Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Pythonu. Zároveň využij slevovou akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
python week + discount 30
Avatar
Honza Bittner
Tvůrce
Avatar
Honza Bittner:12.1.2013 0:57

Zdravím, "dokončuji" web, vyřešil jsem přes PHP změnu stránek a teď mi zbývá aktivní položka menu při dané stránce.

položka z menu :

<nav>
    <ul>
        <a href="?page=home"><li type="none" class="item play home">home</li>
            <li type="none" class="separator"></li>
...(a tak dál)
</nav>

a když nastavím položku (jen normální text) na toto :

<?php
echo '<a ', (isset($_GET['page']) && $_GET['page']=='home')?'class="active" ':'', 'href="?page=home">home</a>';
?>

tak mi to u normálního textu zmeni styl na aktivní, ale když to dám na div či li tak mi to z nějakého důvodu nefunguje ...
nevěděl by si někdo rady co s tím ? :)

Odpovědět
12.1.2013 0:57
Absolvent FIT ČVUT :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
David Čápka:12.1.2013 9:14

A proč to dáváš li nebo divu, když to chceš dát vždy odkazu?

Nahoru Odpovědět
12.1.2013 9:14
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
Honza Bittner
Tvůrce
Avatar
Honza Bittner:12.1.2013 9:24

chci udelat menu ..

<nav>
  <ul>
    <li>home</li>
  <ul>
</nav>

a kdybych nastavil ten odkaz mezi <li></li> tak bude aktivní jen text home ne ?

Nahoru Odpovědět
12.1.2013 9:24
Absolvent FIT ČVUT :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Avatar
Honza Bittner
Tvůrce
Avatar
Honza Bittner:12.1.2013 9:30

zjisteno ...
kdyz v php davam class="active" musim tam z mě neznámého důvodu dát i všechny předešlé class dané li

:)
<a <?php if ($_GET['page']=='home') { echo 'class="item play home active" '; } ?> href="?page=home"> <li type="none" class="item play home">home</li> </a>
Editováno 12.1.2013 9:32
Nahoru Odpovědět
12.1.2013 9:30
Absolvent FIT ČVUT :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Avatar
Honza Bittner
Tvůrce
Avatar
Honza Bittner:12.1.2013 10:30

mohu poprosit o další radu ?
mám teda : (v html)

<a <?php if ($_GET['page']=='home') { echo 'class="active" '; } ?> href="?page=home"> <li type="none" id="domov" class="item play home">home</li> </a>

a v css :

#box_menu .item{
    float: left;
    font-family: 'exo_thin';
    font-size: 20px;
    line-height: 2.5em;
    text-transform: uppercase;
    height: 50px;
    width: 100px;
    color: #777777;
    text-align: center;
}

.active{
    background: white;
    font-family: 'exo_bold'  !important;
    float: left;
    font-size: 20px;
    line-height: 2.5em;
    text-transform: uppercase;
    text-align: center;
    color: #2caed5 !important;
}

BOHUŽEL ale barva textu a font-family mi při aktivaci daného li zůstáva z .item .... nevíte jak to provést, aby to načítalo z toho .active ...
zkoušel jsem hodně způsobů, ale žádný nefungoval ...

Nahoru Odpovědět
12.1.2013 10:30
Absolvent FIT ČVUT :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.