Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:24.12.2012 15:33

ahoj, zajímalo by mě, jak se stránky zarovnávají vedle sebe při metodě include()...diky

 
Odpovědět 24.12.2012 15:33
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Drahomír Hanák:24.12.2012 15:37

Ahoj, zarovnávají se pomocí stylovacího jazyka CSS.

 
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 15:37
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
albertpatera:24.12.2012 15:43

no ale co mám proto použít, protože :

float:left;

nefunguje

EDIT:...do specialni tridy tp dat nemuzu...protože to bych porusil php

Editováno 24.12.2012 15:44
 
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 15:43
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Drahomír Hanák:24.12.2012 15:45

float:left funguje dobře. Musíš s ním jen umět zacházet. Mrkni se na popis té vlastnosti http://www.itnetwork.cz/…cesky-manual nebo se podívej na hotové šablony http://www.itnetwork.cz/…free-sablony

 
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 15:45
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:24.12.2012 15:54

hele ale když to zabalim do divu a dam tou tridu, nemuzu vepsat do toho php kodu...jak to teda udelam?

 
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 15:54
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:24.12.2012 15:59

A proč bys to nemohl dát do PHP?

Nahoru Odpovědět 24.12.2012 15:59
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
albertpatera:24.12.2012 16:03

no protože to by to pak porusilo ten kod, ne?

kdybych dal

?>
<div class="stranka">
          include="stranka.php"
</div>
?>

nebo by to ten kod neporusilo ?

 
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 16:03
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:24.12.2012 16:08

Když to napíšeš správně, tak neporuší.

Nahoru Odpovědět 24.12.2012 16:08
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:24.12.2012 16:11

a jak by to teda melo bejt správně?..zkousel jsem to a nic.

 
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 16:11
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:24.12.2012 16:16

Možná by nebylo špatné, kdyby ses naučil PHP.

<?php
echo '<div class="stranka">';
include "stranka.php";
echo '</div>';
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 16:16
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
albertpatera:24.12.2012 16:19

diky...jak tam vzdycka delam jenom to

<div>

ale

echo

tak nedavam...diky moc

 
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 16:19
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:24.12.2012 16:23

Přepínání kontextu mi nevyhovuje. V poslední době už nepoužívám ani echo. Skript se tím výrazně zkrátí.

Nahoru Odpovědět 24.12.2012 16:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:24.12.2012 16:45

aha dik

 
Nahoru Odpovědět 24.12.2012 16:45
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.