Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy

Diskuze: Oznámení o správném odeslání mailu z formuláře.

Aktivity (4)
Avatar
Dušan Matoušek:22.11.2015 20:39

V HTML jsem si vytvořil jednoduchý formulář k odeslání zprávy na mail, který se odešle pomocí PHP souboru.
Po vyplnění a odeslání vše proběhne v pořádku.
Jediné na co nemohu přijít aby se po odeslání zprávy objevila nad formulářem hláška že zpráva byla odeslána a nemusela se načítat další stránka v PHP s hláškou. Moc díky za radu, v PHP jsem úplný začátečník.

 
Odpovědět
22.11.2015 20:39
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dušan Matoušek
David Hynek:22.11.2015 21:01

stačí nápověda? Ajax :)

Nahoru Odpovědět
22.11.2015 21:01
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Jan Lupčík
Super redaktor
Avatar
Odpovídá na Dušan Matoušek
Jan Lupčík:22.11.2015 21:10

Pokud znova nechceš načítat stránku, doporučuji v JS vyprázdnit formulář, aby nedocházelo k double postu. :)

Nahoru Odpovědět
22.11.2015 21:10
TruckersMP vývojář
Avatar
Dušan Matoušek:22.11.2015 21:35

Díky ale nerozumím nápovědě, k odeslání používám tlačítko submit, které odešle zpravu přes php soubor.

 
Nahoru Odpovědět
22.11.2015 21:35
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Dušan Matoušek
Michal Šmahel:22.11.2015 21:39

Odešleš ho též tlačítkem, ale nebude to zpracovávat přímo PHP, ale AJAX, který zajistí, že se nebude muset reloadnout stránka.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
22.11.2015 21:39
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Dušan Matoušek:22.11.2015 22:34

děkuji za nasměrování, myslel jsem že to lze provést pomocí php a html.

 
Nahoru Odpovědět
22.11.2015 22:34
Avatar
Odpovídá na Dušan Matoušek
Dominik Klapuch:22.11.2015 22:45

Jde to provést i pomocí PHP a HTML a to:

  1. Po odeslání formuláře si ulož do session hlášku
  2. Proveď přesměrování na stejnou stránku
  3. Vypiš a odstraň hlášku ze session
Nahoru Odpovědět
22.11.2015 22:45
Kód a data patří k sobě.
Avatar
Dušan Matoušek:22.11.2015 23:47

Díky, už jsem to vyřešil pomocí Ajax, ale vyzkouším to i přes ten session.

 
Nahoru Odpovědět
22.11.2015 23:47
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.