Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: PHP - problém s routerem

PHP PHP PHP - problém s routerem American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
done
Člen
Avatar
done:4.3.2014 18:27

Zdravím všechny, chce se zeptat, jestli se někdo nesetkal s podobným problémem jako já:
Vytvářím router a když jsem vše testoval ve složce localhost/Net­work/ tak vše fungovalo.
Teď jsem to přesunul do localhost a změnil všechny cesty k souborům, ale když mám funkce, která zjišťuje existenci kontroleru, tak mi to nefunguje, tady je kousek kódu:

$ook = $rozdelena[0];
if(mb_strlen($ook) <= 12)
{
if(file_exists($ook . "Kontroler.php"))
{
require($ook . "Kontroler.php");
}
// Zbytek kódu
}

Na konci se mi to v případě nenalezení přesměruje na chybovou stránku. Zjistil jsem že je to problém ve spojení proměné $ook a "Kontroler.php", jelikož jsem to zkoušel ručně zadat, např. registraceKon­troler.php a vše fungovalo, takže se mi to sekne u té podmínky jestli daný soubor existuje. Problém musí být ve spojení toho řetězce s proměnou, ale nevím kde. Úplně stejný kód mi předtím fungoval.

 
Odpovědět 4.3.2014 18:27
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na done
David Čápka:4.3.2014 18:47

A proč si nenecháš vypsat co je v té proměnné ook? Její název je mimochodem dost divný, stejně jako podmínka na délku do 12ti znaků.

Nahoru Odpovědět 4.3.2014 18:47
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
done:4.3.2014 18:51

Zakomentoval jsem kód a nechal jsem si to vypsat, vše je správně. Ten kód byl jenom příklad, takhle to nemám. Ale jde mi o to že ten řetězec se mi předtím spojil s proměnou správně, ale teď mi to nefunguje. Zkusil jsem si vypsat i celý název, kupříkladu
$nazev = $ook . "Kontroler.php" a název byl také správný. Když zadám ale stejný název ručně tak to funguje.

 
Nahoru Odpovědět 4.3.2014 18:51
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na done
David Čápka:4.3.2014 18:53

Mohu tě ujistit, že ten operátor v PHP funguje :) V proměnné $ook máš nějakou hloupost, kdyby bylo vše správně, tak vše také funguje.

Editováno 4.3.2014 18:53
Nahoru Odpovědět 4.3.2014 18:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
done:4.3.2014 18:56

Už jsem to vyřešil :D Zapoměl jsem to "prohnat" funkcí trim. Každpoádně děkuju za pomoc :)

 
Nahoru Odpovědět 4.3.2014 18:56
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.