C a C++ týden ITnetwork Flashka zdarma
Pouze tento týden sleva až 80 % na kurzy C a C++
Brno? Vypsali jsme pro vás nové termíny školení Základů programování a OOP v Brně!

Diskuze: Přizpůsobení PhpStormu

Aktivity (2)
Avatar
Marty
Člen
Avatar
Marty:16. února 23:47

Ahoj,

v minulosti jsem PhpStorm už zkoušel, ale nelíbil se mi moc ten vzhled, takže jsem ho nepoužíval. Nyní jsem si řekl, že mu dám ještě šanci a poslední 3 dny ho zkouším a mám ohledně něj pár otázek. Prvně jsem si dal práci s nastavením barev, abych docílil identického vzhledu jako jsem zvyklý z NetBeansu, a hned se mi s ním mnohem líp dělá. :)

  1. Vypnul jsem si automatické ukládání a zároveň si nastavil, že při úpravě se u souboru zobrazí hvězdička. Tady jsem zpozoroval buď bug, nebo to má být záměr? První den používání se mi zobrazovala vpravo v ikoně a nyní už jen vlevo vedle ikony, jak to? - https://i.postimg.cc/…modified.png
  2. Jde vypnout limit otevřených karet? Zatím jsem si tam provizorně nastavil limit 100.
  3. Absolutně nepřehledný mi přijde export nastavení... Nastavené barvy jsem si exportoval v pořádku, co když chci jen nějaké konkrétní nastavení exportovat - třeba vypnutí toho automatického ukládání atd.? Asi mi zbyde postupně po jednom zkoušet exporty a pak si otevřít v editoru textu to exportované nastavení a hledat, co potřebuju, že?
  4. Vím, že ikony jsou tady: C:\Program Files\JetBrain­s\PhpStorm 2018.3.4\lib\i­cons.jar. Kdybych si chtěl komplet vytvořit ikony, nebo si tam zkopírovat ty z NetBeansu, stačilo by jen ten .jar rozbalit, nové ikony nahradit za nové, archiv zabalit třeba do zipu a pak jen přejmenovat koncovku na .jar a mělo by to fungovat?
  5. Psal jsem soubor v JavaScriptu, přesněji v jQuery a na řádku, kde jsem vybíral selektorem input podle jména pole a následně vytvářel akce s jeho rodiči, tak v jednom případě se špatně zobrazovaly barvy - pouze a jen na tom jednom řádku. Soubor jsem uložil, zavřel a znovu otevřel PhpStorm a barvy už byly v pořádku. Stává se to často?
  6. Viděl jsem, že snad každá vydaná verze má jiný splash screen. Jsou celkem pěkné. Není někde na netu galerie, kde jsou splashe ze všech verzí? Nenašel jsem. Celkem bych se rád podíval a nechci jen kvůli tomu instalovat postupně starší verze. :D
  7. Všiml jsem si, že instalační složka se jmenuje přesně podle verze (PhpStorm). Znamená to tedy, že ten, kdo si instaloval třeba verzi v roce 2016, tak dnes má v té samé složce tu nejnovější verzi? :)
  8. V PHP mám následující kus řádku:
$this->addSql('ALTER TABLE form ADD CONSTRAINT FK_2423954...

představoval bych si, že při zformátování kódu ALT+CTRL+L se příkaz zobrazí jako:

$this->addSql('
        ALTER TABLE form
        ADD CONSTRAINT FK_2423954...

ale příkaz je stále na jednom řádku. Přitom v nastavení to takto defaultně je nastavené, že to má být na více řádků.

9. Nechci zakládat další topic, takže se zeptám při jednom tady. Existuje i v JavaScriptu taky něco jako USE v PHP, že mi pak napovídá věci z takto importovaného souboru? Nyní musím mít otevřený právě jeden .js, ve kterém hledám funkce, které můžu volat a v druhém .js je pak volám. Není jednodušší cesta?

Jinak musím opravdu uznat, že na to, že je to poměrně velký program, tak běží nečekaně svižně, i co se napovídávání týče. :)

 
Odpovědět 16. února 23:47
Avatar
Marty
Člen
Avatar
Marty:16. února 23:57

Ještě jedna otázka. Co má přesně dělat, když vyberu File → Synchronize? Přijde mi, že se stane to samé, jako když dám File → Save All.

 
Nahoru Odpovědět 16. února 23:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.