Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar
_d0p3
Člen
Avatar
_d0p3:17.9.2015 19:27

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat jak udělat, aby jsem přepsal pouze (např. 5. řádek) souboru bez načtení celého souboru do pole. Neexistuje nějaká funkce? Pár jsem jich našel ale nikdy to nebylo přesně to, co bych potřeboval.
Děkuji předem za odpověď

Editováno 17.9.2015 19:28
 
Odpovědět
17.9.2015 19:27
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na _d0p3
shaman:17.9.2015 21:44

Subor ako taky sa uklada vzdy ako celok a nie len nejaka cast (v tvojom pripade 5. riadok). Je jedno akym sposobom nacitas subor, zmenis 5. riadok, nakoniec budes musiet udat presne co sa ma ulozit. Neexistuje jedna funkcia, ktora by robila presne co potrebujes. Musis si na to spravit vlastnu funkciu, skus si upravit toto pre svoju potrebu:

$file = "cesta/subor.txt";
$myNewLine = "moj text na piaty riadok";
$lines = file($file);
if(isset($lines[4])) {
    $lines[4] = $myNewLine;
    $updatedLines = implode("\n", $lines);
    file_put_contents($file, $updatedLines);
}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
17.9.2015 21:44
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.