Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:24.2.2015 19:47

Zase já...
Mam databázi, ze které vypisuji data na stránku, ale místo českých znaků se mi hodí otazník. Databáze má nastaveno utf8_czech_ci, v phpmyadmin je vidim v pořádku, když v PhpStorm zkusim SQL dotaz tak čeké znaky tam jsou v pořádky taky, ale když se je pokusim vypsat, tak to najednou neufnguje.
Kde mam chybu?

<!DOCTYPE html>

<html lang="cs-cz">

<head>
    <meta charset="utf-8" />
    <title>quiz test</title>
</head>

<body>

<?php
/**
 * Created by PhpStorm.
 * User: Adam
 * Date: 23. 2. 2015
 * Time: 20:18
 */
$connection = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=quizDB",'root','');
$connection->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
echo 'connected<br/>';

$command = $connection->prepare("SELECT * FROM questions ");
$command->execute();

$res = $command->setFetchMode(PDO::FETCH_ASSOC);
echo "<table border='1'>";
echo "<tr><td>ID</td><td>quizID</td><td>questionName</td><td>questionNumber</td>" ;
echo "<td>choiceA</td><td>choiceB</td><td>choiceC</td><td>choiceD</td><td>answer</td></tr>";

foreach( $command as $v)
{
    echo "<tr><td>" . $v["ID"];
    echo "</td><td>" . $v["quizID"];
    echo "</td><td>" . $v["questionName"];
    echo "</td><td>" . $v["questionNumber"];
    echo "</td><td>" . $v["choiceA"];
    echo "</td><td>" . $v["choiceB"];
    echo "</td><td>" . $v["choiceC"];
    echo "</td><td>" . $v["choiceD"];
    echo "</td><td>" . $v["answer"];
    echo "</td></tr>";
}
echo "</table>";

?>

</body>

Dík

Odpovědět 24.2.2015 19:47
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Fredep:24.2.2015 19:56

Ahoj, nevím, zda to zabere, ale můžeš vyzkoušet poslat po navázání spojení tento dotaz

SET NAMES utf8
$connection->query("SET NAMES utf8");

Jinak vím, že jsem měl s tím také problém, ale nakonec jsem zjistil, že to až tak nevadí, protože ty data do databáze vkládám přes stejný skript jako je z databáze vytahuji, to co mi ukazoval MyAdmin mě nezajímalo :` :D

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 24.2.2015 19:56
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Fredep
Adam Ježek:24.2.2015 19:58

Já tam ty data tahal taky přes PHP, jen se to asi někde pokazilo... :`
Každopádně tohle pomohlo, dík

Nahoru Odpovědět 24.2.2015 19:58
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.