Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
discount 30
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:28.1.2013 20:16

Ahoj, mám takový dotaz/problém, možná se budu vyjadřovat špatně, za to se předem omlouvám. Vytvořil jsem nový design k jednomu webu. Problém je v tom, že cesty k některým obrázkům a jiným souborům jsou stejné, ale obsah je jiný. Proto bych potřeboval nějak sdělit prohlížeči, respektive „vynutit“, aby veškerý obsah aktualizoval…. Samozřejmě já použil ctrl + r, ale asi těžko tímto budu obtěžovat uživatele.

 
Odpovědět
28.1.2013 20:16
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Eldest
David Čápka:28.1.2013 20:23

Obvykle se to navrhuje tak, aby stejné nebyly. Pokud to nejde, dáš za obrázek vždy jiný parametr pomocí otazníku. Prohlížeč si poté myslí, že jde o jiný a reloadne ho. Často se na to používá funkce time() v PHP.

<img src="obrazek.png?123" alt="Obrázek" />
Nahoru Odpovědět
28.1.2013 20:23
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:28.1.2013 20:59

Aha, takže prostě nějak "říct" prohlížeči, ať reloadne vše nejde?

 
Nahoru Odpovědět
28.1.2013 20:59
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Eldest
David Čápka:28.1.2013 21:13

Nevím o tom, ale i kdyby to nějak šlo, tak se to nedělá.

Nahoru Odpovědět
28.1.2013 21:13
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Eldest
Drahomír Hanák:28.1.2013 21:24

Jde a dokonce velmi snadno, ale mám obavy, že když to tu ukážu, začnou to lidi používat :P

 
Nahoru Odpovědět
28.1.2013 21:24
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:29.1.2013 19:37

:D a nebyl by to účel, kdybys to sem dal?

 
Nahoru Odpovědět
29.1.2013 19:37
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:30.1.2013 20:38

a nejde to udělat v hlavičce <meta no-cache nebo tak nějak?

 
Nahoru Odpovědět
30.1.2013 20:38
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Drahomír Hanák:30.1.2013 21:27

Právě to jsem nechtěl, aby tu někdo zmiňoval :D Ale když už jsi to nakousl ...

<meta http-equiv="cache-control" content="max-age=0" />
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache" />
<meta http-equiv="expires" content="0" />
<meta http-equiv="expires" content="Tue, 01 Jan 1980 1:00:00 GMT" />
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />

Jenom upozorňuji, že tohle se na produkčním serveru (téměř) nikdy nepoužívá!. Nedoporučuji to ani pro ten reload obrázků a dalších médií. Na to bohatě stačí parametr v GET, jak psal sdraco.

 
Nahoru Odpovědět
30.1.2013 21:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Kit:31.1.2013 8:37

Hlavně by se to nemělo používat v této podobě, ale spíš jako příkazy pro HTTP. V HTML by to být nemělo.

Nahoru Odpovědět
31.1.2013 8:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.