Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy.
discount week 50

Diskuze: Parse ERROR

Aktivity
Avatar
Legi
Člen
Avatar
Legi:7.4.2013 15:04

Ahoj. Poslední dobou jsem se začal zajímat o webtvorbu a prozatím jsem se naučil víceméně HTML a CSS. Rozhodl jsem se, že to zkusím s PhP a ihned v pár prvních pracích jsem narazil na (pro mne neřešitelnou chybu). Zkoušel jsem googlit, vyzkoušel jsem více variant kódu, ale přesto mi to hází vždy jednu a tu samou chybu:
Parse error: syntax error, unexpected T_IF, expecting ',' or ';' in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.9\www\bes­tiarskript.php on line 10

Zde je můj kód (možná už bude trochu pocuchaný tím věčným zkoušením):
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Výsledek</TIT­LE>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</HEAD>
<BODY>
<?php
$Druh = $_POST["Druh"];
echo "Druh je: ", $Druh
if ($Druh == 1):
echo "Lupič";
else
echo "<big>Druh nebyl zadán správně!</big>";
?>
</BODY>
</HTML>

Na desátém řádku mi to hlásí onen error. Vyzkoušel jsem už více zápisů celého skriptu, ale vždy mi to vyhodnotí tohle. Pomůže mi nějaká dobrá duše? :)

 
Odpovědět
7.4.2013 15:04
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:7.4.2013 15:06

zatím jsem php nedělal .. ale má být za if () ta dvojtečka ?

podle mě tam nemá být ;)

Editováno 7.4.2013 15:07
Nahoru Odpovědět
7.4.2013 15:06
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Legi
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Legi:7.4.2013 15:07

Dělám podle knihy Jiřího Koska, která se PhP přímo zabývá. A v jeho ukázkových kódech tam dvojtečky jsou.

 
Nahoru Odpovědět
7.4.2013 15:07
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
7.4.2013 15:09
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Legi
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Legi:7.4.2013 15:14

Kouknul, syntaxe vyzkoušel, a stále stejná chybka.

 
Nahoru Odpovědět
7.4.2013 15:14
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Drahomír Hanák:7.4.2013 15:14

V PHP může být za if, for, while apod. dvojtečka, ale pak musí být ukončeny příkazy endif; endfor; endwhile; ...

Chybu máš v tom echu před tím IFem. Nemáš to ukončené středníkem.

Editováno 7.4.2013 15:15
 
Nahoru Odpovědět
7.4.2013 15:14
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Legi
Člen
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Legi:7.4.2013 15:21

Jop, díky. Doplnil jsem středník a endif, a jede to. Díky moc za pomoc, a hodně zdaru. :)

 
Nahoru Odpovědět
7.4.2013 15:21
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Legi
Kit:7.4.2013 17:43

Je však dobré si zvyknout na syntaxi ve stylu C.

Nahoru Odpovědět
7.4.2013 17:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Legi
David Čápka:7.4.2013 17:44

Tag big již neexistuje.

Nahoru Odpovědět
7.4.2013 17:44
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Legi
Člen
Avatar
Legi:7.4.2013 18:49

Céčka mám za sebou již téměř rok ve škole, takže to bude asi opravdu nejlepší.

 
Nahoru Odpovědět
7.4.2013 18:49
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Legi
Kit:7.4.2013 18:54

Notace s těmi dvojtečkami se hodí, pokud se přepínáš mezi PHP a HTML, tedy u šablon. Pokud používáš PHP spíš jako programovací jazyk, složené závorky se mi jeví vhodnější.

Nahoru Odpovědět
7.4.2013 18:54
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Legi
Daniel Vítek:8.4.2013 17:22

btw. chybí ti tam <!DOCTYPE html> :)

Nahoru Odpovědět
8.4.2013 17:22
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.