Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: post a get

PHP PHP post a get American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Samuel Kodytek:13.10.2013 11:40

ted sem narazil na problem kde mam napsanej tenhle kod:

<form method="post">
            <input type="text" name="prvni">
            <input type="text" name="druha">
            <input type="submit" name="submit">
        </form>

a nefunguje mi post vzdy mi to najede do get, nevite co s tim?

Dekuju za pomoc :)

Editováno 13.10.2013 11:40
Odpovědět 13.10.2013 11:40
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 11:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Samuel Kodytek:13.10.2013 11:48

Sorry zapomel sem

<?php
$x = explode(',', $_POST['prvni']);
$y = explode(',', $_POST['druha']);

foreach ($x as $value) {
    echo 'value';
}


?>
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 11:48
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Kit:13.10.2013 12:07

Zkusil jsem to podle tebe a funguje mi to bezvadně. Když do prvního parametru nacpu slova oddělená čárkami, tak mi to vypíše na jednotlivých řádcích.

<?php
$x = explode(',', $_POST['prvni']);
$y = explode(',', $_POST['druha']);

foreach ($x as $value) {
    echo $value, "<br />";
}

?>
<form method="post">
<input type="text" name="prvni">
<input type="text" name="druha">
<input type="submit" name="submit">
</form>
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:07
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Libor Šimo (libcosenior):13.10.2013 12:20

Máš tie kódy v jednom subore.php?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:20
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Samuel Kodytek:13.10.2013 12:21

Mne to furt nefunguje :( nemuze to byt problem treba s netbeansema?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:21
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:21
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Kit:13.10.2013 12:21

Pokud ne, tak mu to ani nemůže fungovat.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:21
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Kit:13.10.2013 12:23

Skutečně to děláš jako já? Chybí ti tam $ u "value" a nesmí to být v apostrofech.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Samuel Kodytek:13.10.2013 12:26

jo skousel sem to jako ty vzal sem celej tvuj kod a nahradil sem ho svim :/

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:26
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Kit:13.10.2013 12:29

A jak teď vypadá ten tvůj aktuální?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Samuel Kodytek:13.10.2013 12:34

Takhle:

        <form method="post">
            <input type="text" name="prvni">
            <input type="text" name="druha">
            <input type="submit" name="submit">
        </form>
<?php
$x = explode(',', $_POST['prvni']);
$y = explode(',', $_POST['druha']);

foreach ($x as $value) {
    echo $value, "<br />";
}

?>

A vzdycky mi to vypise v URL:

http://localhost/Podmnozina/index.php?prvni=10%2C2&druha=10%2C5&submit=Submit
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:34
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Petr Nymsa:13.10.2013 12:35

To je opravdu divný. A když tam dáš method GET ?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:35
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Kit:13.10.2013 12:38

Vždyť to máš obráceně. PHP kód musí být nahoře.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:38
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Samuel Kodytek:13.10.2013 12:39

tak mi to taky vyjede to samy url ale nefunguje to ani kdyz skusim tenhle kod:

<form method="get">
     <input type="text" name="prvni">
     <input type="text" name="druha">
     <input type="submit" name="submit">
 </form>
<?php
$x = explode(',', $_GET['prvni']);
$y = explode(',', $_GET['druha']);

foreach ($x as $value) {
echo $value, "<br />";
}

?>
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:39
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Samuel Kodytek:13.10.2013 12:40

To je jedno ne? kdyz mi to furt misto POST dava GET?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:40
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Kit:13.10.2013 12:43

Jedno je kolečko u tragača. Svědčí to o tom, že jsi vůbec nepochopil, jak POST a GET funguje. Jako kdyby sis myslel, že se nejprve zobrazí formulář, počká, až ho vyplníš a pak se ten výsledek zpracuje.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Samuel Kodytek:13.10.2013 12:47

I tak to nefunguje :/

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:47
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Kit:13.10.2013 12:49

A jaký používáš webserver?

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Samuel Kodytek:13.10.2013 12:50

Xampp na windows 8

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:50
Programming is thinking, not typing.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
David Čápka:13.10.2013 12:53

Problém bude ve formuláři, možná jich máš na stránce více nebo ho máš dokonce vložený v jiném.

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Samuel Kodytek:13.10.2013 12:57

Mam tam ale jenom jeden .php soubor a to je index a pak tam mam jen jeden form :/

Nahoru Odpovědět 13.10.2013 12:57
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Samuel Kodytek
Redaktor
Avatar
Samuel Kodytek:13.10.2013 13:04

Uz sem na to prisel z nakyho nepochopitelnyho duvodu netbeans neukladal ten soubor I kdyz sem to ukladal dik vsem za pomoc :) a sorry za muj netbeans (sem to otevrel s notepad++)

Editováno 13.10.2013 13:06
Nahoru Odpovědět 13.10.2013 13:04
Programming is thinking, not typing.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Kodytek
Kit:13.10.2013 13:09

Také mi nebylo jasné, proč používáš Netbeans. Už vím. Abys měl co ladit :)

Nahoru Odpovědět  -3 13.10.2013 13:09
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.