Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Pythonu. Zároveň využij slevovou akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
python week + discount 30

Diskuze: PHP volání metod z obrázku

Aktivity
Avatar
Jan Demel
Tvůrce
Avatar
Jan Demel:14.1.2014 14:30

Ahoj lidi. Potřeboval by jsem trochu pomoct. Potřebuju, aby se po stisknutí na obrázek zavolala metoda(funkce) a předala jí parametry. Prosím nevíte jak to udělat ? Google mi v tomhle moc nepomohl, nebo jsem spíš nenašel to, co jsem chtěl a protože nejsem PHP programátor, tak si to sám udělat nedokážu.

Editováno 14.1.2014 14:30
Odpovědět
14.1.2014 14:30
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
MrPabloz:14.1.2014 14:35

tak bud to lze udělat přes ajax kdy hlídáš udalost onclick na obrázek a nebo pokud tam máš něco ve smyslu, po kliknutí na obrázek se zobrazí jen obrázek, tak udělej odkaz z obrázku a přes metodu get to pošli ;)

Nahoru Odpovědět
14.1.2014 14:35
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Jan Demel
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na MrPabloz
Jan Demel:14.1.2014 14:38

No přesněji to má být o tom, že vypisuju novinky z MySQL. No a u každé novinky má být ještě obrázek s křížkem, který by tu novinku měl smazat. Tak jsem uvažoval, jestli by nešlo do href dát url toho php file pro smazání s tím, že by to předalo nějáké parametry. To se dělá tím GET, že ?

Nahoru Odpovědět
14.1.2014 14:38
To co se zdá být nemožné, je vždy možné.
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
MrPabloz:14.1.2014 14:42

no jak říkám, udělej z obrázku odkaz, a pak to odkazuj na něco ve smyslu <a href="delete.php?id_pris­pevku="xyz">tu je img</a> ale dej si na to pozor a ošetři si to proti všem možným věcem tedy pdo, at to nemůže smazat nikdo jiný než ty a tak

Nahoru Odpovědět
14.1.2014 14:42
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Jan Demel
Kit:14.1.2014 15:29

Hlavně nepoužívej metodu GET, ale DELETE. Jinak se ti budou pravidelně ztrácet obrázky po každé návštěvě Googlebota.

Nahoru Odpovědět
14.1.2014 15:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.