Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Pole, výběr v rozmezí

PHP PHP Pole, výběr v rozmezí American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Michal Žůrek (misaz):25.2.2014 17:56

Ahoj, existuje nějaký snadný způsob jak z pole vybrat prvky na určitých indexech. Řekněme že máme pole x, to obsahuje 10 prvků a já potřebuju vybrat, třetí až sedmý.

$x = array(1,5,8,9,6,3,7,8,15,2);
$y = nazev_funkce($x, 2, 6);

Zajímá mě jestli nějaká taková funkce je nativně v PHP ať nevymýšlím kolo znova.

Odpovědět 25.2.2014 17:56
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Zdeněk Pavlátka:25.2.2014 17:58

Myslíš tohle? http://stackoverflow.com/…array-in-php

$y = array_slice($x,2,6);
Editováno 25.2.2014 17:58
Nahoru Odpovědět  +2 25.2.2014 17:58
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
Michal Žůrek (misaz):25.2.2014 18:06

jo dík, to by mohlo být ono.

Nahoru Odpovědět 25.2.2014 18:06
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Zdeněk Pavlátka:25.2.2014 18:08

V tvém případě je to vlastně takhle:

$y = array_slice($x, 2/*od*/, 4/*počet*/);
Nahoru Odpovědět 25.2.2014 18:08
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.