PHP týden Předvánoční slevová akce
Pouze tento týden sleva až 80 % na PHP e-learning!
Využij předvánočních slev a získej od nás 20 % bodů zdarma! Více zde
Avatar
David Vencel
Člen
Avatar
David Vencel:19. listopadu 10:32

Ahoj lidi .. prosím někoho o pomoc s jedním záhadným problémem na webu. Nějakým způsobem se mi dostal shortcode do záhlavý stránky. Mám tušení že to vzniklo někde přes plugin pro podporu sportu, ale v množství záznamů se mi nedaří najít kde by to mohlo být. jedná se o tabulku zápasů která se najednou nějak dostala nad menu. už jsem z toho zoufalej
www.fotbaldomazlice.cz

Zkusil jsem: již jsem vyzkoušel všechny možnosti co mi mé znalosti wordpressu dovolily. bohužel nemůžu najít zdroj toho kde se tenhle kod propsal aby jsem ho mohl odmazat. už jsem i odstaranil všechny pluginy a zase je pozapínal ale to už byl jen pokus zoufalství, v editu šablon jsem nikde nenašel že by se tam něco propsalo.

Chci docílit: snažím se odstranit scoreboard na záhlavím stránky

 
Odpovědět
19. listopadu 10:32
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:19. listopadu 12:19

Odstranit pluginy a vypnout je je uplne neco jineho.

  • Ja bych si stahl stejnou verzi wp a nechal neco porovnat obsah souboru. A ty rozdilne bych proveril pismenko po pismenku.
  • Podobne s databazi.
  • tez obvykle lidi pouzivaji takove free jako total commander. Super, je free, ale casto se na ftp napoji nejaky virus, pripadne si zkopiruje hesla. Takze by mozna bylo dobre zmenit si i heslo na ftp. Ale ten virus muze byt klidne ve win, jen sleduje TC.
  • no, a mozna bych zacal validatorem html, css
  • pripadne prvne Firefox - Zobrazit - styl stranky - bez stylu, vypnout css. Test, zda je to v html ok, pak je chyba v css, mozna neukonceny html tag, nekde v sablone.

Podle html kodu mas tu tabulku nad menu. Takze treba nekde ve WP rici, kde presne ji ma umistit. Neco jako poradi bloku bych hledal.

Podle html validatoru je to chyba vedle chyby (209). Zkusim vybrat par zasadnich. Ty ostatni jsou vetsinou oznaveni, ze mas pouzivas stary zapis pro script taga ze style nepatri do html kodu. Ale oboje umi prohlizece prekousnout.
https://validator.w3.org/nu/#…

Error: No p element in scope but a p end tag seen. -- nejspis spatne poskladane tagy, nejaky tam neni, asi
From line 520, column 7; to line 520, column 10
iv>↩</div></p></div>

Error: Duplicate ID mega-toggle-block-1. -- duplicitni id, to nesmi byt nikdy (soucasne to vypada na nejake id z WP, spatne cislovane bloky, to poradi)
From line 916, column 129; to line 916, column 240
cks-left"><div class='mega-toggle-block mega-menu-toggle-block mega-toggle-block-1' id='mega-toggle-block-1' tabindex='0'><span
 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 12:19
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:19. listopadu 12:22

Jo, priste doporucuji delat si experimenty nejdriv na localhostu. Zkopirovani php souboru a db neni takovy problem. Obrazky a pod ani nemusi byt.

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 12:22
Avatar
David Vencel
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
David Vencel:19. listopadu 12:46

Ahoj .. díky moc za reakci ... win jsou v pořádku ... pokud to není v jiném pc ze kterého přistupuji redaktoři webu když vkládají články .. o chybách vím je to buhožel již pozustatek po minulým majiteli kteří si nakoupily šablonu a plugin. musím to ještě dát dohromady ... jen ta tabulka mi prostě nedá spát a nemužu na to přijít ... Pořadí bloku už jsem zkoušel ... nic nefunguje ... potřebuji tablku jen odmazat. vyzkouším vypnout css styly. zatím díky za radu ... uvidíme jestli si s tím dokážu poradit ...

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 12:46
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Odpovídá na David Vencel
Peter Mlich:19. listopadu 13:14

Ja WP nepouzivam. Ale melo by to jit v nastaveni bloku nebo prepsanim kodu sablony, odstranit.
Zkousel jsem v tom FF vypnout styly a zda se, ze je to v kodu. A kod tam dostanes bud prepsanim kodu sablony (ve WP nebo fyzicky na ftp) a nebo nekde nastavenim poradi bloku (co se do ktere casti sablony bude zobrazovat), pripadne ten blok zhasnout.

Kazdopadne, kdyz si nahravas vlastni pluginy, tak je dobre si to delat bokem, na vlastni pc.

Muzes zkusit jinou vec. Zkusit ten WP zkopirovat k sobe a updatovat na posledni verzi.
Pripadne si nainstalovat posledni verzi a do ni nejak nasoukat data. WP by na to mohl mit nastroje. A pak si do nej nainstalovat pluginy. vis, jako udelat si funkcni cistou kopii.
Ale nevim, kdyz rikas, ze je mas koupene... To mozna pojednou jen na verzi bez updatu.
Vsechno je to ale moc prace :) To bych se radeji drbal s tou sablonou a hledal nastaveni.

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 13:14
Avatar
David Vencel
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
David Vencel:19. listopadu 13:45

Ono mi asi nec jiného nezustane než to najít v šabloně... Bohužel ta aplikace pro sportovní statistiky a administraci je tak na h.... Že něco do ní naimportovat nebo exportovat je prostě nadlicky výkon... A těch dat je moc to už tam nikdo ručně zace nenacpe... Bohužel šablona neumožňuje umístit blok kam chci... Musím najít tu část kde je kód a ten odmazat.. Moc děkuji za radu

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 13:45
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:19. listopadu 14:58

Musis dat kod, ja ti to tam klidne najdu, jestli to tam je.
Stejne si myslim, ze mas spis neco spatne nastaveno jinde.

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 14:58
Avatar
David Vencel
Člen
Avatar
David Vencel:19. listopadu 19:18

ted ti nerozumím... myslíš ten shortcode který volá tu tabulku z pluginu?

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 19:18
Avatar
David Vencel
Člen
Avatar
David Vencel:19. listopadu 19:26

pokud by jsi mi ho našel byl by jsem ti vděčny .. ještě jsem přemýšlel zkusit nahrát jinou šablonu tuhle vymazat a znova ji nainstalovat. a pak udělat aktualizaci šablony ... mělo by to přepsat chyby... pokud by jsem tam dal jinou šablonu mohl by jsem v ní tu tabulku zrušit pokud by to šablona dovolila a pak znova nahrát tuhle tu ..

 
Nahoru Odpovědět
19. listopadu 19:26
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:20. listopadu 9:08

Nemam zdani, jakym zpusobem to u tebe nekdo implementoval. Muj predpoklad je, ze to primo v kodu sablony spatne a vzdycky to tak bylo. Samozrejme muze byt chyba jinde.

Jak funguje cms?

  • cms na na disku (prihlasis se na ftp) ulozeno slozku, adresar se soubory sablon. V nekterem php kodu sablony je vepsany kod pro vypis tech tabulek. A ten je tam nejspis spatne. Ty soubory nemam, takze sory.
echo $plugin('tabulka')-> render(); // nebo
echo 'phpkod...';
  • Nektere cms maji ulozene nektere sablony primo v cms. Umoznuji editovat html kod. Prihlasis se do cms a tam v nekterem menu to jde.
Editace stranky
<!-- header -->
...
<!-- left -->
...
  • Nebo maji alternativu, kde je mozne rozmistit do oblasti layoutu bloky, ktere to tam ma vypisovat.
-- hlavicka --
[blok prihlaseni - 1]
[blok tabulka - 2]
-- vlevo --
...
-- vpravo --
...

Takzhle zpameti ti nereknu, co tam ma WP a zrovna tva verze. Kdybys poslal cislo verze, tak ti vygoogluji screeny, co mas hledat. Asi.

 
Nahoru Odpovědět
20. listopadu 9:08
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:20. listopadu 9:13

google = wp edit template
https://www.greengeeks.com/…theme-files/

google = wp edit theme
https://wordpress.org/…heme-editor/
https://thethemefoundry.com/…-theme-html/
How to Customize WordPress Themes Tutorial
https://www.siteground.com/…mize-themes/

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
20. listopadu 9:13
Avatar
David Vencel
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
David Vencel:20. listopadu 11:51

Ahoj .. moc děkuji za tvoji pomoc, čas a ochotu. Problém vyřešen .. hurá ... sice asi uplně nelogicky ale je to nejednoduší řešení a zároven asi jediné. Ten plugin vkládá tabulku automaticky a nastavuje počet polí dle zadání pro všechny další tabulky, které se volají z bloků shortcody. Nastavil jsem zobrazování tabulky pro celkovou administraci na nulu a pak každou individuální tabulku pro bloky nastavil v shortcodu příkazem aby zobrazovala určitý počet polí. ted to funguje jak má.

 
Nahoru Odpovědět
20. listopadu 11:51
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.