Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Nauč se s námi víc. Využij 50% zdarma na e-learningové kurzy.
C# week
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Daniel Vítek:21.8.2012 14:16

Zdravím,
když používám

$stranka = $_GET['stranka'];
switch($stranka):
case "neco":
blabla :D
break;
case "necojinyho":
D: albalb
break;
default:
necoco
break;
endswitch;

Jak u těch podstránek nastavím <title> ?

Odpovědět
21.8.2012 14:16
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:21.8.2012 16:33

Mircosoft to řeší v tutoriálech, přečti se je ;-)

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 16:33
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
jackm18:21.8.2012 16:37

Tak do šablony dáš:

<title><?php
echo $titulek;
?></title>

a tento kód upravíš:

$stranka = $_GET['stranka'];
switch($stranka)
{
case "neco":
echo"neco";$titulek = "titulek podstranky";
break;
case "necojinyho":
echo"necojinyho";$titulek = "titulek podstranky 2";
break;
default:
echo"necoco";$titulek = "default title";
break;
}
 
Nahoru Odpovědět
21.8.2012 16:37
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:21.8.2012 17:43

Ve kterých ?

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 17:43
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
21.8.2012 17:44
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:21.8.2012 17:45

V těch o PHP šéfe ;-)

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 17:45
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
21.8.2012 17:53
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:21.8.2012 18:16

Většinou se to řeší bez switch prostým dotazem do databáze, který nastaví $titulek i $textnastrance.

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 18:16
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:21.8.2012 18:19

Jj v databázi to mám,jen jsem nějak nevěděl jak nastavit title

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 18:19
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:21.8.2012 18:23

Úplně stejně jako text. Titulek máš přece také v databázi, ne? Tak ho tam jednoduše šoupni.

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 18:23
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:21.8.2012 18:23

jj,mě to nedošlo :)

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 18:23
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:21.8.2012 18:33

Jenom doufám, že titulek i text z té databáze netaháš dvěma SQL dotazy, ale jen jedním.

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 18:33
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
21.8.2012 18:36
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:21.8.2012 18:40

No dobrá. Ale můžeš mi věřit, že jsem takových exotů potkal už dost. Dělají všechno možné, aby ta aplikace byla co nejpomalejší.

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 18:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:21.8.2012 19:11

:D ale to mám na starém,teď dělám nový - http://new.bobikpage.cz

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 19:11
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:21.8.2012 19:13

To začíná i nějak vypadat :)

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 19:13
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:21.8.2012 19:55

:) ...a co ten redakční systém ? to pozadí je taky dobré že ?
Já to chtěl dát i na to nové bobikpage ale nějak mi to nešlo :D
Myslím,že tohle je lepší.

Nahoru Odpovědět
21.8.2012 19:55
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Daniel Vítek:21.8.2012 20:21

Lidi nevíte proč mi nefunguje

<span style="text-align: right;">TEXT</span>
Nahoru Odpovědět
21.8.2012 20:21
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
jackm18:21.8.2012 20:29

použij float: right;

 
Nahoru Odpovědět
21.8.2012 20:29
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
21.8.2012 20:34
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Drahomír Hanák:21.8.2012 20:45

span není blokový element. Centruje ti to ten text ve velikosti bloku. span má v tomhle případě pár pixelů tak akorát na slovo "TEXT" a v těch ti to centruje doprostřed. Nastav mu display: block nebo text-align: center dej vyššímu elementu.

 
Nahoru Odpovědět
21.8.2012 20:45
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
22.8.2012 18:14
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
jackm18:22.8.2012 19:39

tak máš něco špatně, mně to jede:

 
Nahoru Odpovědět
22.8.2012 19:39
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jackm18
Daniel Vítek:22.8.2012 19:46

Já myslel to druhý,s tím title

Nahoru Odpovědět
22.8.2012 19:46
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:22.8.2012 20:41

S tím title mi to normálně funguje.

Nahoru Odpovědět
22.8.2012 20:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:22.8.2012 20:43

Nevím,jestli jsem někde udělal chybu ? Už jsem to vyřešil přes javascript

document.title='Nadpis | Stránky';
Nahoru Odpovědět
22.8.2012 20:43
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Drahomír Hanák:22.8.2012 20:46

Teď si nevzpomínám, jestli jsem ti to už říkal, nebo ne. JavaScriptem titulek neměň! To google ani žádný jiný vyhledávač nezaindexuje.

 
Nahoru Odpovědět
22.8.2012 20:46
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět
22.8.2012 20:48
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
jackm18:22.8.2012 20:53

Ten PHP kód co jsem psal je naprosto primitivní a funguje. Pokud ale nemáš jednu šablonu a máš pro každou podstránku jinou, tak všude musíš načítat do hlavičky v title proměnnou $titulek.

 
Nahoru Odpovědět
22.8.2012 20:53
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
jackm18:22.8.2012 20:54

Jo ale to break za default být nemá, takže:

$stranka = $_GET['stranka'];
 switch($stranka)
 {
 case "neco":
 echo"neco";$titulek = "titulek podstranky";
 break;
 case "necojinyho":
 echo"necojinyho";$titulek = "titulek podstranky 2";
 break;
 default:
 echo"necoco";$titulek = "default title";
 }
 
Nahoru Odpovědět
22.8.2012 20:54
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Drahomír Hanák:22.8.2012 21:03

Pokud chceš měnit jenom titulky, šlo by použít pole stránka => titulek

$titles = array(
        "uvod" => "Úvodní stránka",
        "galerie" => "Galerie obrázků"
);

Pak můžeš v HTML ten titulek vypsat třeba:

<title><?php echo isset($titles[$_GET['stranka']]) ? $titles[$_GET['stranka']] : "Defaultní titulek"; ?></title>
 
Nahoru Odpovědět
22.8.2012 21:03
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:23.8.2012 10:29

Koukám, že na tom novém webu máš chybu v nadpisu

<h1>Vítejte na mém webu !!!!</h1>

Jsou tam 4 zbytečná slova a 4 zbytečné vykřičníky. Dal bych je pryč.

Jestli ti můžu poradit, nikdy nedělej osobní web, ale vždy jen web na nějaké téma, které by mohlo někoho zajímat. Pokud máš těch témat víc, udělej víc webů. A název tématu dej do nadpisu i do titulku.

Nahoru Odpovědět
23.8.2012 10:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jackm18
Daniel Vítek:20.1.2013 16:34

co když mám víc podstránek, např.:
index.php

<?php
$stranka = $_GET['stranka'];
switch($stranka)
{
default:
$title = "Default page";
echo('Default stránka');
break;
case "vtipy":
$title = "Vtipy";
include('vtipy.php');
break;
}

vtipy.php

$kategorie = $_GET['kategorie'];
switch($kategorie)
{
case "nejvtipnejsi":
$title = "Vtipy Nejvtipnější";
echo('HaHaHa');
break;
}

Nebudou se ty $title plést ?

Editováno 20.1.2013 16:35
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 16:34
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
jackm18:14.2.2013 20:09

Děláš to zbytečně blbě, plést se to bude respektive platit bude asi ten z načteného souboru vtipy.php, protože je novější.
Nicméně proč tam dáváš tedy 2x $title? $title = "Vtipy"; todle stačí vymazat u index.php, když to chceš mít v souboru vtipy.php

Editováno 14.2.2013 20:09
 
Nahoru Odpovědět
14.2.2013 20:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 34 zpráv z 34.