Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: php router

PHP PHP php router American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Mlátička
Člen
Avatar
Mlátička:31.5.2015 13:56

Moje otázka je, k čemu je dobrý PHP Router?. Chtěl bych podrobný popis toho, jak funguje a jakou má zodpovědnost?. Je to jen rozparsování URI pro zjištění kde se má dotaz od uživatele zpracovat? nebo to má hlubší význam?. Jsou nějaké postupy které je dobré dodržovat při programování Routeru, co v něm nesmí chybět?.Předem dík za odpovědi.

Odpovědět 31.5.2015 13:56
Co opravdu víme?
Avatar
NouF
Člen
Avatar
NouF:1.6.2015 21:53

Ahoj, router je od toho aby jsi předal celý URL řádek z prohlížeče PHP scriptu.

www.tvujnazev.cz/index.php?id=11

www.tvujnazev.cz/news/11-titulek-novinky.html

Router je od toho aby dokázal z URL stránky předat informace PHP scriptu který ho zapracuje ( vyhledá novinku, atd... )

Už je to jasné?

Nebo to mohu popsat lepe.

Editováno 1.6.2015 21:53
 
Nahoru Odpovědět 1.6.2015 21:53
Avatar
Mlátička
Člen
Avatar
Odpovídá na NouF
Mlátička:2.6.2015 17:38

Dík za odpověď ale pokus se mi prosím ještě odpovědět na mou otázku -postupy při programování?
dík.

Nahoru Odpovědět 2.6.2015 17:38
Co opravdu víme?
Avatar
NouF
Člen
Avatar
NouF:2.6.2015 21:05

http://www.itnetwork.cz/…ter-smerovac

Tady ti to nepomůže?

 
Nahoru Odpovědět 2.6.2015 21:05
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mlátička
Inoue Yūki:3.6.2015 6:20

Užívá se většinou konfigurace serveru htaccess. Tam si užiješ modulu mod rewrite. To ti umožní pracovat s URL adresou, aniž by se stránka někam přesměrovávala. Ve výsledku jdou tedy všechny stránky na indexu (podle toho, jak si htaccess upravíš).

Druhá část je PHP, už skutečný router. Naparsuješ si adresu a zjistíš, jaká URL patří ke kterému presenteru/con­trolleru. Pak už jen stačí vytvořit instanci daného presenteru/con­trolleru a hotovo. Víc informací nalezneš ve zdejším tutoriálu, nebo mi klidně napiš SZ.

Snad to bylo pochopitelný. :)

Nahoru Odpovědět 3.6.2015 6:20
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.