dodání ihned! nové
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
BF

Diskuze: Podmienka if pri výpise selectu order by

Aktivity
Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:15.5.2017 21:44

Ahoj :) Mám kódik ktorý vypýše všetkých užívateľov a zoradí ich podľa levelu. Otázkou je - ako tam môžem pridávať podmienky ? Chcem nastaviť, aby napríkald všetci čo majú level 5 boli zafarbený na žlto. To už je v podstate jedno o akú podmienku tam pôjde. Problém je že neviem kde ju umiesniť a ako identifikvoať. Pridávam kódy. Ďakujem

if ($row["level"]=="8"){$premenna = "xaxa"}

No a tu je select.

$select3 = mysqli_query($con,"SELECT * FROM tb_xaxa ORDER BY level DESC LIMIT 15");
while($row = $select3->fetch_assoc())
echo $row["name"];
 
Odpovědět
15.5.2017 21:44
Avatar
Odpovídá na Marek Burda
Uživatel sítě :15.5.2017 21:51

Ahoj,
klasicky do cyklu ji stačí umístit pokud jsem tě dobře pochopil:

while($row = $select3->fetch_assoc()){
  if($row['level'] == 5){
      $barva = 'zluta';
  }
}
Nahoru Odpovědět
15.5.2017 21:51
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:15.5.2017 21:57

Čo ak to ale nemám v cykle a to kvôli tomuto ? Nech to skúšam ako skúšam stále mi to celú tabuľku rozhadzuje. + samozrejme ak dám začaitok tabuľky do cyklu tak to potom robí tabuľku pre každého z užívateľov čo tiež nechceme.

echo "<table width='50%' align='center' border='1px'>";
echo "<tr><td><strong>Meno</strong></td></tr>";
$select3 = mysqli_query($con,"SELECT * FROM tb_xaxa ORDER BY xaxa DESC LIMIT 15");
while($row = $select3->fetch_assoc())
echo "<tr><td><strong>".$row["name"]."</strong></td></tr>";
echo "</table>";
 
Nahoru Odpovědět
15.5.2017 21:57
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:15.5.2017 21:58

No a ked to hodím takto, tak mi to pre istotu žiadne dáta nevypisuje. Len prázdna tabuľka.

echo "<table width='50%' align='center' border='1px'>";
echo "<tr><td><strong>Meno</strong></td></tr>";
$select3 = mysqli_query($con,"SELECT * FROM tb_xaxa ORDER BY xaxa DESC LIMIT 15");
while($row = $select3->fetch_assoc())
if ($row["level"]=="8"){$premenna = "xaxa"}
echo "<tr><td><strong>".$row["name"]."</strong></td></tr>";
echo "</table>";
Editováno 15.5.2017 21:58
 
Nahoru Odpovědět
15.5.2017 21:58
Avatar
Odpovídá na Marek Burda
Uživatel sítě :15.5.2017 22:04

V prvním případě to uzavřit do složených závorek ( { a } )

echo "<table width='50%' align='center' border='1px'>";
echo "<tr><td><strong>Meno</strong></td></tr>";
$select3 = mysqli_query($con,"SELECT * FROM tb_xaxa ORDER BY xaxa DESC LIMIT 15");
while($row = $select3->fetch_assoc()){
echo "<tr><td><strong>".$row["name"]."</strong></td></tr>";
}
echo "</table>";

a ve druhém nemáš za $premenna středník:

if ($row["level"]=="8"){$premenna = "xaxa"}
za
if ($row["level"]=="8"){$premenna = "xaxa";}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
15.5.2017 22:04
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Marek Burda
Člen
Avatar
Marek Burda:15.5.2017 22:09

Aha takže problém bol v tabuľke :) Stačilo teda hodiť uzatvorenie za zátvorky. Mne bolo jasné že tam tie zátvorky musia byť no akonáhkle som ich tam dal tak sa to pokašľalo . Vyzerá že to už pekne klape tak dakujem za pomoc a prajem pekný zvyšok večera :)

 
Nahoru Odpovědět
15.5.2017 22:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.