Avatar
Ondřej Pech
Člen
Avatar
Ondřej Pech:5. října 9:13

Ahoj, napojuji platební bránu která bude společná pro více aplikací.
Řeším ale jak se na ni dostat a současně přenést nějaká data.
Typicky bude v app nějaké tlačítko, "Zaplatit fakturu" a po kliknutí by to mělo přesměrovat na platební bránu a současně tam POSTem poslat nějaké údaje o platbě, v podstatě takové api.
Jen to neumím udělat jinak než že tlačítko "zaplatit" bude vlastně odesílat skrytý formulář.
Ale chtěl bych to mít tak že se prostě přesměruje na stránku a zároveň tam bude nějaký HTTP požadavek. To může zprostředkovávat např. Nějaký Javascript nebo cokoli..
(Platební brána bude psaná v Nette)

Zkusil jsem:

Chci docílit:

 
Odpovědět 5. října 9:13
Avatar
Jiří Svoboda:5. října 10:38

a skrze co se ti do toho POSTu dostanou data? Podle mě to asi budeš muset poslat přes formulář, tedy pokud trváš na tom POSTu. Jinak by asi bylo možné nechat si je natahat až v tom dalším scriptu. Ale záleží odkud se ty data berou...

 
Nahoru Odpovědět 5. října 10:38
Avatar
Ondřej Pech
Člen
Avatar
Ondřej Pech:5. října 10:51

To právě řeším, jak si tam ty data poslat. Ještě mě napadlo JS si zavolat funkci co tu platbu vytvoří vrátí její ID na pak přesměrovat na tu stránku s tím ID

 
Nahoru Odpovědět 5. října 10:51
Avatar
Jiří Svoboda:5. října 11:55

No jasně, ale mě zajímá jestli ty data už někde existují nebo jestli je bude muset user zadat do nějakého formuláře. Pokud by je zadával přes formulář tak by mělo stačit toto:

<form method="POST" action="dryhyScript.php">

Pokud už někde existují tak je v tom druhém scriptu prostě načti z toho konkrétního zdroje nebo si je předem ulož do $_SESSION.

 
Nahoru Odpovědět 5. října 11:55
Avatar
Ondřej Pech
Člen
Avatar
Ondřej Pech:5. října 11:59

Data existují v té appce, kde user kliká na tlačítko zaplatit, tam už nic jiného user vyplňovat nemusí ale z appky platební brány se k těm datům nedostanu. Jsou to 2 (více) oddělených aplikací které jsou na jiném serveru a nemají společnou ani DB

 
Nahoru Odpovědět 5. října 11:59
Avatar
Odpovídá na Ondřej Pech
Jiří Svoboda:5. října 12:12

Potom bych to tedy opravdu řešil skrytým formulářem. Případně nějakým interfacem co si předá např xml soubor. Ale netuším jak moc by to bylo bezpečné.

 
Nahoru Odpovědět 5. října 12:12
Avatar
Roman Havránek:10. října 14:53

Používejte tu localstorage, na to co máte? :-(

Nahoru Odpovědět 10. října 14:53
sleep();
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:10. října 16:00

Jenom hadam postup...

  • mas stranku, kde zaskrtas zbozi, kliknes pokracovat
  • zobrazi se stranka s platebnim formularem, tam kliknes zaplatit

A potreboval bys to nejak propojit a ulozit si, ze to a to zbozi bylo zaplaceno.
Tak, bud, jestli to platebni system umoznuje, tak mu tam pridej do poznamky id_seznam_zbozi (id_transakce nebo tak neco) (tabulku sis ulozil pri kliknuti na pokracovat, pravdepodobne do databaze).
Nebo to ide vypis a at to tam zakaznik vyplni sam. Jinak nevis, ktery zakaznik co plati. A pak to jen dohledavas podle ceny. Coz je na prd, to chapu.

Ulozeni do db... Timto nechapu poznaku R. Havranka o local storage. Tam sice prenasi zbozi, ale na vypisu z uctu nevi, co zakaznik kupoval. Pak to bude dohledavat nekde, kde? Pripadne dodatecne to ulozi jeste po potvrzeni zaplaceno do db? A co kdyz mezitim zakaznikovi vypadne spojeni, server treba zhasne. Zaplati se to, ale stranka se nenacte, neulozi se objednavka, localstorage se vynuluje. Nerikam, ze je to neresitelne, ale spis jsem pro ulozit si objednavku jeste pred zaplacenim.

 
Nahoru Odpovědět 10. října 16:00
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.