Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
birthday

Diskuze: PHP - Při zobrazení výchozí stránky nastav Query string na "aktiv1"

Aktivity (4)
Avatar
lukas.sei
Člen
Avatar
lukas.sei:29.1.2016 13:44

Čaute,
Mám vytvořenou stránku index.php kde je layout. A pak mám pár HTML stránek kde je obsah, který se potom nahrává do toho PHP. Mám to vyřešené pomocí scriptu zde z návodu na PHP.

if (isset($_GET['stranka']))
                                                        $stranka = $_GET['stranka'];
                                                else
                                                        $stranka = 'domu';  //Tu potřebuji přidat Query string "aktiv1"


                                                if (preg_match('/^[a-z0-9]+$/', $stranka))
                                                {
                                                        $vlozeno = include('podstranky/' . $stranka . '.html');
                                                        if (!$vlozeno)
                                                                echo('Podstránka nenalezena');
                                                }
                                                else
                                                        echo('Neplatný parametr.');

A potřebuji, aby mi to při načtení indexu, do odkazu automaticky přidalo "?aktiv=1"
mohl by mi s tím někdo pomoct ?

 
Odpovědět
29.1.2016 13:44
Avatar
Martin Štěpánek :29.1.2016 19:14

asi to není to nejlepší řešení, ale na začátek indexu dej

if($_GET['stranka'] == 'domu' or !isset($_GET['stranka'])){
        if(!isset($_GET['aktiv']){
                Header("Location: index.php?aktiv=1");
        }
}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
29.1.2016 19:14
Všechno jde naprogramovat, chce to jen čas a chuť...
Avatar
lukas.sei
Člen
Avatar
lukas.sei:30.1.2016 10:00

ten tvůj kód mi ukazuje chybu:
Unexpected: {
after: )
u druhé podmínky.

if(!isset($_GET['aktiv'])
 
Nahoru Odpovědět
30.1.2016 10:00
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na lukas.sei
joci:30.1.2016 10:20

Pretoze tam ma byt este jedna zatvorka ) pred {

Nahoru Odpovědět
30.1.2016 10:20
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Avatar
lukas.sei
Člen
Avatar
lukas.sei:30.1.2016 11:31

No ok, funfuje to dobře. Jenomže, když tu stránku spustím, tak se mi tam zobrazí toto upozornění:
Notice: Undefined index: stranka in C:\xampp\htdoc­s\index.php on line 6
Na řádku 6 mám tenhle text:

if($_GET['stranka'] == 'domu' or !isset($_GET['stranka'])){
 
Nahoru Odpovědět
30.1.2016 11:31
Avatar
lukas.sei
Člen
Avatar
lukas.sei:30.1.2016 11:36

No tak už to je vyřešeno :) díky.

 
Nahoru Odpovědět
30.1.2016 11:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.