ITnetwork Flashka zdarma C# týden
Akce! Pouze tento týden sleva až 80 % na kurzy C# .NET. Lze kombinovat s akcí 50 % bodů navíc na prémiový obsah!
Brno? Vypsali jsme pro vás nové termíny školení Základů programování a OOP v Brně!

Diskuze: Přesměrování na stránku a současné poslání dat (POST)

Aktivity (2)
Avatar
Ondřej Pech
Člen
Avatar
Ondřej Pech:5.10.2018 9:13

Ahoj, napojuji platební bránu která bude společná pro více aplikací.
Řeším ale jak se na ni dostat a současně přenést nějaká data.
Typicky bude v app nějaké tlačítko, "Zaplatit fakturu" a po kliknutí by to mělo přesměrovat na platební bránu a současně tam POSTem poslat nějaké údaje o platbě, v podstatě takové api.
Jen to neumím udělat jinak než že tlačítko "zaplatit" bude vlastně odesílat skrytý formulář.
Ale chtěl bych to mít tak že se prostě přesměruje na stránku a zároveň tam bude nějaký HTTP požadavek. To může zprostředkovávat např. Nějaký Javascript nebo cokoli..
(Platební brána bude psaná v Nette)

Zkusil jsem:

Chci docílit:

 
Odpovědět 5.10.2018 9:13
Avatar
Jiří Svoboda:5.10.2018 10:38

a skrze co se ti do toho POSTu dostanou data? Podle mě to asi budeš muset poslat přes formulář, tedy pokud trváš na tom POSTu. Jinak by asi bylo možné nechat si je natahat až v tom dalším scriptu. Ale záleží odkud se ty data berou...

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2018 10:38
Avatar
Ondřej Pech
Člen
Avatar
Ondřej Pech:5.10.2018 10:51

To právě řeším, jak si tam ty data poslat. Ještě mě napadlo JS si zavolat funkci co tu platbu vytvoří vrátí její ID na pak přesměrovat na tu stránku s tím ID

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2018 10:51
Avatar
Jiří Svoboda:5.10.2018 11:55

No jasně, ale mě zajímá jestli ty data už někde existují nebo jestli je bude muset user zadat do nějakého formuláře. Pokud by je zadával přes formulář tak by mělo stačit toto:

<form method="POST" action="dryhyScript.php">

Pokud už někde existují tak je v tom druhém scriptu prostě načti z toho konkrétního zdroje nebo si je předem ulož do $_SESSION.

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2018 11:55
Avatar
Ondřej Pech
Člen
Avatar
Ondřej Pech:5.10.2018 11:59

Data existují v té appce, kde user kliká na tlačítko zaplatit, tam už nic jiného user vyplňovat nemusí ale z appky platební brány se k těm datům nedostanu. Jsou to 2 (více) oddělených aplikací které jsou na jiném serveru a nemají společnou ani DB

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2018 11:59
Avatar
Odpovídá na Ondřej Pech
Jiří Svoboda:5.10.2018 12:12

Potom bych to tedy opravdu řešil skrytým formulářem. Případně nějakým interfacem co si předá např xml soubor. Ale netuším jak moc by to bylo bezpečné.

 
Nahoru Odpovědět 5.10.2018 12:12
Avatar
Roman Havránek:10.10.2018 14:53

Používejte tu localstorage, na to co máte? :-(

Nahoru Odpovědět 10.10.2018 14:53
sleep();
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:10.10.2018 16:00

Jenom hadam postup...

  • mas stranku, kde zaskrtas zbozi, kliknes pokracovat
  • zobrazi se stranka s platebnim formularem, tam kliknes zaplatit

A potreboval bys to nejak propojit a ulozit si, ze to a to zbozi bylo zaplaceno.
Tak, bud, jestli to platebni system umoznuje, tak mu tam pridej do poznamky id_seznam_zbozi (id_transakce nebo tak neco) (tabulku sis ulozil pri kliknuti na pokracovat, pravdepodobne do databaze).
Nebo to ide vypis a at to tam zakaznik vyplni sam. Jinak nevis, ktery zakaznik co plati. A pak to jen dohledavas podle ceny. Coz je na prd, to chapu.

Ulozeni do db... Timto nechapu poznaku R. Havranka o local storage. Tam sice prenasi zbozi, ale na vypisu z uctu nevi, co zakaznik kupoval. Pak to bude dohledavat nekde, kde? Pripadne dodatecne to ulozi jeste po potvrzeni zaplaceno do db? A co kdyz mezitim zakaznikovi vypadne spojeni, server treba zhasne. Zaplati se to, ale stranka se nenacte, neulozi se objednavka, localstorage se vynuluje. Nerikam, ze je to neresitelne, ale spis jsem pro ulozit si objednavku jeste pred zaplacenim.

 
Nahoru Odpovědět 10.10.2018 16:00
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.