Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: OOP z formy do db

PHP PHP OOP z formy do db American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Bogdan:16.10.2014 17:57

Hoj,

rozhodl jsem se začít učit OOP, ale zasekl jsem se na odesílaní dat z formy do DB.
Prostě mě nenapadá jak to udělat.

Zkoušel jsem to tak že jsem si vytvořil classu Formy, v ní metodu ulozDoDb.
V indexu jsem napojil classu a použil metodu, a furt mi to píše že forma je prázdna.

Prostě moje otázka je spíš, jak napojit formu k funkci co ošetřuje a ukládá.

Už si s tím lamu hlavu druhý večer. :D

Díky

 
Odpovědět 16.10.2014 17:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Bogdan
David Čápka:16.10.2014 17:59

Pokud děláš v MVC (předpokládám, že děláš web. aplikaci), tak tam máš Entity Framework, který to řeší za tebe. Pokud to nechceš dělat přes EF, tak se tvoří manažery, tak je napsaný např. ITnetwork, třída SpravceClanku, metody SmazClanek(), NactiClanek(), NactiVsechnyClan­ky() a podobně.

Nahoru Odpovědět 16.10.2014 17:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Bogdan:16.10.2014 18:00

Myslím PHP, jsem to napsal do špatné sekce? :D

 
Nahoru Odpovědět 16.10.2014 18:00
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Bogdan
David Čápka:16.10.2014 18:02

Ne, to jsem se jen špatně podíval :) (možná by se to mohlo někde vypisovat, ale to bych to musel programovat :D ). Pak tedy manažery. Na načtení dat z formuláře máš nejlepší nějaký formulářový framework a k uložení do DB databázový framework. Na oba jsou tu tutoriály.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 16.10.2014 18:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Bogdan:16.10.2014 18:04

No DB používám ten wrapper z tutorialu, formulářový framework jsem asi přehlídl. :D

Editováno 16.10.2014 18:04
 
Nahoru Odpovědět 16.10.2014 18:04
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Bogdan:16.10.2014 18:17

Už jsem to našel. Díky :)

 
Nahoru Odpovědět 16.10.2014 18:17
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.