy soubor existuje tak jej zobrazi*/
{
if ((string)$_RE­QUEST["stranka"]<>'') $mujclanek = $file .'/' . $_REQUEST["stran­ka"]; else $mujclanek= $file .'/uvod';
if (is_file("./"­.$mujclanek."­.htm")):
$nazevclanku=$muj­clanek.".htm";
require $nazevclanku;
elseif (is_file("./"­.$mujclanek."­.php")):
$nazevclanku=$muj­clanek.".php";
require $nazevclanku;
else:
$nazevclanku=$muj­clanek.".htm";
include "./menu/notfou­nd.php";
endif;
}

public function nactiMenu($menu, $extension)
/*tato část zobrazuje obsah slozky ve ktere se nachazi seznam menu*/
{
if (is_file('./menu/' . $menu . '.' .$extension)) {
include ('./menu/' . $menu . '.' . $extension);
}
}
}

soubor - index.php

/*cast kodu z ukazkou pouziti */

<nav id="top">
<?php
$menu = new Menu();
$menu->nactiMenu('menu', 'html');
?>
</nav>
</header>
<?php
$menu->overExistenci­Souboru('menu');
echo("\n"); /*odradkovani pro usporadani kodu po kliknuti na zobrazit zdrojovy kod*/
?>
<nav id="left">
<?php
$menu->nactiMenu('sub_me­nu', 'html')
?>
</nav>

 
Odpovědět 13.12.2013 19:20
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tribal.cz
Jan Vargovský:13.12.2013 19:21

Nauč se vkládat zdroják, pak se s Tebou třeba někdo bude bavit.

 
Nahoru Odpovědět  ±0 13.12.2013 19:21
Avatar
tribal.cz
Redaktor
Avatar
tribal.cz:13.12.2013 19:46

sorry moje chyba neuvědomil sem si to

soubor - menu.php

class Menu {
    public function overExistenciSouboru($file)
/*Tato část má zjisti obsah proměnné get v url podíva se do složky menu a pokud takovy soubor existuje tak jej zobrazi*/
    {
      if ((string)$_REQUEST["stranka"]<>'') $mujclanek = $file .'/' . $_REQUEST["stranka"]; else $mujclanek= $file .'/uvod';
        if (is_file("./".$mujclanek.".htm")):
          $nazevclanku=$mujclanek.".htm";
          require $nazevclanku;
        elseif (is_file("./".$mujclanek.".php")):
          $nazevclanku=$mujclanek.".php";
          require $nazevclanku;
        else:
          $nazevclanku=$mujclanek.".htm";
          include "./menu/notfound.php";
      endif;
    }

    public function nactiMenu($menu, $extension)

/*tato část zobrazuje obsah slozky ve ktere se nachazi seznam menu*/
    {
        if (is_file('./menu/' . $menu . '.' .$extension)) {
            include ('./menu/' . $menu . '.' . $extension);
        }
    }
}
soubor - index.php

/*cast kodu z ukazkou pouziti */

<nav id="top">
                <?php
                    $menu = new Menu();
                    $menu->nactiMenu('menu', 'html');
                ?>
            </nav>
        </header>
        <nav id="left">
            <?php
                $menu->nactiMenu('sub_menu', 'html');
                echo("\n");
            ?>
        </nav>
        <?php
            $menu->overExistenciSouboru('menu');
            echo("\n");
        ?>
Editováno 13.12.2013 19:49
 
Nahoru Odpovědět 13.12.2013 19:46
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.