Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
done
Člen
Avatar
done:21.11.2013 14:34

Ahoj, poradil by mi prosím někdo jak udělat router pro tzv. pretty url, viděl jsem tu tutoriály, jak u eshopu tak u redakčního systému, ale moc jsem z nich nepochopil, nemohl by mi to někdo podrobněji vysvětlit ?

 
Odpovědět 21.11.2013 14:34
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
Juraj Mlich:21.11.2013 14:53

Najskôr sa poriadne nauč php, a potom tie tutoriály pochopíš :)

Nahoru Odpovědět 21.11.2013 14:53
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
done:21.11.2013 14:56

Uznávám v PHP nejsem profesionál, ale o to mít "pretty url" stojí snad úplně každý. Jinak fakt díky, dost jsi mi pomohl !

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 14:56
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
Petr Nymsa:21.11.2013 14:58

Ty tutoriály jsou zde velmi dobře napsané, přečti si je víckrát a pochopíš to ;)

Nahoru Odpovědět 21.11.2013 14:58
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
done
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
done:21.11.2013 14:59

Ok, zkusím to :)

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 14:59
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na done
mkub:21.11.2013 17:52

najprv treba si precitat tutorialy, konkretne o regularnych vyrazov
a ak by som ti mohol poradit. tak na nastavenie cistych URL sa pouziva subor .access
ten subor by mal byt v roote tvojho webu, aby bol platny pre cely web

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 17:52
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Kit:21.11.2013 17:55

Ten soubor se jmenuje .htaccess . Regulární výraz je v tomto případě primitivní: "/".

Nahoru Odpovědět  +1 21.11.2013 17:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
mkub:21.11.2013 18:04

diki za opravu, myslel som .htaccess

ale este dodam, ze pomocou tohto suboru sada nastavit aj kompresia stranky, cacheovanie prvkov stranky a aj svoje chybove stranky, ale to uz je konfiguracia weboveho servera Apache za jazdy bez restartu a na nete sa da najst zopar navodov nan

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2013 18:04
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Kit:21.11.2013 18:08

Jenže ten soubor by už neměl být součástí aplikace. Routování hravě zvládne i PHP skript. Stejně se dává jen jediný vstupní bod aplikace index.php

Nahoru Odpovědět 21.11.2013 18:08
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
mkub:21.11.2013 18:13

vies co ma na pocitacoch najviac fascinuje? ze existuje nekonecne vela ciest a moznosti, ako sa dostat k jednemu vysledku a vela z nich su tie spravne

 
Nahoru Odpovědět  +1 21.11.2013 18:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.