Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: Pridanie názvu nahraného súboru do MySQL

V předchozím kvízu, Online test znalostí PHP, jsme si ověřili nabyté zkušenosti z kurzu.

Aktivity
Avatar
michal.smatlak:2.10.2018 21:59

Zdravím všetkých,

potrebujem poradiť aký typ mám nastaviť stĺpcu v databáze(BLOB atď.), kde chcem ukladať názov nahraného súboru?

Zkusil jsem: Mám urobený upload súborov do zložky na serveri.

Chci docílit: Chcem k článku v databáze pridať aj obrázky.

 
Odpovědět
2.10.2018 21:59
Avatar
Odpovídá na michal.smatlak
Vladislav Domin:2.10.2018 22:23

VARCHAR (velkost_ktoru_chces) ti staci na nazov suboru obrazka podla mna, ked to hodis do zlozky na serveri, uloz si meno obrazka a cestu k tomu (tj) urobis si stlpec napr. file_path typu varchar a ulozis do neho cestu tj. /public/images/u­ploaded/name_of_the_fi­le.extension

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+2,50 Kč
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
2.10.2018 22:23
Avatar
Odpovídá na michal.smatlak
Vladislav Domin:2.10.2018 22:23

Snad som pochopil tvoju otazku spravne :D

 
Nahoru Odpovědět
2.10.2018 22:23
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.