PHP týden PHP týden
Tento týden až 80% sleva na e-learning PHP!
Avatar
Jakub Klindera:26.11.2018 15:11

Zdravíčko,
chtěl bych se zeptat, zda tu někdo nemá zkušenosti, nebo neřešil, jak pomocí tlačítka na webu smazat soubory ze složky na Raspberry Pi (konkrétně z /var/www/html­/cidla).

Mám čidlo co přes wifi odesílá naměřené veličiny na webové stránky. Všechno funguje pomocí wifi a PHP script na webu prochází adresář čidel a vypisuje na webu. Na RPi je plně funkční LAMP a web je přímo tam.

Nyní chci vyřešit, že pomocí tlačítka na webu se odstranit soubory ve složce "cidla".

Děkuji

 
Odpovědět 26.11.2018 15:11
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Roman:26.11.2018 15:36

Pisu z hlavy tak prvni otestuj.

$dir="/var/www/html/cidla/";
$fileList = glob($dir . '*');

foreach($fileList as $filename){
  if (unlink($dir . $fileName)) {
    echo "ok";
  } else {
    echo "fail";
  }
}
Editováno 26.11.2018 15:37
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 26.11.2018 15:36
Avatar
Odpovídá na Roman
Jakub Klindera:26.11.2018 16:06

Díky za odpověď.
Každopádně, kód je nejspíše v pořádku, nevypisuje chybu v kódu, ale stále je to nefunkční.

<form method="post">
        <input type="submit" value="Smazat" name="smazat">
</form>

<?php
         if(isset($_POST['smazat'])){
                $dir="/var/www/html/cidla/";
                $fileList = glob($dir . '*');
                foreach($fileList as $filename){
                        if (unlink($dir . $fileName)) {
                                echo "ok";
                        } else {
                                echo "fail";
                        }
        }
}
?>

Na webu se to zobrazí, ale vypíše fail.. V té složce soubory jsou a oprávnění jsem nastavil.

Děkuji

 
Nahoru Odpovědět  +1 26.11.2018 16:06
Avatar
Roman
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Klindera
Roman:26.11.2018 16:09

Co logy?

 
Nahoru Odpovědět 26.11.2018 16:09
Avatar
Odpovídá na Roman
Jakub Klindera:26.11.2018 16:13

V pořádku, žádný error

Děkuji

Editováno 26.11.2018 16:16
 
Nahoru Odpovědět 26.11.2018 16:13
Avatar
Jakub Klindera:27.11.2018 14:09

Kód jsem poupravil, podle rad i z jiného fóra, ale stále nic :D

<?php
        if(isset($_POST["smazat"])){
                         //$dir="/var/www/html/cidla/";
                         $fileList = glob('cidla/*');

                         foreach($fileList as $fileName){
                                        if (unlink($fileName)) {
                                                echo "ok";
                                        } else {
                                                echo "fail";
                         }
                 }

  }
?>
<form method="post">
   <input type="submit" value="Smazat" name="smazat">
</form>

Děkuji :)

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2018 14:09
Avatar
Jakub Klindera:27.11.2018 14:50

Vyřešeno, i když celkem matrix... Když jsem si zobrazil práva, tak mohl dělat každý co chce, ale stejně mi to fungovalo až po napsání příkazu chmod 777 /var/www/html­/cidla/

Děkuji všem za rady

 
Nahoru Odpovědět 27.11.2018 14:50
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.