Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar
Michal Žůrek - misaz:29.6.2013 14:57

Ahoj, jak je na tom PHP s Unicode? Kdysi s tím prý byli problémy, jak je tomu dnes?

 
Odpovědět
29.6.2013 14:57
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Kit:29.6.2013 15:03

Dnes už je to v pohodě. Všechny skripty píšu v UTF-8.

Jen některé operace se stringy v něm dělám raději v jiných jazycích. Z pohodlnosti.

Editováno 29.6.2013 15:06
Nahoru Odpovědět
29.6.2013 15:03
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
David Čápka:30.6.2013 10:43

Musíš ho jen nastavit a používat správné funkce, ještě stále tam není jako výchozí kódování. Je tu o tom dost materiálů v příslušné sekci.

Nahoru Odpovědět
30.6.2013 10:43
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:30.6.2013 10:52

Většinou ty "správné funkce" ani není nutné používat, pokud je aplikace správně navržena.

Nahoru Odpovědět
30.6.2013 10:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:30.6.2013 10:57

S tím nesouhlasím, stačí aby chtěl vypsat třeba jen prvních několik znaků z řetězce a substr mu tam zobrazí krásné otazníčky místo znaků.

Editováno 30.6.2013 10:57
Nahoru Odpovědět
30.6.2013 10:57
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:30.6.2013 11:06

Když to udělám ve výstupní šabloně, tak tam funguje substring nativně v Unicode. Když to udělám v databázi, tak také - za předpokladu, že mám tu databázi správně nastavenou. Do PHP tuto činnost nedávám.

Nahoru Odpovědět
30.6.2013 11:06
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:30.6.2013 11:09

Jelikož šablonu většinou zpracovává PHP, tak je to potřeba řešit.

Nahoru Odpovědět
30.6.2013 11:09
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:30.6.2013 11:15

Jelikož šablonu dělám v XSLT, tak to řešit nemusím.

Nahoru Odpovědět
30.6.2013 11:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.