Hledáme pomocníky pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy. Zároveň pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
discount week 50
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:12.1.2013 0:57

Zdravím, "dokončuji" web, vyřešil jsem přes PHP změnu stránek a teď mi zbývá aktivní položka menu při dané stránce.

položka z menu :

<nav>
    <ul>
        <a href="?page=home"><li type="none" class="item play home">home</li>
            <li type="none" class="separator"></li>
...(a tak dál)
</nav>

a když nastavím položku (jen normální text) na toto :

<?php
echo '<a ', (isset($_GET['page']) && $_GET['page']=='home')?'class="active" ':'', 'href="?page=home">home</a>';
?>

tak mi to u normálního textu zmeni styl na aktivní, ale když to dám na div či li tak mi to z nějakého důvodu nefunguje ...
nevěděl by si někdo rady co s tím ? :)

Odpovědět
12.1.2013 0:57
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
David Čápka:12.1.2013 9:14

A proč to dáváš li nebo divu, když to chceš dát vždy odkazu?

Nahoru Odpovědět
12.1.2013 9:14
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:12.1.2013 9:24

chci udelat menu ..

<nav>
  <ul>
    <li>home</li>
  <ul>
</nav>

a kdybych nastavil ten odkaz mezi <li></li> tak bude aktivní jen text home ne ?

Nahoru Odpovědět
12.1.2013 9:24
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:12.1.2013 9:30

zjisteno ...
kdyz v php davam class="active" musim tam z mě neznámého důvodu dát i všechny předešlé class dané li

:)
<a <?php if ($_GET['page']=='home') { echo 'class="item play home active" '; } ?> href="?page=home"> <li type="none" class="item play home">home</li> </a>
Editováno 12.1.2013 9:32
Nahoru Odpovědět
12.1.2013 9:30
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:12.1.2013 10:30

mohu poprosit o další radu ?
mám teda : (v html)

<a <?php if ($_GET['page']=='home') { echo 'class="active" '; } ?> href="?page=home"> <li type="none" id="domov" class="item play home">home</li> </a>

a v css :

#box_menu .item{
    float: left;
    font-family: 'exo_thin';
    font-size: 20px;
    line-height: 2.5em;
    text-transform: uppercase;
    height: 50px;
    width: 100px;
    color: #777777;
    text-align: center;
}

.active{
    background: white;
    font-family: 'exo_bold'  !important;
    float: left;
    font-size: 20px;
    line-height: 2.5em;
    text-transform: uppercase;
    text-align: center;
    color: #2caed5 !important;
}

BOHUŽEL ale barva textu a font-family mi při aktivaci daného li zůstáva z .item .... nevíte jak to provést, aby to načítalo z toho .active ...
zkoušel jsem hodně způsobů, ale žádný nefungoval ...

Nahoru Odpovědět
12.1.2013 10:30
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.