Sleva na školení Naučit se HTML & CSS, JS a Bootstrap
Získej 500 Kč na naše školení. Více zde
Probíhá výprodej HTML & CSS, JavaScript a Bootstrap
Avatar
gorri
Člen
Avatar
gorri:5. srpna 17:19

Zdravím všechny zkušenější programátory. Opět jsem nalezl menší problém v eshopu, který si upravuji.
U produktu jsem si napsal možnost zobrazování parametrů. Myslím například velikost, barva, atd.
Jenže se mi nedaří uložit parametry do DB když zákazník odešle objednávku.
Zobrazování parametrů u produktu jsem si podmínil tím, jestli je vůbec u produktu nějaký parametr.

if((Db::querySingle('SELECT * FROM params_product WHERE aktivni=? AND product=?', 1, $p['uid'])) && (Db::querySingle('SELECT * FROM det_params_product WHERE aktivni=? AND product=?', 1, $p['uid'])))

a zobrazil jsem si je takhle.

foreach (Db::queryAll('SELECT * FROM params_product WHERE aktivni=? AND product=?', 1, $p['uid']) as $pp) {
        ?>
        <label for="<?php echo (remove_accents($pp['nazev'])) ?>" class="npp"><?= htmlspecialchars($pp['nazev']) ?></label>

        <?php
        foreach (Db::queryAll('SELECT * FROM det_params_product WHERE aktivni=? AND product=? AND param=?', 1, $p['uid'], $pp['uid']) as $pv) {
            ?>
        <label for="<?= htmlspecialchars($pv['nazev']) ?>"><input type="radio" name="<?php echo (remove_accents($pp['nazev'])) ?>" value="<?= htmlspecialchars($pv['nazev']) ?>" id="<?= htmlspecialchars($pv['nazev']) ?>"><?= htmlspecialchars($pv['nazev']) ?></label>
        <?php
        }
    }

Sice je to takový divný způsob asi ale nenapadlo mě jak si to zobrazit selectem. Nicméně k hlavnímu problému. Nedaří se mi data z parametrů uložit.
Věděl by někdo jak na to prosím?
Případně mě zkuste jen nakompnout nějakým správným směrem. ;-)
Moc děkuji

Zkusil jsem: Asi všechno možné. :-D

Chci docílit: Uložení parametrů

Odpovědět 5. srpna 17:19
Když vím, tak poradím. Nikdo neví všechno :-)
Avatar
Jan Kerhart
Člen
Avatar
Jan Kerhart:5. srpna 19:53

Kde máš ten kód, který je ukládá? V principu ti přijdou data z toho formuláře a ty je uložíš do databáze nebo jakkoliv jinak zpracuješ. Bez toho kódu ti ale těžko poradím kde je chyba...
Pozn. Mám pocit, že i v tom zobrazení formuláře jsou nějaké chyby. Ale je to strašně nepřehledné a potřebuju opravdu ten backend, který formulář zpracovává.

 
Nahoru Odpovědět 5. srpna 19:53
Avatar
gorri
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Kerhart
gorri:5. srpna 21:44

No to je právě ono. Nedaří se mi to uložit, takže nemám. :(
Jak to myslíš, že to zobrazení je špatně? Data se zobrazují. I když jsem dal

print_r($_POST);

, tak se mi zobrazilo vše co bylo vyplněno.
Jen nějak nevím jak to uložit. Zkusil jsem to klasika foreach ale když tam dám

$_POST as pole

, tak mi to uloží vše i název submit a počet, což nechci. Počet se má uložit pak jinam.

Nahoru Odpovědět 5. srpna 21:44
Když vím, tak poradím. Nikdo neví všechno :-)
Avatar
gorri
Člen
Avatar
gorri:5. srpna 22:07

Tak nic. Vyřešeno.

Editováno 5. srpna 22:07
Nahoru Odpovědět 5. srpna 22:07
Když vím, tak poradím. Nikdo neví všechno :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.