Předvánoční Black Friday Předvánoční Black Friday
Až 80% zdarma! Předvánoční BLACK FRIDAY akce. Více informací

Diskuze: php bin/console neodpovídá

PHP PHP php bin/console neodpovídá American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Andree Pyro
Redaktor
Avatar
Andree Pyro:4. října 18:43

Ahoj, když zadám do konzole vlastně jakýkoliv příkaz, odpovědí je jen prázdný řádek. Ještě dnes mi to fungovalo, pak jsem omylem zkopíroval celou nápovědu a potvrdil ji do konzole a pak už to nešlo :D Prostě hodím příkaz a místo výstupu jen prázdný řádek. příkaz je správný, to jsem si jistý.

Zkusil jsem: Například

php bin/console --version

vrací pouze prázdný řádek. Samozřejmě spouštím v adresáři projektu.

Google se s podobnám problémem očividně nesetkal

Chci docílit: Zprovoznění konzole tak, jak byla před 30 minutami :D prostě aby fungovala

Odpovědět 4. října 18:43
Boj sa tých, ktorí sú ticho. Oni sú totiž tí jediní, ktorí skutočne myslia.
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:4. října 19:28

' pak jsem omylem zkopíroval celou nápovědu a potvrdil ji do konzole'
Te vete nerozumim.
Nemas jen zastavene php? Nebo v seknutem stavu, kdy pomuze restart php?

 
Nahoru Odpovědět 4. října 19:28
Avatar
gold604
Člen
Avatar
gold604:4. října 19:53

Aký OS používaš? Nefungujú ti ani základne shell príkazy? Verzia php?

Editováno 4. října 19:55
 
Nahoru Odpovědět 4. října 19:53
Avatar
Andree Pyro
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Andree Pyro:4. října 21:52

Vkládal jsem jeden příkaz do cmd. Klasicky, kliknutí pravou myší - vložit. Akorát jsem se překlikl a místo vložení jsem označil celou konzoli a zkopíroval její obsah. Toho jsem si samozřejmě všiml. Zkopíroval jsem tedy z webu příkaz podruhé, abych ho mohl již správně vložit. Očividně jsem zase selhal, protože místo příkazu jsem vložil dříve zkopírováný obsah konzole, kde shodou náhod byla vypsaná celá nápověda k php bin/console .. a když vložíte text na více řádků, automaticky se potvrdí.. předpokládám, že některý z těch příkazu vypl výpis odpovědí, pokud je to možné.. Snad jsem to vysvětlil dobře :D jsem prostě šikula no .. ach jo

Nahoru Odpovědět 4. října 21:52
Boj sa tých, ktorí sú ticho. Oni sú totiž tí jediní, ktorí skutočne myslia.
Avatar
Andree Pyro
Redaktor
Avatar
Odpovídá na gold604
Andree Pyro:4. října 21:53

Windows 8.1 x64

Ne, ani verze se mi nevypíše. Potvrdím příkaz, následuje prázdný řádek. A další řádek už je zase můj - pro zadávání.

Nahoru Odpovědět 4. října 21:53
Boj sa tých, ktorí sú ticho. Oni sú totiž tí jediní, ktorí skutočne myslia.
Avatar
Jiří Svoboda:5. října 7:51

a zkusil si to tedy restartovat jak psal Pavel??

 
Nahoru Odpovědět 5. října 7:51
Avatar
Andree Pyro
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Svoboda
Andree Pyro:5. října 8:31

Restartoval jsem počítač i XAMPP. Pokud jde restartovat i PHP, jak?

Nahoru Odpovědět 5. října 8:31
Boj sa tých, ktorí sú ticho. Oni sú totiž tí jediní, ktorí skutočne myslia.
Avatar
Jirka Jr
Člen
Avatar
Odpovídá na Andree Pyro
Jirka Jr:5. října 9:03

Takže, když bin/console , tak předpokládám, že projekt je založen na Symfony nebo něčem podobném, jest tak?

Zkus nejdřív

php --version

Pokud to zas vyhodí prázdnej řádek, napiš a budem to řešit dál ....

Pokud to, tak jak má, vypíše tunu balastu včetně verze php, tak problém nebude v php, ale v tom bin/console

Pak bych zkusil na jednotlivejch řádkách toho bin/console vyechovat nějakej debugovací string a zjistit, na jakym řádku to přestane vypisovat a tam hledat jádro pudla .... (prostě něco , co se Symfony nelíbí)

 
Nahoru Odpovědět  +1 5. října 9:03
Avatar
Andree Pyro
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jirka Jr
Andree Pyro:5. října 15:54
php --version

funguje.

Na obrázku je vidět, jak console nic nevrací.

Nahoru Odpovědět 5. října 15:54
Boj sa tých, ktorí sú ticho. Oni sú totiž tí jediní, ktorí skutočne myslia.
Avatar
Jirka Jr
Člen
Avatar
Odpovídá na Andree Pyro
Jirka Jr:5. října 16:52

Zkus na zacatek bin/console vrznout

echo "zacatek"

Jestli to po spuštění

php bin/console

vypíše nebo nevypíše

pokud vypíše, pokračuj echovanim po kouskach az ke konci to souboru.... tim vystopujes, kde to vypisovat přestává a můžeš tak najít, kde je problém

Pokud to nevypise ani to první echo, tak.... no uvidíme, treba zas na něco nekdo přijde :-)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 5. října 16:52
Avatar
Andree Pyro
Redaktor
Avatar
Andree Pyro:6. října 11:05

Vzhledem k tomu, že samotné

php --version

funguje a vzhledem k tomu, že v jiných projektech mi i

php bin/console --version

funguje úplně v pořádku, je chyba v projektu, tedy v souboru bin/console, jak píšeš. Divím se, že mě to nenapadlo dříve, ale vlastně mi stačí obnovit zálohu :D Pro nadšence přikládám odkaz na soubor, kdyby se v tom někomu chtělo hrabat. Každopádně já už tento problém považuji za vyřešený. Díky za pomoc a zálohujte své projekty, zvlášť, pokud jste tak šikovní, jako já :D :D

Nahoru Odpovědět 6. října 11:05
Boj sa tých, ktorí sú ticho. Oni sú totiž tí jediní, ktorí skutočne myslia.
Avatar
Jirka Jr
Člen
Avatar
Odpovídá na Andree Pyro
Jirka Jr:6. října 11:25

rad jsem pomohl :-)

ten bin/console v tom odkazu je uplne prazdnej, proto ti to nevypise nic

normalne tam je php kod, kterej vytvori instanci konzolove aplikace a preda ji parametry z prikazove radky
a v pripade --version vypise verzi

takze pokud ses na gitu a nebo mas tu zalohu, jak rikas, tak staci obnovit jen tenhle soubor nejspis

... teda pokud nejsou vyprazdnene aj nejake dalsi soubory .... :-)

 
Nahoru Odpovědět  +1 6. října 11:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.