Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
PHP week

Diskuze: PHP náhodný text

Aktivity
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Daniel Vítek:3.8.2012 13:36

Zdravím,potřeboval bych s něčím pomoct...
Potřeboval bych vytvořit script který by vypsal náhodný text... Nějak nevím jak na to,mohl by mi někdo poradit ??

Odpovědět
3.8.2012 13:36
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:3.8.2012 13:53

$texty = array("první text", "druhý text", "třetí text");
$nahoda = rand(1,count($tex­ty));
echo $texty[$nahoda-1];

 
Nahoru Odpovědět
3.8.2012 13:53
Avatar
user
Redaktor
Avatar
user:3.8.2012 14:39
$field_chars = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz';
$captcha = '';
for ($i=0; $i < 8; $i++)
    $captcha .= substr($field_chars, mt_rand(0, strlen($field_chars) -1), 1);

// substr() - vybere část řetězce (jeden znak)
// strlen() - vrátí počet znaků v řetězci
//mt_rand() - vrací náhodné číslo - lepší jak rand()
 
Nahoru Odpovědět
3.8.2012 14:39
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na user
Daniel Vítek:3.8.2012 17:28

nechci captcha

Nahoru Odpovědět
3.8.2012 17:28
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
3.8.2012 17:28
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Daniel Vítek:8.8.2012 9:46

..jak to propojit s databází aby to z ní vytáhlo náhodný záznam ?

Nahoru Odpovědět
8.8.2012 9:46
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:8.8.2012 10:16

Mohl jsi to napsat už v prvním dotazu, že to chceš vybírat z databáze.

Sice to není ideální řešení, ale obvykle se to dělá takto:

SELECT * FROM dbvtipy ORDER BY rand() LIMIT 1;

Pro velké databáze to však není vhodné.

Nahoru Odpovědět
8.8.2012 10:16
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:8.8.2012 10:26

no v tom prvníím dotazu jsem nevěděl že to budu potřebovat :D

Nahoru Odpovědět
8.8.2012 10:26
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.