Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: PHP Array Sort dle času

PHP PHP PHP Array Sort dle času American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:29.9.2013 14:04

Čus, hele chci se zeptat zda již jste někdo neřešil seřazení prvků podle indexu v čase.
CODE: POLE[date('j. n. Y.')]= BANAna ... , nemáte tucha jak to nejlépe se sortovat ? Děkuju

Editováno 29.9.2013 14:04
 
Odpovědět 29.9.2013 14:04
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:29.9.2013 14:12

Máš 2 možnosti:

  • čas mít v sekundách jako časové razítko - zacházíš s ním jako s hodnotou integer
  • sortovat přímo v databázi, ze které to určitě taháš
Nahoru Odpovědět  -1 29.9.2013 14:12
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:29.9.2013 14:18

Ahoj, čas tahám odněkud z API, takže tam to sortovat nemohu :/
Hm... čas v sekundách mne nenapadl, takže by stačilo pouze date('s') ? Hmm

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2013 14:18
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:29.9.2013 14:25

Můžeš doplnit API o požadovanou funkčnost.

Nahoru Odpovědět  -1 29.9.2013 14:25
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Sadd
David Čápka:29.9.2013 14:31

Můžeš použít usort s vlastním callbackem, ale nebude to moc rychlé.

Nahoru Odpovědět 29.9.2013 14:31
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:29.9.2013 14:33

Jelikož API je instagramu, tak bych se v tom nevrtal :D

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2013 14:33
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:29.9.2013 14:39

Také můžeš všechna data z toho API nasypat do databáze a využívat veškerou její funkcionalitu co hrdlo ráčí. Také můžeš data nacpat do DOMu a seřadit až ve výstupní šabloně.

Nahoru Odpovědět  -1 29.9.2013 14:39
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:29.9.2013 14:45

Nebudu kvůli pěti fotkám z instagramu a feedům z facebook tvořit DB :) Díky za rady

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2013 14:45
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:29.9.2013 14:57

A proč ne? Můžeš si tu databázi vytvořit přímo v RAM, na disk se nic ukládat nemusí.

Převod na sekundy od roku 1970 však bude asi jednodušší.

Nahoru Odpovědět  -1 29.9.2013 14:57
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:29.9.2013 15:08

O tý možnosti jsem nic neslyšel, ale příjde mi to zbytečné dimenzování vzhledem k povaze účelu :) Dík

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2013 15:08
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:29.9.2013 15:26

Pro 5 položek to asi je overkill, ale ve své podstatě se to dá v té DB udělat i bez ukládání jediným SQL dotazem. Dnešní databáze už nejsou jen pouhá datová skladiště.

Zkus ten sort s časem na sekundy. Je ten sort vůbec nutný? Instagram by to mohl dodávat rovnou seřazené.

Nahoru Odpovědět  -1 29.9.2013 15:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:29.9.2013 15:50

No kdyby to byl jenom instagram .... :)

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2013 15:50
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:29.9.2013 16:26

Hele jěště jsem se tak nějak koukám po sortu v php, jen mám pocit že všechno to třídí dle hodnoty, když to já bych potřeboval to srovnat podle indexu, sice mě napadá bejt prase a jet cyklus od konce :/ není něco takovýho lehce použitelnýho už předprogramovaný ? Díky

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2013 16:26
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:29.9.2013 16:46

I když je toho víc, tak stále můžeš použít SQL nebo XSL.

Co ti brání v použití usort()?

Nahoru Odpovědět 29.9.2013 16:46
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:29.9.2013 17:02

Moje neznalost, nebo nechopnost, veškerý examples jsou jak srovnat dle hodnot ne dle indexu :D

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2013 17:02
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:29.9.2013 17:13

Díval ses na příklady použití?
http://php.net/…on.usort.php
Existuje i funkce ksort():
http://www.php.net/…on.ksort.php

Editováno 29.9.2013 17:15
Nahoru Odpovědět  -1 29.9.2013 17:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:30.9.2013 18:01

Hm... zkusil jsem a zjistil jsem že date('s') nevrací přepočet na sekundy jak jsem se domníval, ale pouze v sekundy... jde nějak lehce převést datum na sekundy ? díky

 
Nahoru Odpovědět 30.9.2013 18:01
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:30.9.2013 18:28

Ha mktime( ) :D

 
Nahoru Odpovědět 30.9.2013 18:28
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.