Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Použitie ternárneho operátora?

PHP PHP Použitie ternárneho operátora? American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Libor Šimo (libcosenior):7.2.2014 21:54

Testujem teraz použitie ternárneho operátora v php a dospel som k názoru, že je vhodný len na jednoduché použitie typu:

$a > $b ? $vysledok = $a : $vysledok = $b;

Dá sa použiť aj viacnásobné použitie operátora, napr.:

$x > $y ? $x = 21
: $x > 20 ? $x = 100
: $x >= 100 ? $x = 99
: $x = "blbosť";

ale mám špatné skúsenosti, keď v ňom priamo používam funkciu printf(). Mimochodom, echo() mi v tom vôbec nefunguje.

Má niekto iné skúsenosti?

Odpovědět 7.2.2014 21:54
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Honza Bittner:7.2.2014 22:02

Btw. místo

$a > $b ? $vysledok = $a : $vysledok = $b;

se používá spíš

$vysledek = ($a > $b) ? $a : $b;
Nahoru Odpovědět 7.2.2014 22:02
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Libor Šimo (libcosenior):7.2.2014 22:04

Jasne, to bolo iba pre ilustráciu.

Nahoru Odpovědět 7.2.2014 22:04
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Libor Šimo (libcosenior):7.2.2014 22:22

OK, díky kit, proste v ternárnom operátore nepoužívať echo() ani printf().

Nahoru Odpovědět 7.2.2014 22:22
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.