Předvánoční Black Friday Předvánoční Black Friday
Až 80% zdarma! Předvánoční BLACK FRIDAY akce. Více informací

Diskuze: vložení stringu do existujícího řádku v databázi

PHP PHP vložení stringu do existujícího řádku v databázi American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Jakub Štolbaa:14. května 22:53

Ahoj, mám problém ohledně vkládání stringů do již existujících řádků v databázi. Redaktor na této stránkce mi poradil toto pro porovnání dvou stringů a vyhození takové hodnoty, která není obsažena v porovnávacím stringu a to stringů:

a:4:{i:0;s:19­:"akismet/akis­met.php";i:2;s:­31:"plugincle­aner/pluginCle­aner.php";i:3;s:­17:"stolba/stol­ba.php";i:4;s:­27:"wp-super-cache/wp-cache.php";}

a

a:2:{i:0;s:9:­"hello.php";i:1;s:­31:"plugincle­aner/pluginCle­aner.php";}

zde je kód od redaktora:

preg_match('~{(­.?)}~', $result, $m);
preg_match('~{(­.
?)}~', $plugin, $m2);
$e = explode(';', $m[1]);
$e2 = explode(';', $m2[1]);

$a = [];
foreach($e as $v){
if(!in_array($v, $e2)){
$a[] = $v;
}
}

var_dump($a);

což vyhodí:

array(2) { [0]=> string(15) "s:9:"hello.php"" [1]=> string(3) "i:1" }

což je to co potřebuji uložit do tohoto stringu:

a:4:{i:0;s:19­:"akismet/akis­met.php";i:2;s:­31:"plugincle­aner/pluginCle­aner.php";i:3;s:­17:"stolba/stol­ba.php";i:4;s:­27:"wp-super-cache/wp-cache.php";}

a to takovým způsobem, aby výstup byl:

a:5:{i:0;s:19­:"akismet/akis­met.php";i:1;s:­9:"hello.php";i:2;s:­31:"plugincle­aner/pluginCle­aner.php";i:3;s:­17:"stolba/stol­ba.php";i:4;s:­27:"wp-super-cache/wp-cache.php";}

nevíte jak tohoto docílit?
Pokud ano tak vám budu vděčný.

Děkuji. Jakub Štolba.

 
Odpovědět 14. května 22:53
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:15. května 8:13

Ten zapis vypada jako json nebo serialize. Nevim, proc si nedas rici a vrhas se na mene spolehlive reseni s explode a preg. Zajimavy paradox. Pri kopirovani ctrl+c /v mi do stringu dal jakesi '-' znaky, takze pak to neslo dekodovat v online dekoderech.
http://php.fnlist.com/php/unserialize
http://php.fnlist.com/php/json_decode
php.net/serialize
php.net/json-decode
php.net/jsonSe­rialize

https://stackoverflow.com/…-unserialize
Tady maji podle prikladu, ze by se melo jednat prave o serialize. Ale ten dekoder se mne nechyta
http://freeonlinetools24.com/unserialize.

<?php
$str = 'a:5:{i:0;s:19:"akismet/akismet.php";i:1;s:9:"hello.php";i:2;s:31:"plugincleaner/pluginCleaner.php";i:3;s:17:"stolba/stolba.php";i:4;s:27:"wp-super-cache/wp-cache.php";}';
$arr = unserialize($str);
var_export($arr);
?>

array ( 0 => 'akismet/akismet.php', 1 => 'hello.php', 2 => 'plugincleaner/pluginCleaner.php', 3 => 'stolba/stolba.php', 4 => 'wp-super-cache/wp-cache.php', )
Editováno 15. května 8:14
 
Nahoru Odpovědět 15. května 8:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.