Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 17:53

Vytváram hernú stránku z online hrou...Registráciu už mám...Vyplní sa folmurár a po stlačení zaregistrovať sa spustí súbor neco.php ktorý má za úlohu spracovať zadané údaje a zapísať do zadaného textovéhosúbo­ru...Je tu však problém. Po stlačení zaregistrovať sa údaje zapíšu ale stránka vypíše že súbore neexistuje...dovod je taký tože neco.php neobsahuje ziadne html ktoré by mala sránka zobraziť...Neviete nejako poradiť ?

 
Odpovědět 16.6.2013 17:53
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Jenkings:16.6.2013 17:54

Nastavit header zpět na nějakou stránku s obsahem ;)
nicméně jsi si jistý tím zápisem do souboru ? Co takhle použít MySQL ?

Nahoru Odpovědět 16.6.2013 17:54
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:07

Souhlasím s Jenkings... Uživatele zapisovat do souboru není moc dobrý nápad. Radši si to piš do databáze

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:07
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:08

No jenže ja zatím MySql neumím takže potrebuju resení stýmto...

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:08
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Petr Nymsa:16.6.2013 18:13

Pokud neumíš vůbec práci s databázemi (ne že bych uměl extra), vykašli se na herní server ;)

Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:13
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:14

Nene všechno funguje jen to ne...

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:14
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
Odpovídá na Jenkings
­Villagers:16.6.2013 18:18

Header nepujde protože server hned zobrazuje neexistujíci stránku.

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:18
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:18

A můžeš sem dát nějaký odkaz nebo něco ?
A dej sem ten kód, který zapisuje do toho souboru. Křišťálovou kouli mi David Čápka nepůjčí... (už se mu hodněkrát rozbila :D )

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:18
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Jenkings:16.6.2013 18:21

Zápis do souboru je oproti databázi pomalejší, neefektivní, nespolehlivý, a hlavně pokud budeš časem dělat nějaká vylepšení a "featurky" tak se z toho zblázníš až to budeš předělávat, protože v databázi se stokát líp manipuluje s datama

Editováno 16.6.2013 18:22
Nahoru Odpovědět  +2 16.6.2013 18:21
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:21

Odkaz už nepotřebuji :P Hoď mi sem kód souboru write1.php

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:21
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:22

Takhle vypadý php kód. Html kod by jsem udelal len nevím jak ho mám vlozit.

<?php
header("Location: http://www.xxxx.sk//");
$handle = fopen("tojejednoco.txt", "a");
foreach($_GET as $variable => $value)
 {
fwrite($handle, $variable);
fwrite($handle, "=");
fwrite($handle, $value);
fwrite($handle, "\r\n");
}
fwrite($handle, "\r\n");
fclose($handle);
exit;
?>
 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:22
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
­Villagers:16.6.2013 18:23

Proskoumat prvek umí každý :D :P

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:23
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:26

Dan zapisováni funguje ale nefunguje zobrazení html které tam nevím vložiť...to se ptám že jak ho mám tady vložit...

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:26
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:33

Promiň, už to chápu...
To, že stránka nemá žádný obsah, není důvod k tomu aby se zobrazila 404ka, musíš mít špatně informaci v header

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:33
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:16.6.2013 18:36

proč to nejde může být z několika způsobů...

špatný kod,
špatná cesta,
špatně nastavená práva adresáře do kterého chceš uložit soubor.

Ale z vlastní zkušenosti ti radím začni s databází, mysql nebo sqlite jsou jednoduché, tabulku si pro začátek klidně vytvoříš v adminu. Vím co říkám, také jsem začínal. A obludná konstrukce, kterou jsem tehdy vytvořil pro ukládání seznamu členů jednoho sdružení byla sice funkční, ale 1000x složitější než teď když to řeším jedním příkazem v databázi. Ta tvá věta "mě to zatím stačí ukládat do souboru" je používaná všemi co začínali. A jak jsem psal i já ji používal...

Nahoru Odpovědět  +1 16.6.2013 18:36
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:40

Tak mi prosím múžete dat linky na normálne návody na mySql ? mám tam 9 hráču.....jenže asi bude treba menit celé kódy které mám na profilech ne ?

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:40
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:16.6.2013 18:40

Tak chyba je rovnou tohle:

header("Location: http://www.xxxx.sk//");

protože PHP přesměruje stránku na zadanou adresu a na to co je pod tím už prostě nedojde... a ta neexistence stránky je možná proto že adresa nebo stránka /…ww.xxxx.sk// neexistuje

Editováno 16.6.2013 18:42
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:40
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Hynek
Daniel Vítek:16.6.2013 18:40

Já se ze začátku taky databázi bránil, vše jsem psal do souborů.. Ale Kit mě pořád přemlouval :), tak jsem na to koukl... Moc to pomůže..

 
Nahoru Odpovědět  +1 16.6.2013 18:40
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:41

Počkat.....to xxx je jen akože má tám být www.villagers.wz.sk jenže tam žádne presmerovaní není.....

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:41
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:42

To presmerovani je na ten write.php jenže na phop není co zobrazit chápete ? není tam žádne html...proto jsem se ptal jak tam mám dát html. To je ted hlavní víte co chi

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:42
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:44

Na co HTML když se to stejně přesměruje ?

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:44
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
David Hynek:16.6.2013 18:44

použil jsem tvou adresu pro příklad, tak jako jsi ji dal ty... proto jsem ji použil... na konci jsou dvě lomítka. A k tomu přesměrování dojde protože to přesměrování máš zadaný v PHP a ten script udělá jen to co mu řekneš aby to udělal...

Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:44
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:45

Takže jak to mám zapsat z tou adresou www.villagers.wz.sk ? z lomítkami nebo jak

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:45
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:47
header("Location: write.php");
 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:47
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:47

Dan a pijde to ? vzdytjsem to takhle mnel to první je nz mojou adresou

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:47
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:48

ten kod header.....tam mám dat adresu nakterou mne to má presmerovat ?

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:48
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:16.6.2013 18:48

Když máš v kodu tohle... tak je ten kod trochu zmaten :)

<form action=write1.php method=GET>
<form action=index.php method=POST>
Editováno 16.6.2013 18:49
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:48
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:49

Ano, psal si že to má přesměrovat na soubor write.php, výše máš ten kód.

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:49
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:49

V kterém kodu tohle mám ?

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:49
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
­Villagers:16.6.2013 18:50

ne nepsal....psal sem ze je to soubor který obsahuje ten celý kod co jsem tu dal....

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:50
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
Odpovídá na David Hynek
­Villagers:16.6.2013 18:51

jo tosem ted skousel ci to nepujde takto uz to mením

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:51
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:16.6.2013 18:51

na stránce registrace http://www.villagers.wz.sk/…stracia.html

Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:51
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
Odpovídá na David Hynek
­Villagers:16.6.2013 18:52

ok uz to tam není...

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:52
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:52

Cituji: "To presmerovani je na ten write.php jenže na phop není co zobrazit chápete ? "

Nevím jak ostatní, ale já to pochopil tak, že se to má přesměrovat na soubor write.php....

 
Nahoru Odpovědět  +1 16.6.2013 18:52
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:53

HELE LIDI Už TO MááááááM !!!!!!!!!!!!!!!!! DIKI DAN !!! dekuji neserte se už stým díki fakt :DDDD

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:53
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:54

jooo ja vas miluji lidičky fakt :D

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:54
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:16.6.2013 18:55

Kde byla chyba ? :)

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:55
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:16.6.2013 18:57

Dan to co jsi rikal ...zmenil jsem ten link na neco.neco a uz mne to tam presmeruje díki

 
Nahoru Odpovědět 16.6.2013 18:57
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:16.6.2013 18:57
:D
 
Nahoru Odpovědět  +1 16.6.2013 18:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 39 zpráv z 39.