Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: PHP volání metod z obrázku

PHP PHP PHP volání metod z obrázku American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Jan Demel:14.1.2014 14:30

Ahoj lidi. Potřeboval by jsem trochu pomoct. Potřebuju, aby se po stisknutí na obrázek zavolala metoda(funkce) a předala jí parametry. Prosím nevíte jak to udělat ? Google mi v tomhle moc nepomohl, nebo jsem spíš nenašel to, co jsem chtěl a protože nejsem PHP programátor, tak si to sám udělat nedokážu.

Editováno 14.1.2014 14:30
Odpovědět 14.1.2014 14:30
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
MrPabloz:14.1.2014 14:35

tak bud to lze udělat přes ajax kdy hlídáš udalost onclick na obrázek a nebo pokud tam máš něco ve smyslu, po kliknutí na obrázek se zobrazí jen obrázek, tak udělej odkaz z obrázku a přes metodu get to pošli ;)

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 14:35
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Jan Demel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MrPabloz
Jan Demel:14.1.2014 14:38

No přesněji to má být o tom, že vypisuju novinky z MySQL. No a u každé novinky má být ještě obrázek s křížkem, který by tu novinku měl smazat. Tak jsem uvažoval, jestli by nešlo do href dát url toho php file pro smazání s tím, že by to předalo nějáké parametry. To se dělá tím GET, že ?

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 14:38
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
MrPabloz:14.1.2014 14:42

no jak říkám, udělej z obrázku odkaz, a pak to odkazuj na něco ve smyslu tu je img ale dej si na to pozor a ošetři si to proti všem možným věcem tedy pdo, at to nemůže smazat nikdo jiný než ty a tak

Nahoru Odpovědět  -1 14.1.2014 14:42
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Kit:14.1.2014 15:29

Hlavně nepoužívej metodu GET, ale DELETE. Jinak se ti budou pravidelně ztrácet obrázky po každé návštěvě Googlebota.

Nahoru Odpovědět 14.1.2014 15:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.