Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
Avatar
Xin_
Člen
Avatar
Xin_:28.4.2014 12:53

Zdravím,
máte někdo nějaké typy proč se mi do databáze ukládají "éÃáý" a né písmena s normalní diakritikou? databázi mam nastavenou na UT8_BIN a v php mám

mysql_query("SET NAMES `utf-8`");
Odpovědět
28.4.2014 12:53
Zvědavost nás žene vpřed :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Xin_
David Čápka:28.4.2014 12:55

V místních tutoriálech je napsané jak se to má dělat a ve fóru se to již milionkrát řešilo. DB máš mít v utf8_czech_ci, PHP subory uložené v UTF-8 bez BOM, po připojení volat SET NAMES utf8 (bez pomlčky a uvozovek). Jedno z toho máš špatně.

Nahoru Odpovědět
28.4.2014 12:55
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Xin_
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Xin_:28.4.2014 12:57

díky, bylo to tou funkcí ale myslím že ji mám tady odtud z nějakého tut.

Nahoru Odpovědět
28.4.2014 12:57
Zvědavost nás žene vpřed :)
Avatar
Xin_
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět
28.4.2014 13:05
Zvědavost nás žene vpřed :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.