Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Unicode a PHP

PHP PHP Unicode a PHP American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Michal Žůrek (misaz):29.6.2013 14:57

Ahoj, jak je na tom PHP s Unicode? Kdysi s tím prý byli problémy, jak je tomu dnes?

Odpovědět 29.6.2013 14:57
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:29.6.2013 15:03

Dnes už je to v pohodě. Všechny skripty píšu v UTF-8.

Jen některé operace se stringy v něm dělám raději v jiných jazycích. Z pohodlnosti.

Editováno 29.6.2013 15:06
Nahoru Odpovědět 29.6.2013 15:03
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Čápka:30.6.2013 10:43

Musíš ho jen nastavit a používat správné funkce, ještě stále tam není jako výchozí kódování. Je tu o tom dost materiálů v příslušné sekci.

Nahoru Odpovědět 30.6.2013 10:43
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:30.6.2013 10:52

Většinou ty "správné funkce" ani není nutné používat, pokud je aplikace správně navržena.

Nahoru Odpovědět 30.6.2013 10:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:30.6.2013 10:57

S tím nesouhlasím, stačí aby chtěl vypsat třeba jen prvních několik znaků z řetězce a substr mu tam zobrazí krásné otazníčky místo znaků.

Editováno 30.6.2013 10:57
Nahoru Odpovědět 30.6.2013 10:57
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:30.6.2013 11:06

Když to udělám ve výstupní šabloně, tak tam funguje substring nativně v Unicode. Když to udělám v databázi, tak také - za předpokladu, že mám tu databázi správně nastavenou. Do PHP tuto činnost nedávám.

Nahoru Odpovědět 30.6.2013 11:06
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:30.6.2013 11:09

Jelikož šablonu většinou zpracovává PHP, tak je to potřeba řešit.

Nahoru Odpovědět 30.6.2013 11:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:30.6.2013 11:15

Jelikož šablonu dělám v XSLT, tak to řešit nemusím.

Nahoru Odpovědět 30.6.2013 11:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.